mogelijke syfilisbesmetting, zweertjes op tong

  • #1

    Hallo allemaal,

    Vandaag (5 februari) 8 dagen geleden heb ik onbeschermd een man gepijpt. Ik was op dat moment in normale conditie, geen wondjes oid. in mond. Eigenlijk al dag erna gevoel van opgezette lymfeklieren in nek. Dit bleef het enige, tot afgelopen woensdag er een zweertje op m'n tong zichtbaar werd. Nu twee dagen later zijn dit vier zweertjes. Zweertjes doen geen pijn, er is wel een kloofje in het midden van de tong die wel wat pijnlijk is. Verder geen symptomen (koorts, andere huiduitslag ed.) Wel uiteraard veel angst en stress.
    Kan dit syfilis zijn? Op de meeste plaatsen lees ik een incubatietijd van 2 weken voor de eerste symptomen, en vrijwel altijd maar één zweertje die dan hard is (geldt dit ook voor de tong?). Of is dit iets onschuldigs, of moet ik denken aan een andere soa? Ik heb in ieder geval een afspraak komende donderdag bij de SOA-poli van de GGD, kon niet eerder en hoop daarom misschien hier al op wat feedback.
    Alvast bedankt voor de reacties!
    Foto's: zweertjes op tong

    Reageer
    #2

    Ik kan het aan de hand van de foto niet duidelijk als syfilis zweren herkennen.
    Je zult helaas nog even geduld moeten hebben..

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor, bedankt voor je reactie, ik merk dat het moeilijk is om duidelijke foto's te maken met de telefoon. Ik heb er nog één bijgevoegd, misschien is deze iets duidelijker?
    Waar herken je een zweertje aan dat veroorzaakt is door syfilis, met name in de mond / op de tong?

    Reageer
    #4

    Ik zie er eerlijk gezegd geen zweertjes in.(onder voorbehoud)
    Ik zou eerder aan een schimmelinfectie denken...maar eens even afwachten hoe het zich verder ontwikkeld...

    Reageer
    #5

    Hallo Tandor, hoe zou je zweertjes veroorzaakt door syfilis kunnen herkennen in de mond / op de tong? De plekken in mijn mond zijn sinds vandaag ook wel een beetje pijnlijk.

    Reageer
    #6

    Het is met syfilis in de mond best ingewikkeld. Zweren van syfilis zijn echt open zweren..He zou eventueel een ander symptoom van syfilis kunnen zijn. Mucosale plaques. Maar dat is aan de hand van een foto gewoon niet te zeggen.

    Reageer
    #7

    Ok dat begrijp ik, ik begrijp ook dat je me geen mogelijk ijdele hoop wilt geven op basis van foto's die slecht te zien zijn. Erg fijn in ieder geval dat je hebt willen reageren, mochten er nog veranderingen plaats vinden dan laat ik het zeker weten en een latere uitslag van tests ook.
    Heb ik het hier en daar goed gelezen dat mucosale plaques een symptoom zijn van het tweede stadium van syfilis, waardoor dit dus eigenlijk bij mij nog niet mogelijk is? (8 dagen na eventuele besmetting)

    Reageer
    #8

    Tandor, komt dat niet pas in het tweede stadium? Is 8 dagen niet iets te snel? Het zou misschien ook lichen planus kunnen zijn.
    @man32 Ik zou als ik jou was bij de ha hiernaar laten kijken.

    Zover ik kan zien ziet
    het er niet uit als syfilis zweren van stadium 1. En als je echt geen ander risico eerder gelopen hebt denk ik dat het niets met syfilis te maken heeft.

    Om syfilis op je tong te krijgen moet die plek over de syfilis zweer van je seks partner gegaan zijn. Heb je zijn penis goed gezien? Je zou die zweer wel dan opgevallen zijn lijkt me.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Jullie hebben gelijk.
    Mucosale Plaques komen inderdaad pas in Het L2 stadium...dat is een foutje van mij

    Maar ook voor zweertjes is het eigenlijk te vroeg.. Syfilis heeft een incubatietijd van 10-90 dagen. Bij jou ontstonden de klachten al binnen een week.
    Daarom dat ik in eerste instantie ook aangaf dat ik aan een schimmelinfectie denk.

    Reageer
    #10

    @Anoniem: bedankt voor jouw reactie! Na ik weet niet hoeveel foto's op internet te hebben bekeken over zweren van syfilis in de mond, bedacht ik me ineens eens in het engels te zoeken. Direct heel wat duidelijkere foto's, en (nog steeds onder voorbehoud) de vlekken op mijn tong zien er inderdaad zeker niet uit als zweren van syfilis. Samen met de te korte incubatietijd geeft dit voor het weekend even rust. Soa-test blijft gewoon staan, kan geen kwaad om me te laten testen. Maandag langs de ha om te kijken wat het wel is.
    Ik heb de penis van mijn partner niet grondig onderzocht, maar ik kan me inderdaad niet voorstellen dat ik een syfiliszweer zou hebben gemist. Maar met gekke dingen die in je mond gebeuren vlak erna ga je aan alles twijfelen...

    Reageer
    #11

    @man32 begrijp het. Tandor leest veel berichten over bezorgde mensen, waarbij het grootste gedeelte onterecht angstig is. Vaak met zoiets let je in een keer veel meer op je lichaam en.zie je symptomen. En dat wordt aangewakkerd door iets dat ook in je hoofd een symptoom kan zijn. Wel goed dat je wel test gaat doen, dit is voor je gemoedstoestand wel goed en kan niet kwaad als je seksueel actief bent. Maar ga niet teveel op google dingen opzoeken. Vele hier hebben dat gedaan en vonden juist uitzonderingen/dingen die niet waar zijn of achterhaald. Ga niet op symptomen af(bij andere soa's), want die kunnen bij sommige dingen en mensen anders zijn of uitblijven. Voor syfilis is de zweer duidelijk aanwezig hoor die zou opvallen zoals je gevonden hebt op internet.

    Succes

    Reageer
    #12

    Gisterochtend naar de ha geweest, ziet weinig bijzonders aan de vlekken op de tong, denkt aan gewone irritatie die vanzelf over moet gaan binnen twee weken. Vlekken lijken ook inmiddels wel minder te zijn. Aangezien de keer dat ik risico heb gelopen nog minder dan twee weken terug is, en ik verder geen symptomen heb, soa-test afgezegd. Ben nu van plan soa-test te laten doen als incubatietijd van e.e.a. voorbij is, of als er toch symptomen van iets komen. Bedankt voor het meedenken!

    Reageer
    #13

    ik heb ook precies hetzelfde op de tong . bij mij komt het elke 3 weken soms mindere soms meer . ik wet nog steeds niet wat het is . Iets met lever?

    Reageer
Reageer op: mogelijke syfilisbesmetting, zweertjes op tong


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief