Krakende gewrichten + pijn

  • #1

    Goedemiddag allen!

    Ik ben een jongen van 20 jaar, op sportgebied erg actief (zwemmen+sportschool). Ik heb 3/4 jaar terug erg last gehad van mijn knieën, dit is toen dmv oefeningen fysio en zooltjes opgelost. Destijds had ik ook last van krakende gewrichten, destijds alleen mijn enkels. Inmiddels is daar het een en ander bijgekomen:
    - Nek, zit regelmatig vast. Door het hoofd naar links en rechts te kantelen kraakt er soms wat, waardoor ik weer wat makkelijker kan bewegen.
    -Polsen. Eigenlijk een constante pijn bij autorijden, computerwerk... ook deze gewrichten kraken regelmatig. Kraken hiervan lucht echt op, dan heb ik weer meer bewegingsvrijheid.
    -Enkels. Het kraken is een stuk erger (en harder) geworden. Ook deze 'moet' ik soms kraken om weer bewegingsvrijheid te krijgen.

    In mijn rug heb ik tevens een scoliose. Hierdoor zit mijn rug regelmatig vast, en dient gekraakt te worden door de fysio.

    Ik ben naar de huisarts (in opleiding helaas) geweest, maar deze heeft mij eigenlijk alleen weer teruggestuurd naar de fysio. Deze heeft ook geen idee wat de krakende gewrichten veroorzaakt, maar voornamelijk ook niet waar de pijn vandaan komt. De huisarts io. heeft reuma eigenlijk gelijk uitgesloten, omdat mijn gewrichten niet gezwollen waren.

    Hebben jullie enig idee waar dit op kan wijzen, en wat eventuele slimme vervolgstappen zijn, in hopelijk een oplossing?

    Hartelijk dank!

    Reageer
    #2

    Het voortdurend zelf kraken van gewrichten en je nek is een slechte zaak. Hiermee kun je namelijk de klachten zelf in stand houden.

    Als er geen oplossing is, ook niet door fysiotherapie, vraag dan aan je huisarts een verwijzing voor de orthopeed.

    Reageer
    #3

    Hier heb ik zelf oonk erg last van. Precies dit verhaa, alleen ben ik niet naar de fyshio doorgestuurd maar met n reden: 'we bellen je er nog we over'. Dit is natuurlijk nooit gebeurt. Ik ben 16 jaar maar heb eerder het gevorel dat ik reuma heb ofzo. Ik hen er erg last van maar iedereen denkt dat er niets aan de hand is. Ik eet de laatste weken ook erg weinig omdat ik echt geem honger heb. Mijn benen doen ook ontzettend pijn , dit kan toch niet goed zijn?
    Groetjes

    Reageer
    #4

    Ga dan naar je huisarts. Met blijven wachten verandert er natuurlijk ook niets....

    Reageer
Reageer op: Krakende gewrichten + pijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief