Buiten meniscus

  • #1

    Hallo doktor,

    Ik heb vorige week dinsdag tijdens een wedstrijd een schaar beweging gemaakt en voelde aan de buitenkant van me knie niet goed. Mijn knie werd de volgende dag dik. Een week later nam de vocht af niet helemaal maar wel veel. Ik kon gewoon normaal lopen en rennen alleen voel ik het wel een beetje trekken aan de zijkant van de knie. Dag tot dag voelt het beter en beter. Ik heb zelf een verleden met operaties een kruisband, binnen meniscus en stukje kraakbeen. Ik ben een topsporter. Wat zou de oorzaak hiervan zijn?

    Mvg,

    alfons

    Reageer
    #2

    Het zou een verrekking van een knieband kunnen zijn. Maar ook misschien ook een beschadiging van het kapsel. Dat is zonder fysiek onderzoek moeilijk te zeggen. Je zou een even bij een fysio langs kunnen gaan.

    Reageer
    #3

    Tandor,

    Ja het klopt. Ik was bij de fysio en die zei tegen mij dat het zou gaan om een verrekening in de knie of irritatie in de meniscus. Maar hoelang duurt zoiets voordat het overgaat?Dag tot dag voel ik het minder en minder en kan ik ook meer belasten. Ik ga een mri aanvragen om te gaan kijken.

    Reageer
    #4

    Het is moeilijk te zeggen hoelang dat het duurt. Dat hangt natuurlijk af van de ernst van de verrekking of de irritatie. Maar 3-4 weken zal het toch zeker wel gaan duren. Wees wel uiterst voorzichtig met belasten. Altijd op geleide van pijn te werk gaan. Pijn is STOP!

    Reageer
    #5

    Dus na 3/4 weken verwacht u dat ik de pijn niet meer zal voelen. En weer kan gaan voetballen. Ik probeer eerdere dag te ijzen,fietsen. Nog geen krachttraining. Op het gegeven moment zal ik dat ook moeten doen anders neemt me bovenbeen spier af. Ik zit nu in de winterstop. Dus na de winterstop zou ik weer op het veld kunnen staan?

    Reageer
    #6

    Ik kan niet zeggen of je na 3-4 weken weer pijnvrij bent. Ik kan dat zo via internet niet beoordelen.
    Misschien is het wel verstandig om de eerste trainingen en wedstrijd een tape/bandage te laten aanleggen.

    Reageer
Reageer op: Buiten meniscus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief