Hardlopen met meniscuslaesie

  • #1

    Hallo!

    Ik ben een meisje van 17 jaar en doe op best wel hoog niveau Judo. Tijdens een training 2/3 maanden geleden heb ik mijn knie heftig verdraaid en mijn fysio en huisarts vermoeden een meniscuslaesie van mijn mediale meniscus. Omdat ik best wel veel train en ook wil blijven trainen wil ik eigenlijk morgen gaan hardlopen maar weet niet of dit zo verstandig is. Waar ik voornamelijk last van heb is dat ik mijn knie echt niet kan strekken en zo nu en dan door mijn knie ga. Verder gaat normaal lopen goed alleen als ik mijn knie draai strek of heel erg ver buig krijg ik heel erg last... Heeft iemand hier ervaring mee? Zou ik misschien een brace kunnen dragen of mijn knie even in kunnen tapen? Of moet ik hardlopen voor nu maar even laten

    Alvast bedankt voor het lezen!
    Groetjes van Sanne.

    Reageer
    #2

    Hardlopen is een te zware belasting bij een meniscuslaesie. Je loopt het risico dat die afscheurt.

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor!

    Bedankt voor je snelle reactie. Gewoon paar kilometer lopen kan wel toch? En kan ik gaan zwemmen als vervangende cardiotraining?

    Groetjes Sanne

    Reageer
    #4

    En met lopen bedoel ik dan gewoon stevig wandelen ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #5

    Je moet het niet overbelasten.
    Meestal voel je dat wel, doe voorzichtig aan.
    Helemaal stil zitten is vaak ook niet goed, maar niet overbelasten.

    Reageer
    #6

    Dat is ook vooral mijn probleem. ๐Ÿ™‚ ik stop niet als ik pijn heb en train makkelijk mijn lichaam helemaal kapot. Maar zwemmen als vervangende cardio kan dus wel gewoon? En goed excuus om leg day over te slaan of is gewoon rustig en licht trainen wel mogelijk?

    Groetjes Sanne!

    Reageer
    #7

    Zwemmen is een goed alternatief fietsen zou ook kunnen als cardiotraining. Draag een brace om overstrekking te voorkomen. Bij een laesie van de mediale meniscus is het risico dat iets afscheurt en in je kniegewricht komt net iets groter. Let goed op de signalen van je lichaam. Doe alles op geleide van pijn. Als je de meniscus verder beschadigt, komt judo wel in gedrang. Herstel zal dan veel langer duren.
    Persoonlijk vind ik wandelen, op tempo, niet zo'n goed idee. Omdat je toch ook blijft trainen is er dan toch een verhoogd risico op overbelasting en verdere beschadiging van de meniscus. Ook voor je trainingen raad ik het gebruik van een brace aan. De ashi-waza zijn dan het grootste risico.

    Reageer
    #8

    Ahhh een echte judo kenner! Ik moet nog even kijken of een operatie nodig is (wil eigenlijk alleen als het gehecht kan worden) maar wat is een goede brace voor mijn knie? Heb trouwens last van mijn laterale meniscus ipv mediale was even in de war...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bij een laterale meniscus is het risico op een blokkade iets minder.
    Het beste is om een brace te dragen met balijnen aan binnen- en buitenkant met ringbescherming van de knieschijf.
    De balijnen zorgen dat je onderbeen niet naar buiten en binnen kan en de ringbescherming dat er niet te veel druk op de knieschijf komt zodat er geen slijmbeursirritatie of - ontsteking kan ontstaan.

    Reageer
    #10

    Hallo,

    Ik wordt dus toch geopereerd, hoelang duurt het ongeveer totdat ik weer mag judoen en freerunnen? (Meniscus wordt gehecht)

    Groetjess

    Reageer
    #11

    Dat is moeilijk te zeggen. Je kunt dat het beste met de orthopeed bespreken.

    Reageer
Reageer op: Hardlopen met meniscuslaesie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief