Kan breuk weer los schieten?

  • #1

    Ik heb drie maanden geleden door een misstap mijn enkel naar buiten verzwikt en hierbij mijn kuitbeen net boven de enkel gebroken. Ik heb eerst 10 dagen een spalk gips gehad en daarna nog 7 weken normaal gips. Omdat het een schuine breuk was mocht ik de eerste drie weken niet belasten en daarna de laatste vier weken loopgips gehad. Op de laatste controle zag het er goed uit en mocht het gips eraf. Twee weken daarvoor was er nog geen botaanmaak te zien dus ik was erg verbaasd dat het nu binnen twee weken opeens genezen was.
    De eerste week durfde ik vrijwel niet erop te staan. Hierna wel langzaam opgebouwd.
    Het gips is er nu vier weken vanaf en ik loop nu met 1 kruk.
    Ik heb nog flink wat pijn in mijn voet en enkel en hoor en voel ook regelmatig wat kraken. Zijn dit spieren of pezen of kan het zijn dat de breuk toch los is geraakt?
    Ik ben nogal een zenuwpees haha.
    Ik ben niet geopereerd dus geen schroeven of iets in mijn enkel. Heb wel fysio en ws ook gescheurde enkelbanden gehad. Ik hoefde niet meer terug op controle in het ziekenhuis nadat het gips is verwijderd.

    Reageer
    #2

    Of er iets met de breuk niet goed is kan alleen maar op een röntgenfoto worden vastgesteld. Als de pijnklachten aanhouden, ga dan terug naar de orthopeed

    Reageer
Reageer op: Kan breuk weer los schieten?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief