brandende rode plekken op knien na volleyballen

  • #1

    Hallo,
    ik heb sinds een tijdje brandende rode plekken op mijn knieën na het sporten.(volleybal)
    mijn vraag is dus, hoe komt dit? ligt dit aan mijn kniebeschermers, heb ik een infectie, wat dan ook? vandaag was het zo erg dat ik maar zonder beschermers ging spelen , omdat ik mn knieen niet kon buigen, als ik de beschermers om deed, van de pijn. niet prettig. ;s

    ik hoop dat jullie mij raad kunnen geven

    gr.
    laura

    Reageer
    #2

    Is de huid alleen rood of is er ook sprake van zwelling van de knieën en doen de knieën ook pijn van binnen of alleen de huid, dus daar waar er contact is tussen de kniebeschermers en de huid van de knie? Is het aan beide zijden even ernstig en reageren de knieën volledig gelijk op de kniebeschermers? Heb je wel eens andere beschermers getest? Gebruik je dezelfde soort beschermers bij de ellebogen en heb je daar dezelfde reactie? Heb je alleen last van deze klachten als je de beschermers gebruikt?

    Reageer
    #3

    de huid is alleen rood, de dag na het sporten wat rode stipjes/korstjes? alleen de huid doet pijn, beide knieën ong even erg, de 1 ietsje meer dan de ander. vooral bovenop de knie, net de plaats dichtbij einde beschermer en vlak onder/op knie. bij volleybal geen elleboogbeschermers 😉 beschermers zijn in de vakantie nog uitgewassen, misschien allergies voor wasmiddel? is dat mogelijk? heb deze beschermers al denk ik een jaar, dus dan zou ik plotseling er allergisch voor moet zijn.

    Reageer
    #4

    Dat de gevoeligheid er eerder niet was, zegt weinig, want een contact allergie kun je ontwikkelen.

    Ik zou je adviseren andere kniebeschermers te proberen, en te zien of deze hetzelfde effect hebben.

    Reageer
    #5

    Hallo Laura,
    Mijn dochter had dit weekend hetzelfde, ben je er nog achter gekomen destijds wat de oorzaak was?
    Mijn dochter had de binennkant van de kniebeschermers nat van het zweet doordat ze twee wedstrijden achter elkaar moest spelen.
    Het leek wel of de huid verbrand was door de zon, er warm, rood en gezwollen.

    gr.

    Gerard

    Reageer
    #6

    Dit ligt duidelijk aan wasmiddel wat gebruikt wordt..mijn zoon van 14 heeft precies hetzelfde. Extra kniebeschermers kopen. 1 set in de was..zonder wasmiddel. Ander kan dan elke keer gewisseld worden. Dus gewoon met water wassen. En nooit te lang dezelfde ongewassen kniebeschermer gebruiken.
    Mijn zoon heeft gewoon een gevoelige huid.

    Succes
    Edwin maessen

    Reageer
Reageer op: brandende rode plekken op knien na volleyballen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief