Pijn onderbeen, voet en bovenbeen

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al vaker hier een post geplaatst omdat ik nu al 2 tot 3 jaar last heb van hetzelfde probleem. Het begon ooit met een periode van kramp rechts in mijn onderbeen en een dove voet tijdens het lopen. Dit is toen een tijdje verdwenen waarna ik vaak last begon te krijgen van een brandend gevoel in mijn onderbeen en voet. Dit kwam steeds op tijdens het lopen en autorijden. Fietsen gaf bijna geen klachten.

    +/- Een jaar geleden waren de klachten ineens heel erg. Een uur nadat ik op was gestaan kreeg venijnige steken in de kuit. In de loop van die dag begon mijn complete onderbeen wat pijn te doen en kon ik moeilijk lopen, ik sleepte het been wat mee. Een week lang heb ik hier erge last van gehad, vooral tijdens het lopen. In de loop van die week kreeg ik ook last van mijn bovenbeen. Na +/- 1,5 week werder de klachten langzaam minder.

    Sindsdien heb ik bijna elke dag last van mijn voet, vooral grote teen, mijn enkel en de rest van het onderbeen. Als de klachten erg zijn krijg ik ook last van mijn bovenbeen, de grote spier aan de voorkant boven mijn knie.
    Het branden van mijn onderbeen is nu juist het ergst NA een stevige wandeling. Als ik dan stil ga staan gaat het hele onderbeen branden, maar als ik daarna weer wat ga lopen gaat het weer weg.
    Als ik op de bank zit met mijn rechterbeen naar beneden en mijn voet op de vloer begin ik ook pijn te krijgen meestal beginnend in mijn enkel en grote teen. Na een tijdje de rest van mijn voet en daarna onderbeen. Wat ik dan ook merk is dat mijn rechter tenen allemaal een stuk kouder worden dan mijn linker tenen. Ook voel ik de hartslag boven op mijn rechtervoet veel minder dan mijn linkervoet. Leg ik dat been gewoon op de bank dan trekken de klachten weer weg.

    Soms krijg ik ook last van een warm en stijf gevoel in mijn onderrug, dit kan vooral opkomen tijdens het autorijden.
    Als ik ‘s ochtends in de auto zit krijg ik al klachten na 5 minuten rijden. Kom ik na 30 min. op mijn werk dan voelt alles wat stijf aan bij het uitstappen (spieren en gewrichten in dat been). Na een tijdje lopen wordt dat beter.

    Het lijkt met periodes op en af te gaan, maar ik heb zelden dagen dat ik geen last heb.

    Het best lijkt het te gaan in het weekend, maar ik weet niet waarom...
    Ik drink dan meer alcohol, slaap langer en zit minder. Ik heb doordeweeks een zittend beroep.

    Ik loop al langer dan een jaar in het ziekenhuis, internist, diverse sportartsen, vaatchirurg noem het maar op...
    Het meeste was ik bang voor een trombosebeen toen ik plots de erge klachten kreeg en moeilijk kon lopen. Ik ben toen niet onderzocht daarvoor. Ik ben nog steeds bang dat dat het is. De vaatchirurg heeft ook geen onderzoeken gedaan, behalve wat gevoeld en gekeken naar het been en daar zijn conclusies uit getrokken. Toen de vaatchirurg er naar keek was ik ook al een hele tijd van de erge klachten af.
    Een MRI van mijn rug liet een kleine hernia zien aan de linkerkant, maar de neuroloog ziet geen link met mijn klachten. Ik zelf eerlijk gezegd ook niet.
    Een spieronderzoek in mijn onderbeen liet wel afwijkingen zien, maar een EMG weer niet. De zenuwgeleiding in mijn onderbeen was goed. Tijdens het spieronderzoek werd er ook geprikt in mijn rechter onderrug en daar was niets aan te zien.

    Ik moet nu naar de neurochirurg, de neuroloog dacht dat het misschien iets met beknelling van weke delen had te maken.

    Dag in dag uit heb ik last, dan weer pijn, dan weer branden van mijn voet, tintelingen in mijn grote teen, branden gehele onderbeen, pijn voorkant bovenbeen, stijf gevoel in onderrug, stijf gevoel in rechterbeen in de spieren en gewrichten, koude tenen rechtervoet, kleine korte spiertrillingen op 2 plekken in mijn kuit als de klachten erg zijn.

    Ik ben pas 28 jaar en zie geen enkele vooruitgang in mijn klachten. Erg frustrerend, zeker omdat er niets te zien is aan mij en mensen dus niet snappen hoe erg het is om dit altijd te hebben. Ik sta er dus een beetje alleen voor en de specialisten krijgen ook zo’n beetje genoeg van mij. Alleen mijn huisarts luistert goed en lijkt mij goed te begrijpen...

    Reageer
    #2

    Iemand een idee wat het kan zijn?
    Zou heel fijn zijn als ik wat input krijg voordat ik naar de chirurg ga. Ik heb mij namelijk al te vaak laten afschepen met een simpel antwoord.

    Reageer
    #3

    Een trombosebeen is niet erg waarschijnlijk. De vaatchirurg zou dit hebben opgemerkt. dat wil echter niet zeggen dat er iets niet goed zou kunnen gaan met de bloedvoorziening. Dus een vaatonderzoek zou wel op zijn plaats zijn geweest.
    Voor het overige is het even afwachten wat de neurochirurg ervan gaat vinden.

    Reageer
    #4

    Ik ben bij de chirurg geweest.
    Toen ik daar was had ik al 1,5 week bijna geen klachten meer.
    Het is nu een week geleden dat ik er ben geweest en de klachten zijn ineens weer erg aanwezig.
    De chirurg verzekerde mij dat het geen vaatprobleem zou zijn (het is een algemeen / vaatchirurg).

    2,5 jaar geleden hebben ze bij de huisarts al eens mijn enkel-arm index gemeten. Deze bleek goed te zijn, terwijl ik vond dat het geluid aan de slechte kant veel zachter klonk dan aan de andere kant maar goed.. Wel merkte de vrouw toen op dat mijn rechterbeen ietsje kouder was dan de andere.

    Afgelopen dagen heb ik weer veel pijn in mijn onderbeen als ik zit. Mijn benen bewegen helpt steeds even. In de auto vanochtend voelde ik ook een echte pijn (dus niet alleen het brandende gevoel) aan de buitenzijde van mijn onderbeen. Beetje krampachtig gevoel. Dit leek dan weer een branderig gevoel door te stralen naar de binnenkant van mijn voet en de grote teen.

    Nu dat ik op kantoor zit merk ik dat als ik mijn broekspijpen een tijdje omhoog doe, de huid van mijn rechter onderbeen kouder aan gaat voelen dan het andere been.

    Als ik ga lopen trekt het allemaal snel weg.

    Ik voel ook regelmatig een soort van plopjes/trillinkjes in mijn kuit precies op een bepaald plekje. Dit krijg ik ook altijd als de klachten erger zijn.

    Mijn bovenbeen voelt ook wat gespannen aan, de grote spier zeg maar aan de voorzijde.
    Als de klachten erg zijn gaat dit gebied namelijk altijd een beetje "meedoen".

    Volgens de chirurg moet er ergens een zenuw klem zitten, maar de vraag is waar dan?
    Zelf vind ik het wel vreemd dat mijn been dan steeds wat kouder wordt.

    Over 2 maanden moet ik terug naar de neuroloog die mij door had gestuurd om dan weer te kijken hoe erg de klachten zijn, dit had ik afgesproken omdat mijn klachten veel minder waren vorige week. Nu baal ik hier uiteraard weer van...

    Reageer
    #5

    Het kan zo zijn dat je bloedtoevoer toch iets wordt afgekneld als je zit. Dat is dan niet zozeer een probleem van een zenuw maar van een bloedvat cq. de bloedcirculatie. Misschien spataderen in het been.

    Probeer toch eerder een afspraak te maken. Als het nog niet is gedaan, vraag dan om een vaatonderzoek van je benen.

    Reageer
    #6

    Ik kan niet echt spataderen zien.
    Aan de binnenkant van mijn kuit zie ik het een klein beetje, maar dit is in mijn linkerbeen juist duidelijker. Daar loopt 1 hele dikke ader aan de binnenzijde van mijn kuit, die ga je beter zien als ik even sta of wat doe. Rechts zijn het er meer maar die zijn wel kleiner. Dit heb volgens mij al wel heel lang (in ieder geval die in mijn linkerbeen).

    Vandaag merkte ik na het lopen op dat mijn onderrug stijf werd. Dit merk ik wel vaker als ik goed door heb gelopen. Als ik flink door heb gelopen heb ik ook meer last van mijn onderbeen dat gaat branden zodra ik stil sta. Verder voelde ik vandaag na het lopen de hele tijd iets "borrelen" in de binnenzijde van mijn kuit. Het lijkt op een bepaald ritme te trillen, om de 2 seconden ongeveer. Dit voel ik al de hele dag zodra ik stil zit.

    Om een of andere reden gaat de laatste paar dagen weer iets beter met de normale pijn en brandende klachten. Vreemd dat het steeds op en af gaat.

    Zit wel een beetje vast nu, als ik de neuroloog bel of ik eerder kan komen en dan ga vragen of ik een vaatonderzoek kan krijgen denk ik niet dat hij dat gaat doen. De chirurg waar hij mij aan doorstuurde zei dat het geen vaatprobleem was en ook de vaatchirurg die lang geleden heb bezocht zei ook dat het dat niet was. Vervelend alleen dat er geen onderzoek naar gedaan is maar dat ze dat allemaal al zeggen door er alleen naar te kijken...

    Reageer
    #7

    Spataderen zijn niet altijd zichtbaar aan de buitenkant, maar kunnen ook inwendig zitten.

    Ik zou toch echt om een vaatonderzoek vragen

    Reageer
    #8

    Omdat ik liever niet weer wil zeuren over mijn vaten bij de artsen ben ik op iets anders gekomen.
    Ik kwam uit bij Helder Kliniek waar je zonder verwijzing een duplexonderzoek kunt laten doen op eigen kosten. Is dit betrouwbaar?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het zou eigenlijk een duplex en doppler onderzoek moeten zijn. Als dat goed wordt uitgevoerd is dat zeker betrouwbaar.

    Reageer
    #10

    Volgende week donderdag heb ik een afspraak met een chirurg waarna een duplexonderzoek gedaan zal worden.

    Ik ben benieuwd.

    Reageer
    #11

    Laat nog even wat weten als je bent geweest...

    Succes alvast!

    Reageer
    #12

    Vandaag bij de chirurg geweest.
    Goed gesprek en een echo van mijn onderbeen, knie en lies gehad. Hier kwam niets uit gelukkig!
    Sluit dit ook uit dat je ooit trombose gehad kunt hebben?
    De persoon die de echo uitvoerde vroeg wel of ik ooit een ontsteking in de kuit had gehad en hij zei dat een vat 1mm was. Het bloed stroomde er wel goed door...

    Over een aantal weken krijg ik een looptest.

    Reageer
    #13

    Een echo zegt niet perse iets over een eerdere trombose. Maar een trombose zou niet ongemerkt voorbij zijn gegaan.

    Reageer
    #14

    Looptest gehad, bloeddruk werd gemeten van mijn been en op verschillende plekken met zo'n doppler. Voor het lopen en na het lopen. De persoon die het deed was wel wat knullig bezig (in opleiding) maar het was wel onder toezicht van een arts. Tijdens het lopen had ik toevallig nergens last van, maar dat heb ik wel vaker..
    Uitslag was goed.

    Ondertussen ook weer bij de neuroloog geweest en die weet het ook niet meer. Ik heb verteld dat ik op een gegeven moment gelijke klachten in mijn linkerbeen had, maar dat heeft maximaal een aantal dagen geduurd. Het was voornamelijk ook een licht brandend gevoel en ik kreeg toen ook stekende krampen boven in mijn kuit na een tijdje lopen (exact hetzelfde als ik toen had in mijn linkerbeen). De krampende steken in de kuiten sindsdien weer helemaal niet meer gehad.
    Neuroloog vond het niet zinvol een nieuwe MRI te laten maken van mijn rug.

    Ik ben nu dus weer op mijzelf aangewezen.

    Afgelopen dagen is wel weer iets opgevallen, iets dat mij ook al eerder is opgevallen.
    Als ik een avond flink doorzak en behoorlijk veel drink heb ik daarna 1 of 2 dagen totaal nergens last van!
    Daarna komt het weer net zo hard of zelfs harder terug.
    Erg vreemd...
    Als je veel drinkt is je bloed verdunt en verlies je veel vocht, maar wat dat met mijn been te maken heeft?!

    Reageer
    #15

    Alcohol verdoofd

    Reageer
Reageer op: Pijn onderbeen, voet en bovenbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief