Knie kraakt heel hard

  • #1

    Hoi ik ben 24.

    Een paar jaar geleden ong. 7.
    ben ik gevallen en zat mijn knieschijf aan de zijkant... heel gedoe geweest... en uiteindelijk na 2 weken brace en 2 weken gipsspalk weer redelijk op gang gekomen.

    Twee jaar later weer klachten met als gevolg kijkoperatie, er zaten botsnippers en kraakbeen in mn kniekapsel, dat is weggehaald.

    Dat is nu bijna 5 jaar geleden... knie is altijd een zwak punt gebleven...

    Maar nu kraakt die echt heel hard.. veel harder als normaal... als ik de trap op loop... Dus als mn knie mn volle gewicht omhoog moet tillen.
    Er zit meer vocht in en knielen doet echt pijn.

    Ik loop al een tijdje hard, en nu hoor ik ideeën denken dat is toch slecht voorcelkaar knie, ja ik weet het maar 95kg met een lege van 1.64 is nog slechter, dacht ik...

    Maar twee weken geleden rende ik mn gebruikelijke rondje... en ik rende van de stoep af, de weg op en dat kwam even hard aan... even rustig aan gedaan maar later ging het ook wel weer.

    Nu denk ik dat er een verband is met die klap op mn knie en het kraken.

    Moet ik hier mee naar de dokter of gewoon ff rustig aan doen?

    Wat zou het kunnen zijn?

    Ik ben pas vorige week bij de dokter geweest dus ga liever niet want ze ziet me weer aankomen. Die denkt dalijk dat ik voor elk wissewasje ga.

    Help

    Reageer
    #2

    Met de voorgeschiedenis van je en je gewicht, was hardlopen een slechte keuze. Prima natuurlijk dat je gaat sporten om wat aan het gewicht te doen. maar er zijn genoeg mogelijkheden waarbij de knie minder wordt belast.

    Ik zou wel naar de huisarts gaan en een verwijzing naar de orthopeed vragen.

    Reageer
Reageer op: Knie kraakt heel hard


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief