Moe en slap sinds sporten

  • #1

    Hallo,

    Sinds kort sport ik regelmatig, 3 a 4 keer per week. Meestal 1 of 2 x bodypump en de rest bodyshape. Ik eet erg gezond. Veel groente en fruit, geen snelle suikers, wel noten en kwark en veel ei en ik ontbijt met havermout.
    Maar sinds ik ben gaan sporten voel ik me eigenlijk constand slap. Eerst alleen de dag na het sporten, en dan at ik meer en trok het wel weer bij. Maar de laatste week kan ik zelfs niet meer sporten omdat ik erg vermoeid en slap ben. Eten helpt wel wat, ik heb ook veel honger maar een uur na het eten voel ik me weer zo slap. Werken kost moeite en mijn hele leven word er door bellemerd. Naast het sporten rjjd ik nog ongeveer 4x in de week paard. Maar dit doe ik al erg lang en hier is mijn lichaam dus ook echt aan gewend.
    Ik hoop dat iemand een idee heeft wat het kan zijn.

    Bedankt alvast.

    Reageer
    #3

    Volgens mij is je bloedsuikerspiegel dan te laag. Neem een Dextro Energy of een suikerklontje.

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Hallo Janneke,

    Eiwitten zijn erg belangrijk als je veel sport. Als je te weinig eiwitten eet, dan gaat je lichaam niet alleen vet, maar ook eiwitten verbranden (maar zo te lezen let je daar al op.) Verder is het belangrijk om regelmatig te eten, dit om te voorkomen dat je suikerspiegel te laag wordt. Heb je je bloedwaarden ook wel eens laten controleren of niet? Zelf heb ik vitamine B12- tekort en ook ik ben na het sporten vaak moe. Gelukkig krijg ik nu regelmatig injecties en gaat het nu veel beter. Is het een idee om bloed te laten prikken als je zo moe blijft? Verder raad ik je aan om tijdelijk minder intensief te gaan sporten. Misschien kun je af en toe gaan wandelen of fietsen i.p.v. sporten. Snelle suikers zou ik in ieder geval vermijden, omdat die slechts een tijdelijke boost geven. Veel succes met alles! Mvg, Jana

    Reageer
    #5

    Aanvulling op vorige bericht:

    Sorry. Ik heb jouw bericht niet helemaal goed gelezen. Als je helemaal niet meer in staat bent om te sporten, dan raad ik je echt aan om bloed te laten prikken. Laat je B-vitamines, ijzer, vit. D, schildklier en bloedsuiker in ieder geval controleren. En vraag het bloedprikformulier na het prikken meteen bij jouw huisarts op. Veel artsen nemen vit. B12-tekort en vit. D-tekort namelijk niet serieus. Als er sprake is van een dergelijk tekort, dan is het belangrijk dat je doorverwezen wordt naar een internist/hematoloog.

    Reageer
    #6

    Gun jezelf wat meer rust, je plant t vol en je lichaam schreeuwt om rust.

    Reageer
    #7

    Je sport dus 7 keer per week. Je lichaam heeft dagelijks meer nodig dan 2000 kcal per dag. Je zou kunnen kijken of je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt op de site van het voedingscentrum. Je kunt via eetmeter je dagelijkse inname invoeren. Op veel andere sites kun je invoeren welke activiteiten je hebt gedaan en hoeveel kcal je daarmee verbrandt.

    Aantal kcal gegeten-aantal kcal verbrand zou op 2000-2250 uit moeten komen.

    Reageer
Reageer op: Moe en slap sinds sporten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief