Asymmetrisch bot verbinding sleutelbeen en borstbeen

  • #1

    Hallo,

    Ik heb opgemerkt dat mijn bot net onder het einde van mijn sleutelbeen dat grenst aan mijn borstbeen lansgt de rechterkant groter is dan aan de linkerkant.(zie ook bijlage voor exacte plaats) Het extra bot loopt precies langsheen mijn sleutelbeen, maar zit niet op het sleutelbeen, het zit op het bovenste deel van het borstbeen.

    Het is geen enorm verschil, maar toch duidelijk voelbaar.En als je goed kijkt dan zie je het ook lichtjes met het blote oog. Het doet geen pijn. Het einde van mijn sleutelbeen (langst de kant van het borstbeen) is wel wat gevoelig als ik er op duw. In rust zijn er precies soms steken, maar dit kan ook wel 'psychisch' zijn. Ik ben namelijk heel snel ongerust over iets. Elke avond doe ik ook wat push-ups, dus dan zet ik wel een behoorlijke druk op die beenderen denk ik, en dan doet het geen pijn.

    Is dit normaal of moet ik hiermee naar een dokter?

    Groeten

    Reageer
    #2

    Nog extra info, geen idee of het er iets mee te maken heeft:

    De lymfeklier boven mij sleutelbeen langst diezelfde kant is ook al een jaar een pak groter als die langst mijn linkerkant. Ik heb hiervoor wel al tweemaal een echografie laten maken en de dokters zeggen dat er niks speciaals te merken is aan de klier zelf.

    Reageer
    #3

    Een lichaam is nooit symmetrisch. Kleine verschillen links en rechts kunnen heel goed voorkomen. Als je rechtshandig bent bijvoorbeeld kan de rechterhelft van je bovenlichaam iets nadrukkelijker zijn als de linkerkant.

    Reageer
Reageer op: Asymmetrisch bot verbinding sleutelbeen en borstbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief