Verstandskies linksonder op gevaarlijke plek?

  • #1

    Hallo,

    Om een lang verhaal kort te houden. Op 26 maart naar de tandarts gegaan omdat ik last had onder mijn kies die een wortelkanaalbehandeling had gehad. Foto genomen bij de tandarts en die dacht dat er er vlekje zichtbaar was bij de wortelpunt: doorverwijzing naar kaakchirurg. Kaakchirurg zei dat er geen ontsteking zat. Bleef echter last hebben van de linkeronderkaak met uitstraling naar de betreffende kies. Best behoorlijk wat ibuprofen 600 mg gehad, soms 3 keer daags! Soms werd de druk minder en soms had ik weer een soort van geknepen gevoel/ druk onder mijn kiezen van de linkeronderkaak. Terug naar de tandarts en deze zei nu:"je verstandskiezen veroorzaken de pijn. Wéér verwijzing naar kaakchirurg. Kom ik daar aan zegt de kaakchirurg:' ik zie geen medische reden om de verstandskiezen eruit te halen'. Ik dacht echt in een komedie te zijn beland. Ik nog mijn verhaal van de tandarts nog een keer gedaan tegen de chirurg maar hij begon te lachen en zei dat het CMD KLACHTEN zijn en ik me moet melden bij de kaakfysio en een bitje moet laten aanmeten tegen kaakklemmen en tandenknarsen. Nu lijkt me op de foto linksonder die verstandskies toch op een rotplek te zitten en mijn tandarts heeft nooit gesproken over slijtage aan mijn tanden door knarsen. Ik vind mijn tandarts een hele goede begripvolle professional. Maar wie moet ik nu geloven? Ik heb nog steeds een linkerkaak waarbij het lijkt of ik er een klap op heb gehad maar dan zonder zwelling. Wellicht heeft iemand dit ook meegemaakt of kan iets zeggen op basis van de foto. Maandag wéér naar de tandarts die een rapport krijgt van de kaakchirurg. Ik wil voorkomen om in een welles-nietes spelletje te belanden.....

    Reageer
    #2

    Een foto van de kaakchirurg s bijgevoegd.

    Reageer
    #3

    Niemand die hier iets over weet?

    Reageer
    #4

    Een ontsteking kan ik niet herkennen. Maar het lijkt er wel op dat de verstandskies linksonder tegen de wortels drukt van de naastliggende kies.
    Maar ook CMD zou een bijkomend probleem kunnen zijn. Er zijn best wel wat vlekjes op de tanden van de bovenkaak.

    Reageer
    #5

    Heb nu voor de tweede keer kaakfysio gehad. Dan doet de fysio je masseren op de wang(kauwspieren)en vanuit de binnenkant van de wang rekken met zijn duim. Ook hij kon niet aangeven of dit de klachten zal verhelpen. Wat wel helpt is een bitje in de nacht die ik bij de Tuinen heb gehaald voor 15 euro van het merk Sleepzz . Zowel de tandarts als de Fysio zagen niet dat ik knars maar het zou goed kunnen dan ik veel klem met mijn kiezen. Feit blijft dat ik nog steeds geen echte dag heb gehad zonder "last" aan mijn linkeronderkaak. Stel het is de verstandskies kan dit gevoel dan jaren doorgaan of gaat dit op korte termijn dan toch flinke problemen geven.

    Reageer
    #6

    Als de klachten blijven aanhouden zal hij er toch een keer uit moeten.

    Reageer
    #7

    als ik de opg zo eens bekijk zie ik dat de verstandskiezen totaal nutteloos zijn. de bovenste drukken op de andere kiezen en er is geen kauwfunctie. eruit halen zou zeker het beste zijn voor jou gebit.

    Reageer
    #8

    Bij de huidige kliniek zien ze geen reden om ze eruit te halen. Op mijn leeftijd, 36, zouden ze geen problemen moeten geven zei de kaakchirurg. Vandaar geen medische reden om ze eruit te halen. Ik heb zelf geen idee of dat zo is dat ze alleen maar last geven vóór een bepaalde leeftijd, daar moet ik dan maar vanuit gaan dat deze man daar meer van weet. Mijn tandarts zei over de fysio dat ik het kon proberen maar zei me ook dat ze er beter uit kunnen. Mocht het aanblijven dan zal mijn tandarts dan ook een nieuwe verwijsbrief maken maar dan voor het ziekenhuis.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    meestal groeien kiezen eruit die geen kauw weerstand hebben op de kies ertegen over. ik kan me niet voorstellen dat je op je verstandskiezen kauwt. die hangen en gewoon maar bij voor de niks eigenlijk. probleem kan zich gaan vormen als de bovenste kiezen verder naar beneden gaan uitgroeien doordat ze dus geen weerstand ervaren. en dan verder gaan drukken op de kiezen ernaast giezien de foto dat ze er nu al heel dicht op zitten..je bent nog maar 36 en zoiets is meestal een proces van 10 tallen jaren. ik ben zelf 42 en de onderste verstandskiezen zijn eruit gehaald toen ik 20 was.de bovenste hebben ze laten zitten. nu 22 jaar later is de linker pas verwijderd omdat die eruit kwam groeien en ook 5 jaar geleden nog geen last van had. de rechter verstandskies ga ik er maandag ook laten uithalen omdat ook die ook al een paar maanden last geeft en dit steeds niet over gaat.. verstandskiezen zijn zwakke kiezen die ineens op kunnen gaan spelen. en meestal na het 40ste levensjaar als er problemen mee komen.

    Reageer
    #10

    Ok,

    Dus ze kunnen toch nog onder het tandvlees vandaan komen na je 30e. Ik heb nu al sinds eind maart irritatie en sinds een tweetal weken zonder medicatie en s'nachts een bitje in. Maar de irritatie blijft en het gaat nooit volledig weg. Ik denk dat ik ze dan ook allemaal in een keer laat verwijderen. Aangezien bij de fysio is gebleken dat ik geen 3 vingers gestapeld op elkaar door mijn mond kan duwen geeft de kaakfysio al aan dat ik moet verzoeken om een algehele narcose omdat ik mijn mond niet zolang en wijd kan openhouden. Dan maar alles in een keer en door een rietje wat van die maaltijdshakes slurpen. Dan ben ik er wel in een keer vanaf. Ik heb nog 2 fysio behandelingen staan. Richt dat niets uit dan wordt het eruit met die 4 lastpakken.

    Reageer
    #11

    je zit met zeer weinig ruimte in je kaken op de foto te zien.die links onder daar .element 38 zit heel dicht tegen de wortel van de 37 aan. de 36 waar een kanaalbehandeling aan is gedaan ziet er goed uit. ik zou het dus in de verstandskiezen zoeken

    Reageer
    #12

    Hallo Anoniem,

    Kan die verstandskies linksonder eigenlijk wel doorkomen? Of vind ie wel een weg langs het kaakbot? Of hoor ik straks ineens een harde knak of zo? Morgen moet ik weer langs mijn kaakfysio. Ik krijg mijn mond maar 3 cm open en hoop daardoor ook in aanmerking te komen voor een volledige narcose. Kaakchirurg gaf mij toen aan dat het met zo'n beperkte mondopening bijna niet te doen is om goed te werken. Dat zou ik niet lang genoeg volhouden. Word er dan een klem tussen de tanden geplaatst of zo?

    Reageer
    #13

    harde knak zal wel uit kaakgewricht komen, maar heb je ze er al uit? en 3 cm open? ben je dan altijd onder narcose geweest. ook voor de wkb van de 36? anders kunenn ze daar toch nooit bij..

    Reageer
    #14

    Nou ik ben weer terug gegaan naar de kaakchirurg voor een afspraak om ze er alle 4 tegelijk eruit te laten halen. De kaakchirurg heeft me gevraagd om toch nog eenmaal te proberen om een opbeetplaat te laten maken door de tandarts om te kijken of de klachten daar mee weg gaan. Die heb ik 3 dagen geleden gekregen. Ik heb nog niet het gevoel dat het minder wordt. De kaakchirurg gaf aan : lukt dit niet dan ga je onder volledige narcose als we ze eruit halen. Ze zitten onder erg diep en boven erg hoog. Gelukkig krijg ik de narcose dan volledig vergoed. Nou ik probeer dit een tijdje. Maakt het geen vorderingen dan staat mijn besluit vast. Eruit met de buit 🙂

    Reageer
    #15

    Voor wat betreft de wkb van 36, daar hebben ze me flink wat spuiten in gezet en was net toen mijn eigen tandarts op vakantie was. Toevallig had ik toen een vervangende tandarts die mij heeeeeel goed geholpen heeft met alle geduld en begrip. Vraag me niet hoe maar toen kreeg ik mijn mond goed open.... Als je last hebt wil je alles doen. Dat was 2 jaar geleden.Nu heb ik kaakfysio en of dat echt helpt?

    Reageer
Reageer op: Verstandskies linksonder op gevaarlijke plek?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief