Vitamine b12 tekort???

  • #1

    Goedendag,

    De laatste tijd heb ik last van fasciculaties of mykyomieën (ik weet het verschil niet). Je ziet als het ware steeds onder de huid een spier bewegen, een soort "wormpje" dat onder je huid beweegt. Dit heb ik het meest in mijn benen. Ik heb ook last van snel vermoeide spieren. Bijvoorbeeld als ik mijn armen omhoog beweeg voel ik het eigenlijk al gelijk in mijn armen. Ik las op Internet dat je bij vitamine b12 dit soort verschijnselen kan hebben. En dat je ook last van aften kun hebben. Deze heb ik ook vaak. Ik eet echter wel veel vlees. Is het dan toch mogelijk dat ik vitamine b12 tekort heb? Ik ben 17 jaar en ik groei nog. Of zou hier een ziekte aan gekoppeld zijn? Ik lig veel op bed en heb de dunste armen op mijn school. Kunnen deze "spiertrekjes" ook ontstaan door zwakke spieren? Ik kom nooit buiten en doe niet aan sport. Ik zie graag een antwoord van iemand:).

    Reageer
    #2

    Als je veel vlees eet is de kans op vitamine B12 tekort nihil.
    Een vitamine B12 tekort komt eigenlijk alleen voor bij vegetariërs en veganisten. Het is de enige vitamine die alleen in vleesproducten zit.

    Reageer
    #3

    Daarnaast zou ik je toch ook aanraden om te gaan sporten.
    Daar krijg je namelijk meer spieren van.

    Reageer
    #4

    Helpt dit ook tegen die spiertrekjes?

    Reageer
    #5

    Je krijgt er meer spieren van... ik denk niet dat dat zou helpen tegen die '' spiertrekjes '' ...

    Reageer
    #6

    Meer bewegen is gezond. Dat hoeft geen sporten te zijn, ook niet in een sportschool. Gewoon wandelen, gewoon fietsen en de trap nemen i.p.v. de lift. Beetje gezond eten en niet de gehele dag op je kont zitten.
    Die spiertrekkingtjes heb ik al mijn hele leven. Ook zit ik soms de gehele tijd met mijn voet te tappen tot ergernis van anderen. Dat komt omdat ook ik te weinig beweeg, ik zit de gehele dag achter een PC. Beetje meer wandelen/fietsen helpt. En natuurlijk niet snacken, niet snoepen, geen cola en al helemaal geen energie-drankjes.

    Reageer
    #7

    [quote]Ik lig veel op bed en heb de dunste armen op mijn school.

    Als hij zou gaan sporten, zou hij zijn armen kunnen gaan trainen. [/quote]

    Reageer
    #8

    De klachten zouden wel kunnen komen van een vitamine-D tekort. Vitamine D krijg je buiten in de zon en je schrijft dat je bijna niet buiten komt. Ik heb zelf vitamine-d tekort gehad, en dan krijg je heel veel last van zwakke spieren. ik sportte wel altijd veel maar kon dit niet meer vol houden omdat mijn spieren verkrampten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb jij ook dat deze spiertrekjes continu aanwezig zijn? Ik kom namelijk niet 2 minuten door zonder dat ik een spiertrekje voel.

    Reageer
    #10

    Ik heb al een hele tijd geen tekort meer, slik nu altijd een onderhoudsdosering na een flinke boost. ik weet niet meer of ik spiertrekjes had, sorry!

    Reageer
Reageer op: Vitamine b12 tekort???


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief