Ik word zo snel rood!

  • #1

    [i][b]Hallo,

    Ik heb een probleem. Als ik aan het sporten ben, of maar bij de lichtste inspanning, dan krijg ik een super rood hoofd. Ook al doe ik bijna niks, mijn hoofd word enorm rood, en er komen allemaal witte vlekken op. Hierdoor durf ik op school ook niet zo heel actief te doen, want het gaat ook niet erg snel weg..
    Is hier iets tegen te doen? of moet ik er maar gewoon mee leven.

    Kusjes![/b][/i]

    Reageer
    #2

    niets aan te doen! Accepteren, niet aan ergeren.
    ik vind het altijd schattig staan, andere denken er waarschijnlijk niets over.
    laat je leven er niet door verderven, wees blij dat je kan sporten en geniet daarvan, dan maar met een roodhoofd.

    Reageer
    #3

    Zo denk ik er ook over, het is open, eerlijk en het staat charmant.

    Reageer
    #4

    Heb ik ook en ook als ik probeer heel rustig een mening te geven in b.v. een vergadering. Hoewel ik het wel accepteer (ik ben 50) had ik er toch een lief ding voorover om het te stoppen. Is er nou echt niets anders dan 'je moet het accpeteren' en 'het is best wel charmant'?

    Reageer
    #5

    Ja Joop, er is wel degelijk een oplossing voor. En die kun je kopen bij een plastisch chirurg a raison van een paar duizend euro met het risico op complicaties inbegrepen.
    Er worden dan een paar zenuwen doorgesneden zodat je mimiek en expressie direct minder wordt.

    Maar je kunt toch niet verwachten van een goede dokter dat hij een onzeker kind deze oplossing aandraagt?

    Het is belangrijker gezond te zijn en jezelf te accepteren wie en hoe je bent. En als je mijn mening vraagt, geldt dat ook voor een kerel van 50. Zelfvertrouwens is niet te koop, dat kost tijd, energie en vooral moed.

    Ik hoop dat je deze reactie weet te waarderen.

    Reageer
    #6

    Veel te laat binnenvallen bij een belangrijke afspraak, op een feest ontdekken dat je dezelfde outfit aanhebt als de gastvrouw, maar ook een presentatie houden voor een grote groep mensen. Het zijn situaties waarvan veel mensen flink gaan blozen. Maar is het eigenlijk erg om zo’n rood hoofd te krijgen? Nee, ontdekte Corine Dijk. Mensen die blozen worden in veel gevallen juist aardiger en betrouwbaarder gevonden dan mensen die niet blozen. Dijk promoveert 8 oktober 2009 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

    ‘In sommige gevallen is het juist gepast om te blozen’, stelt Dijk. Dat geldt met name voor sociale overtredingen. ‘Als je iets hebt gestolen en daarbij betrapt wordt, bijvoorbeeld. Of je laat een weinig subtiele scheet in een lift. Mensen die op zo’n moment blozen worden sympathieker gevonden dan mensen die dat niet doen. Door het blozen hebben mensen meer het idee dat je je schaamt.’

    Reageer
    #8

    Heej,
    ik heb echt precies t zelfde probleem! Ik heb echt een keigoede conditie maar na 1 rondje om t sportveld rennen ben ik al knalrood. Vroeger schaamde ik me ook heel erg, maar ik heb nu best wel schijt er aan gekregen. Veel water drinken werkt bij mij ook wel n beetje. En als ik me er geen zorgen over maak, word ik ook minder snel rood :P, dus chill, het is best normaal :).

    succes,
    skaapje

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hey

    ik heb het precies het zelfde ik krijg bij sporten zo'n rood hoofd en nu moet ik op school spinnen en als ik geen voldoende heb mag ik geen examen doen voor gym dus je moet wel mee doen en als nadeel heb ik ook nog eens rood haar dus vloek ik met mijn eigen gezicht. na het sporten moet ik dan ook nog eens terug naar school en hebben we pauze dus waar 1500 andere leerlingen je nog aanstaren. wat bij mij soms helpt is gewoon water in je gezicht gooien en je gezicht helemaal laten afkoelen want waarschijnlijk heb je het gewoon heel snel warm en kan je lichaam die warmte niet makkelijk kwijt. maar voor de rest baal ik er ook gewoon heel erg van

    xxxjes

    Reageer
    #10

    Hoi, het is nu misschien 5 jaar laten, maar l'oreal komt nu met de oplossing! cc cream! je hebt een cc cream voor bleke/blauwe huid, maar nog belangrijker, ook 1 voor rode huid! Er zat een tester in een tijdschrift, een keer na dat ik had gesport ging ik naar de wc en deed ik het op, HET WERKTE! Ik ga het echt kopen, het rode is bijna helemaal weg, je huid lijkt weer normaal, egaal en alsof je kort in de zon hebt gelegen!
    x

    Reageer
    #11

    ik ook vooral bij het sporten ik ben 13 en ik ben ook tips aan het zoeken. Ze zeggen dat er iets (ben vergeten wat hahahah) dichter op je huid zit er is volgens mij geen oplossing. misschien foundation ofzo>?

    >

    Reageer
    #12

    Ik ben nu 36 en heb ook altijd een gigantische rode en warme kop na inspanning. Dit heb ik mijn hele leven al en ik weet het ook al mijn hele leven. Voor mij geen reden om niets meer te doen. Ik schaam mij er best wel eens voor maar dat is voornamelijk als ik mezelf zie. Heb in de jaren geleerd dat anderen het niets kan schelen en er zijn er maar een paar die er een opmerking over maken en dan nog niet eens negatief. Fijn is anders maar ja.....

    Reageer
    #13

    Ik begrijp dat het niet om blozen gaat, maar dat je een rood hoofd krijg bij inspanning. Dat heb ik ook, en daarom gegoogeld en toen een bericht las dat het kwam doordat je te weinig water drink. Ik heb het net pas gelezen en moet het zelf nog uit proberen, maar bij mij kan het wel kloppen want ik drink idd te weinig. Hopelijk heb je hier nog wat aan.

    Reageer
    #14

    Hallo,

    Ik heb hetzelfde probleem, tijdens het sporten, word ik knalrood... zelfs na enkele minuten al. Ik vind het zo genânt!! Er zijn mensen die daar al lachend een opmerking over maken en dan word ik nog roder! Ik zou die crème van L'Oréal ook wel eens willen proberen, hoe heet die precies?

    Reageer
    #15

    Heyy,
    Ik heb ook precies hetzelfde probleem. Ik word altijd knalrood, en na het sporten kijkt iedereen me aan. Ik durf de laatste tijd ook bijna niets te doen bij gym, want bij inderdaad de kleinste inspanning word het al veel te erg. Soms word ik ook uitgescholden voor tomaat, en durf ik niemand meer aan te kijken als ik zo rood ben.
    Het probleem bij mij is dat tot nu toe niets is dat bij me werkt, dus ik denk dat de tip van mij is om die mensen enzo te negeren, ik probeer het ook te doen, en tot nu toe helpt het wel.
    Xx

    Reageer
Reageer op: Ik word zo snel rood!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief