Spataders sportinvloed

  • #1

    hallo

    ik heb namelijk een vraag over mijn spataders in combinatie met sport en ben hier toch wat ongerust over. Ik ga 7 februari naar een specialist voor mijn spataders. Die zullen zonder twijfel weg moeten. Ik ben 20 jaar en voetbal op een tamelijk hoog niveau en sport in het algemeen zeer graag. Wanneer ik train heb ik nooit last van krampen maar op matchdagen wanneer ik scheenbeschermers draag heb ik krampen na 65 minuten. Dat is de reden waarom ik ze ga laten verwijderen. Mijn huisarts heeft me dus doorverwezen naar een specialist. (Op mijn rechts been loopt er 1 van mijn lies tot mijn enkel. Op mijn rechtse dijbeen zijn er een paar aders die er een heel klein beetje op komen te liggen. Op mijn kuit is er dus een dikke die een paar kronkels maakt en die verbonden is met de ader van mijn lies. Op de binnenkant van mijn voeten heb ik er ook een heel deel die erop komen te liggen. Op mijn wreef van mijn voet zie je ook toch 2 tot 3 dikke aders. Op mijn linkse been is dit bijna hetzelfde maar veel minder opvallend.) de enige in mijn familie met spataders is mijn oma.

    Ga ik na het verwijderen van de spataders zeker geen last meer hebben van krampen? (Aan mijn conditie ligt het heus niet)

    heeft het lichaam genoeg aders om dezelfde sportprestaties aan te kunnen dan daarvoor? Dus is er prestatieverlies? Zijn mijn prestaties op een leeftijd van 40 jaar dezelfde als iemand anders van 40 of ga ik  achterlopen?

    Zijn er in het algemeen nadelen van spataders die verwijderd zijn? (Lange en korte termijn)

    zoals je waarschijnlijk wel doorhebt, heb ik schrik om prestatieverlies te hebben. Ik weet wel dat ze beter weg zijn dan dat je ze hebt maar kan het lichaam dan die zelfde hoeveelheid afvalstoffen en voeldoende bloed naar de spieren brengen en terug naar het hart pompen?

    Verder heb ik geen andere klachten dan de krampen tijdens het voetballen. Maar de dokter zei ook dat ik vrij jong ben en er dus zeker heel mijn leven mee zal sukkelen. Op verdere vragen had hij geen echt goed antwoord.

    Reageer
    #2

    Het verwijderen van spataders heeft vrijwel geen negatie effecten. Of de krampen weg blijven is op voorhand niet te zeggen. Het is ook geen garantie dat er geen nieuwe spataders ontstaan. Dit zijn dingen die je toch beter met de chirurg kunt bespreken

    Reageer
Reageer op: Spataders sportinvloed


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief