Fout kaakchirurg

  • #1

    Enkele maanden geleden zijn er bij de kaakchirurg een aantal kiezen verwijderd. Vanwege de kosten ben ik vervolgens naar het buitenland gegaan (Bosnië) voor een prothese en twee wortel kanaal behandelingen. Er zijn ook twee kronen geplaatst met een bevestiging voor de vervanging van 5 kiezen (3 links 2 rechts).

    Toen ik de prothese begon te dragen leek er in eerste instantie niets aan de hand. En ik was blij dat ik na veel ellende af was van een boel pijn. Maar helaas het begon weer pijn te doen en toen merkte ik dat de kaakchirurg een stuk kies was vergeten te verwijderen die alsnog naar buiten is gegroeid. Doordat het tandvlees nu minder dik is geworden zit de prothese niet meer fatsoenlijk.

    De kaakchirurg die de fout heeft gemaakt is van een privé kliniek die is aangesloten bij mijn zorgverzekeraar. Ik voel me vrij machteloos hierdoor, ik heb immers veel moeite gedaan om tegen een normale prijs (totale behandeling was 900 euro, in Bosnië tegenover enkele duizenden euro's in Nederland die ik niet kon betalen). En door een fout van de kaakchirurg zit ik nu met een prothese waar ik in feite niets aan heb. En nu dus ook weer een probleem heb met eten.

    Heeft iemand een idee wat ik hier aan kan doen?

    Reageer
    #2

    Terug naar de kaakchirurg dus en het probleem laten oplossen. Het stuk kies dus laten verwijderen.
    Dat je kaakt slinkt en daardoor de prothese ook niet goed zit, is overigens een heel normaal verschijnsel. Dat heeft niet perse iets met het stukje tand te maken. Anders zou het met het stukje tand verwijderen zijn opgelost. Dat is het nadeel van dergelijke behandelingen in het buitenland. Er is geen nazorg.

    Reageer
    #3

    Het stuk kies is er gelukkig vanzelf uit gegroeid.
    Nazorg is er daar wel, En de tandartsen praktijk waar ik daar ben geweest is super. Een ticket is 50 euro bij Ryan air. Als de bestaande prothese gewoon daar kan worden afgesteld en ze hoeven geen hele nieuwe te maken dan zou het ook opgelost zijn. Dus dat is gewoon mogelijk?

    Reageer
    #4

    Dat zou in principe mogelijk zijn, ik weet natuurlijk wel niet wat het voor een prothese is..

    Reageer
Reageer op: Fout kaakchirurg


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief