Knieschijf ontwricht, nog steeds klachten

  • #1

    Ik heb twee en een halve maand geleden mijn knieschijf ontwricht. Deze heb ik zelf terug kunnen plaatsen. Ben wel voor controle naar het ziekenhuis geweest. Er is verder niets aan gedaan. Twintig jaar geleden, ik was toen vijftien, heb ik ook al eens een volledige ontwrichting gehad en vier keer een gedeeltelijke ontwrichting. Ook toen is er niets aan gedaan.

    Acht jaar geleden is er door een orthopeed wel vastgesteld dat ik een afwijking heb aan de knieschijf middels onderzoeken en foto's.

    Ik heb de afgelopen acht weken fysiotherapie gehad om de spieren sterker te maken. Ik loop weer stabiel maar: ik kan mijn knie niet volledig buigen (niet hurken) en aan de linkerbuitenzijde van mijn linkerbeen zit een vreemde verdikking. Zeg maar net onder de kniechijf en net boven het onderbeen. Wel aan de zijkant en niet aan de voorkant. Ook is mijn knie nog steeds iets dikker.

    Wie heeft dit ook eens meegemaakt en wat heb je er toen aan gedaan? Omdat meerdere zeggen dat dit niet ernstig is en het vanzelf weer overgaat (duurt wel lang), ben ik benieuwd naar ervaringen van anderen.

    Reageer
    #2

    Hallo, Anita79!

    Uw knieschijf er terug zelf induwen of trekken lijkt mij erg pijnlijk! Zelf zou ik het niet eens durven, ondanks het feit dat ik meerdermalige schouderluxatie's heb gehad.

    Bij mij was het bij mijn schouder, het verhaal komt een beetje overeen. Zelf kan ik mijn schouder niet meer evenhoog brengen als bij mijn linkerschouder...

    Ik wens je heel veel succes en beterschap!

    Reageer
    #3

    Nu, nog weer twee maanden verder nog steeds last van mijn knie. Buigen, knielen en hurken zijn onmogelijk. Verder heb ik totaal geen last, maar als ik een van de voorgenoemde drie acties probeer dan is er een scherpe, stekende pijn aan de binnenkant van mijn knie, precies tussen het boven- en onderbeen.

    Kan dit duiden op meniscus of bandletsel? Ten tijde van de ontwrichting stond ik en voelde ik alle botten in mijn onderbeen draaien, ook voelde ik vooral een ontzettend trekkend gevoel in mijn knie. Mijn knieschijf zat toen volledig aan de buitenzijde. Ik hoor graag ervaringen van anderen.

    Reageer
Reageer op: Knieschijf ontwricht, nog steeds klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief