Pijn enkel

  • #1

    Hallo,

    Een half jaar geleden bij gym wilde ik bij het voetballen een bal stoppen, maar de bal kwam tegen de voorkant van mijn rechter voet. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar het deed pijn en ik kon er toen ook niet op staan; het voelde alsof ik mijn enkel had verzwikt. Ik weet dat het niet slim was, maar ik ben toen de pijn een klein beetje was afgenomen weer verder gaan spelen. Ik heb toen weer tegen een bal getrapt en gesprint, maar het deed nog steeds wel pijn (het sprinten en trappen ging dan ook niet zo geweldig). Ik heb verder niet ge-ijst of mijn voet omhoog gehouden en ik ben gewoon verder gegaan met mijn activiteiten. Ik kon wel lopen en fietsen. Verder ben ik niet naar de huisarts gegaan omdat ik dacht dat het wel weer over zou gaan.

    Mijn rechter enkel is een klein beetje dikker dan mijn linker (dit is al sinds de pijn begon ongeveer 6 maanden geleden), maar ik kan eigenlijk alles doen. Er is geen bloeduitstorting of dergelijke geweest en de verdikking is vrij klein. Ik weet niet of dit er iets toe doet, maar ik ben 17 jaar, vrouw, 1.53m lang, speel hockey (2x training en 1x wedstrijd per week) en heb nog nooit een echte blessure gehad waardoor ik niet kon hockeyen.

    Het hockeyen, fietsen, sprinten en gewoon lopen gaat goed. Ik heb alleen af en toe het gevoel dat ik door mijn enkel ga, maar dit gevoel is al snel (na een paar seconden/minuutjes) weer weg en dan kan ik weer normaal lopen enzo. Dit gevoel/deze pijn krijg ik soms bij het lopen, soms bij het rennen, soms bij het fietsen of het afstappen van de fiets (ik stap met mijn rechtervoet eerst af), soms bij het snel draaien op de hockeytraining en soms als ik gewoon met mijn voet draai. Dit gevoel/deze pijn voel ik heel afwisselend; soms een dag niet en soms heel vaak per dag. Ook heb ik uitgeprobeerd of het lag aan een bepaalde beweging, maar volgens mij is dit niet het geval. De pijn komt onwillekeurig en dus niet bij een bepaalde beweging.

    Het is nu dus ongeveer 6 maanden later en ik heb nog steeds de bovengenoemde klachten. Zoals hierboven al gezegd, ik kan nog alles doen. Mijn klachten zijn dus niet zo erg dat het me ergens van weerhoudt, maar ik zou graag willen weten wat er aan de hand is; wat dit gevoel/deze pijn veroorzaakt. Is het misschien toch verstandig om naar de huisarts te gaan (naar mijn idee is dat niet nodig omdat ik nog alles kan doen)?

    Alvast bedankt voor uw hulp!

    Reageer
    #2

    Je hebt er toch al lang last van. Je enkel is op dit moment wel verzwakt.
    Ik denk dat toch goed zou zijn om even naar een fysiotherapeut te gaan.

    Reageer
    #3

    Oké, dankuwel voor uw reactie!

    Reageer
Reageer op: Pijn enkel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief