Pijn in bovenbeen bij voetbal

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al een paar jaar last van pijn in mijn boven been (voorkant). Ik hoef maar 1 keer te schieten met rechts en dan krijg ik flinke pijn in mijn bovenbeen (rechts). Lopen doet ook pijn daarna. Hier kan ik de hele dag last van hebben.

    Ik voetbal niet vaak maar als ik het doe heb ik altijd pijn.

    Weet iemand waardoor dit komt ?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Waarschijnlijk betreft het hier de aanhechting van de pees van deze grote spier aan het bot die in het algemeen kwetsbaar is en bij jou dus steeds weer klachten geeft. Gerichte training bij een fysiotherapeut kan verlichting geven en de klachten zelfs doen oplossen. Om zekerheid te verkrijgen over de oorzaak van jouw klachten zal de fysiotherapeut of de huisarts jou wel eerst lichamelijk moeten onderzoeken.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie.

    Ik ga morgen een afspraak maken bij de huisarts.

    Groeten, Justen Elfring

    Reageer
    #4

    Ga je krachttraining doen zodat je spieren beter zijn bestand tegen de impact van het trappen tegen een bal? En laat je weten wat de huisarts van jouw klachten vond?

    Succes bij de huisarts (of fysiotherapeut).

    Reageer
    #5

    Hoi,

    Waarschijnlijk ben je allang naar de dokter gegaan, maar dit lijkt heel erg op wat ik ook heb (gehad).

    Je hebt waarschijnlijk een keer een spier verrekt, die vervolgens scheef is teruggegroeid. Advies wat ik van de huisarts kreeg was als volgt:

    minstens 3x daags 30 seconden lang je rechtervoet tegen de bil houden (rekken dus) en 's avonds een kwariertje ijsen. Het rekken moet pijn doen in het begin. Doe dit 7 dagen.

    Na 7 dagen blijf dit doen, maar nu ook lunges erbij(zelfde aantal/frequentie) (kijk even op internet/youtube hoe je dit juist uitvoert). Doe dit ook 7 dagen. Daarna rustig afbouwen en dagelijks een kwartiertje lopen en blijven ijsen. Als de spier dan goed is teruggegroeid, en je geen pijn hebt tijdens het hardlopen, kan je weer voorzichtig gaan voetballen. Ik weet dat het een hoop werk is,ik heb maar de helft gedaan. Ik kon toen weer een tijdje voetballen, maar daarna is het weer teruggekomen. Momenteel ben ik bezig om de behandeling weer opnieuw te doen.

    Als dit niet werkt, zou ik toch even naar de fysio gaan. Succes!

    Reageer
    #6

    Goed advies Wilco. Inderdaad zijn rek en stretch-oefeningen goed om de been spieren te verlengen en te versoepelen.

    Reageer
    #7

    IK heb pijn in me bovenbeen wanneer schiet of sprint

    Reageer
    #8

    Hallo,
    Ik ben jan en ik ben 15 jaar oud.
    Ik ben al een maand begonnen met voetbal. Gelijk de 1e trap had ik een erge pijn aan me bovenbeen. Het voelt dan alsof er een scheur in me been is mijn been voelt dan ook heel stijf aan. Ik heb het alleen als de bal stil ligt en hem hoog wil schieten Ik heb 2/3 jaar geleden ook voetbal gespeeld enkele jaren en heb dat nog nooit gehad. Ik heb wel tot de tijd dat ik nu ben begonnen met voetbal, kickbox gedaan. Ook bij kickbox heb ik paar keren last van me been gehad door het strekken ik kon de volgende dag moeilijk lopen. Ik voetbal al een maand elke dag Ik voel het nu wel iets minder maar het blijft maar voorkomen...

    Weet iemand een oplossing hiervoor? of wat ik er tegen kan doen..?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Jan,
    Het is idd mogelijk dat je een spierscheuring hebt opgelopen met die trap van een maand geleden.
    Je gaf al aan dat je spier wat problemen gaf bij het kickboxen, dus je spier was al overbelast.

    Ik zou je adviseren om even bij de fysiotherapeut langs te gaan.

    Reageer
    #10

    ik heb het zelfde probleem wilco en ik kreeg ook die oefeningen wat bedoel je met ijsen dat werd mij niet verteld

    Reageer
    #11

    @yassine,
    Daar wordt een ijscompres mee bedoeld. In de meeste gevallen is het koelen van een zere plek beter dan het warm houden ervan. Koeling zorgt ervoor dat de zwelling afneemt en heeft ook een verdovend effect. Ook hier weer voor elk wat wils. Nooit het ijscompres direct op de huid leggen want dan kan de huid bevriezen. Altijd een handdoek of iets er om heen doen.

    Reageer
    #12

    hallo,
    ik ben sinds een paar weken weer aan het voetballen maar 2 weken geleden heb ik tijdens een training denk ik mijn bovenbeenspier verrekt aan de voorzijde.
    tijdens het schieten op doel schoot het erin ben er gelijk mee gestopt.
    De dag erna wel gevoelig maar niet dat ik niet meer kan lopen me been is niet dik of opgezwollen de pijn bevind zich ook op 1 specifieke plek.
    Het probleem blijft nu echter terug komen.
    Wat kan ik in deze het beste doen?
    Bepaalde oefeningen doen of toch rust houden.

    Reageer
    #13

    Joey,
    Ik denk dat je er goed aan doet om even bij de fysiotherapeut langs te gaan. Ik zou in ieder geval een weekje rust nemen en dan rustig met versterkende oefeningen voor de bovebenen beginnen. Alles op geleide van pijn natuurlijk.

    Reageer
    #14

    Ik hwb exact het zelfde maar ik heb het een paar dagen fmgaat dat snep weer over??

    Reageer
    #15

    Ik zit nu al 2 weken op voetbal & ik heb erg veel pijn in mn bovenbeen tijdens het schieten en tijdens het sprinten het is mn rechterbovenbeen en dan precies in het midden wat kan ik het best doen? Ik heb erg veel pijn en wil graag geen blessure

    Reageer
Reageer op: Pijn in bovenbeen bij voetbal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief