Vraag mbt hernia

  • #1

    Op mijn mri fotos is een uitpuiling te zien op L5S1.

    Ik heb me fotos opgestuurd ter beoordeling naar een herniakliniek en kreeg dit terug als antwoord

    "Er is sprake van een mediolaterale hernia tussen de 5e lumbale wervel en de overgang naar het heiligbeen links. (L5-S1 links)"

    Nu heb ik ook last van mijn linkerbeen.. Stekend gevoel vanaf achterkant bovenbeen/bil via de buitenkant been naar mijn kuit en bovenkant voet. Soms als ik verkeerd lig slaapt mijn linkerbeen en als ik dan opsta zal ik hier door heen.

    Ik kan wel op mijn tenen en hak staan. Hoewel ik qua kracht hier meer moeten mee heb dan met mijn rechterbeen.

    Komt dit overeen met een hernia? Ik lees namelijk overal dat iedereen onwijs last van hun been heeft en dat de pijn niet te harden is.

    Ik heb dan wel pijn/last van mijn been maar mijn onderrug doet veel meer pijn. Al anderhalf jaar lang heb ik er dagelijks last van

    Reageer
    #2

    Heel goed mogelijk dat je klachten daardoor worden veroorzaakt.

    Het "slapen" van je linkerbeen is denk een verhaal apart. Dat kan komen door een verminderde bloedtoevoer door een vreemde lighouding.

    Reageer
    #3

    Kan je trouwens om een operatie vragen? Eerdaags moet ik naar een orthopdisch chirug.

    Ik loop al ruim een jaar met lage rugpijn en die tintelingen in mijn been.

    Fysio en medicijnen hebben niet geholpen en ook een injectie tussen mijn tussenwervelschijf hielp niet.

    Inmiddels werk ik parttime. Ben voor een aantal uur ziekgemeld en mijn prive leven leidt er enorm onder.

    Ik zie voor mezelf een operatie als laatste oplossing.

    Reageer
    #4

    Dat is iets wat je met de orthopeed moet overleggen. Die kent je MRI en weet wat er precies aan de hand is.

    Reageer
    #5

    Ik had ook een hernia op dezelfde plek (L5-s1). Hiervoor in de afgelopen 11 jaar vier keer geopereerd zonder resultaat. Operatie is alleen een oplossing bij verlammingsverschijnselen en incontinentie. Probeer het op te lossen met fysio en/ of manuele therapie. Laat je nooit zomaar opereren, ik ben inmiddels blijvend gehandicapt en wordt elke dag geconfronteerd met pijn

    Reageer
    #6

    Orthopeed in het VU heeft de mri beoordeeld van december 2014 en vind de uitpuiling onvoldoende om er iets mee te doen. Hij noemt het niet eens een hernia. Ik heb meteen weer rontgenfotos moeten laten nemen en ook deze zagen er goed uit volgens hem. Geen instabiliteit of andere rare dingen.

    Hij kan alleen niet verklaren waar die pijn dan wel vandaan komt. Dus hij stelt een nieuwe mri voor. Ik wacht nu op de afspraak daarvoor. Mocht er niks uit de mri komen dan kan hij me niet verder helpen zegt hij. Dan pijnpoli of me spieren en zenuwen na laten kijken

    Inmiddels vanmorgen weer door me rug gegaan. Ik pakte een plastic tas van de grond. Ging netjes door me knieen en pakte de bijna lege tas op. Op het moment dat ik weer recht sta schiet het in me rug.

    Voelt weer als een spitaanval en weer crepeer ik van de pijn.

    Hoe kan dit toch? Moet ik om een doorverwijzing vragen naar een reumatoloog? Mijn bloed is namelijk nooit onderzocht.

    Reageer
    #7

    Daar hoef je niet perse naar en reumatoloog voor. Dat kan ook bij je huisarts. Een bloedonderzoek bedoel ik. Overleg het met je huisarts.

    Reageer
Reageer op: Vraag mbt hernia


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief