Tussenribspier verrekt bij breakdance

  • #1

    Hallo,

    Ik doe sinds twee maanden aan breakdance, nu zijn we bezig met handstanden oefenen. 3 weken geleden werk ik wakker met gigantische pijn aan mijn linkerschouder en arm. Aan het eind van de dag was dit uitgestraald naar mijn ribben, onder mijn oksel ter hoogte van mijn borst. De dagen daarna was de pijn alleen nog maar in mijn ribben. Op een gegeven moment voelde mijn linker ribbenkast ook duidelijk anders dan de rechterkant, ik kon de 'treden' van mijn ribben niet meer voelen en die waren ook niet zichtbaar. Aan het eind van de week ging ik naar de huisarts. Zij voelde eraan en zei dat ik een tussenribspier had verrekt door breakdance. Het voelde anders en zag er anders uit omdat de spier was opgezwollen. Het zou 2 tot 4 weken voordat het heelt. Na 2 weken zou ik weer kunnen sporten en zoals zei het noemde 'op mijn hoofd draaien'.

    Ik heb dus braaf drie weken niet gesport. Nu ging het afgelopen weekend al stukken beter. De zwelling is weggetrokken en ik had voor het eerst geen zeurende pijn meer. Dus ik ben rustig 5 minuten gaan joggen en heb 5 x opdrukken gedaan. Ben gewoon binnen de pijngrenzen gebleven, ik had ook nergens last van. Tot ik zondag wakker werd met loeiende pijn. Het is nu weer erger aan het worden. Ik baal ontzettend, want ik heb al 3 weken niet gedanst en breakdance betekent veel voor me. Ik word depressief zonder, ik voel me lusteloos en verdrietig.

    Wat moet ik nu doen? De 4 weken uitzitten, dus nog een week niks doen? Is er iets om het genezingsproces een handje te helpen?

    Gr,
    James

    Reageer
    #2

    Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan...

    Reageer
Reageer op: Tussenribspier verrekt bij breakdance


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief