Pijnscheuten bovenbeen bij sporten

  • #1

    Het begon allemaal 2,5 jaar geleden tijdens een voetbalwedstrijd op een koude dag. Ik raakte de bal verkeerd en voelde een enorme pijnscheut in mijn bovenbeen, dus moest ik de wedstrijd staken. Na twee weken geen sportieve activiteiten te hebben ondernomen dacht ik, ik kan wel weer eens gaan proberen te voetballen. Helaas zonder succes want de pijnscheuten kwamen direct weer bij contact met de bal terug. Het voelde als een soort van kramp. De dagen erna kreeg ik ook pijnscheuten in mijn bovenbeen bij het aantrekken van mijn sokken, traplopen, fietsen en andere bewegingen waarbij je licht kracht zet met je been. Tijd voor een pauze van 3-4 maand, zo gezegd zo gedaan. Het nieuwe voetbalseizoen stond weer voor de deur en ik wou graag kijken of ik herstelt was. Dat was ik, althans dat dacht ik, want na 2 maanden klachtvrij te hebben gevoetbald, schoot het er weer opnieuw in. Helemaal weer terug bij af, pijnscheuten met traplopen, fietsen etc... Toch maar even een bezoekje gebracht aan de dokter, waarna ik werd doorverwezen voor fysiotherapie. Het bleek inmiddels al dat mijn rechter bovenbeen t.o.v. van mijn linker bovenbeen behoorlijk was afgezwakt. Tijdens fitness oefeningen kon ik bijvoorbeeld met ´leg extension´ met mijn linkerbeen 10 kilo duwen en met mijn rechterbeen maar 2,5 kilo. Dat terwijl mijn rechterbeen dus altijd mijn sterke been was! Na maanden fysio wist ik met mijn rechterbeen 10 kilo te duwen met leg extension, echter bij oefeningen zoals ´Lunge squad´ schoot het er zo nu en dan wel weer opnieuw in. Omdat ik na een aantal maanden geen vooruitgang meer zag bij de fysio en steeds last kreeg van pijnscheuten besloot ik om met fysiotherapie te stoppen. Terug bij de dokter kreeg ik een doorverwijzing naar het sportmedisch adviescentrum. Daar hadden ze het vermoeden dat mijn spier misschien gescheurd is geweest en nu iets te lang in de lengte is waardoor die zijn kracht niet kwijt kan. Andere opties waren spierverkalking en te veel littekenweefsel. Echter konden zij geen diagnose voor mij stellen omdat daar een MRI of echo voor nodig is. Zodoende weer terug gegaan naar de dokter en een verwijzing gekregen voor een echo scan. Echter bleek uit de uitslag van de echo scan dat er helemaal niks te zien was. Geen littekenweefsel, geen spierscheur of iets dergelijks. Daarna weer terug gegaan naar de dokter en een doorverwijzing gekregen naar de orthopeed omdat mijn klachten toch aanhielden. Daar dus een MRI en röntgen gemaakt en daaruit blijkt dat er geen afwijkingen aan het been zijn. Nou dat is in ieder geval goed nieuws, maar ik heb nog steeds dezelfde klachten. Nog steeds kan ik niet sporten en niet hardlopen en heb ik zo nu en dan spierkrampen? pijnscheuten? in mijn bovenbeen bij onverwachtse bewegingen en kracht zetten. Momenteel ben ik dus helemaal ten einde raad wat hiervan de oorzaak is?
    Is het misschien een ontsteking? Of beschadigde zenuwen?
    Is er iemand die zich hierin herkent en weet wat het is?

    Reageer
    #2

    Vergat om erbij te vermelden dat tijdens een pijnscheut er krachtsverlies optreed. De pijn ebt na ca. 1 minuut weg. Inmiddels is mijn rechterbeen 3cm dunner in de omvang dan mijn linkerbeen

    Reageer
    #3

    Het gaat hier om de quidriceps rectus femoris

    Reageer
    #4

    Lijkt er toch op dat er een scheur is ontstaan.
    In welk gedeelte van de spier heb je meeste last?
    Geen last van de knie of heup?

    Reageer
    #5

    MRI scan, rontgen en echo toont geen scheur aan.
    De knie en de heup waren ook in orde op de rontgen en daar heb ik verder ook geen klachten. Het is in het midden van de spier.

    Reageer
    #6

    Blijft lastig natuurlijk, maar toch lijkt het erop dat je spier een beschadiging heeft opgelopen. Te zien of niet te zien.
    Er is in ieder geval een verminderde functie van de spier. Vraag om een verwijzing voor een EMG. Hiermee kan de spierfunctie worden gemeten.

    Reageer
Reageer op: Pijnscheuten bovenbeen bij sporten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief