Benauwd en misselijk na shuttle run, hoe kom ik er zo snel mogelijk van af?

  • #1

    Hallo allemaal, ik ben een meisje van 14 jaar, zit in de 2e klas van het VMBO. Dinsdag hebben we shuttle run gedaan tijdens de gymles, ik ben tot trap 3 en een half gekomen, terwijl ik normaal gesproken trap 7 haal. Ik heb last van vernauwde luchtwegen en krijg daar ook medicijnen(salbutamol) voor. Die dag had ik last van hoofdpijn. Ik heb 5 minuten voordat we begonnen mijn medicijnen geïnhaleert, maar ik was voor trap 1 al buiten adem, ik liep gewoon het normale tempo. Na trap 2 begon ik duizelig te worden en toen ik trap 3 en een half haalde, zei de gymdocent tegen mij dat ik maar beter kan stoppen voordat het fout gaat en dat ik al goed genoeg mijn best deed. Toen ik moest stoppen, ben ik langs de kant op de grond gaan liggen om even op adem te komen maar begon ik beetje te hyperventileren en ik was ook duizelig, na 6 minuten hyperventileren kon ik weer gewoon ademen maar ik werd daarna ineens heel erg misselijk en tijdens de pauze kreeg ik het ontzettend benauwd en had ik mijn medicijnen geïnhaleert. Vandaag had ik nog steeds last van de misselijkheid en benauwdheid maar vooral op de fiets naar school en weer terug naar huis, ik fiets op een dag 20 kilometer. Ik moet dan echt happen naar lucht en ik moet ook altijd even afstappen om mijn medicijnen te gebruiken.

    Volgende week hebben we herkansing, hoe kom ik zo snel mogelijk van de benauwdheid en misselijkheid af, en hoe zorg ik er voor dat ik het zo lang mogelijk kan volhouden? Ik adem altijd via de neus in en via de mond uit. Is het misschien beter als ik met de bus naar school ga? En wat kan ik het beste eten op de dag dat we weer shuttle run hebben? Ik heb de eerste 2 uren gym.

     

    Alvast bedankt 😀

    Reageer
    #2

    Je bent waarschijnlijk nog steeds aan het hyperventileren. En dat in combinatie met je astma heeft wel problemen. Daarnaast zul je moeten accepteren dat astma beperkingen met zich mee kan brengen.

    Reageer
    #3

    Ik heb nog steeds last van misselijkheid en benauwdheid. Vrijdagochtend tijdens de muziekles op school kreeg ik last van enorm trillende handen toen ik piano speelde, kreeg pijn in mijn ribbenkast alsof er een strakke band om heen zat en ik had het gevoel dat ik ging flauwvallen(was gelukkig niet gebeurd)

    Ik had nog de hele dag last van trillende handen en rond de middag kreeg ik last van hoofdpijn en een stijf gevoel in mijn nek. Ook heb ik al vanaf dinsdag last van enorme vermoeidheid terwijl mijn hartslag 77 slagen per minuut in rust, ik weet niet of dat gezond is.

    Reageer
    #4

    Dat zijn toch typische hyperventilatieklachten.  Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen

    Reageer
Reageer op: Benauwd en misselijk na shuttle run, hoe kom ik er zo snel mogelijk van af?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief