Hevige pijn strakke pezen en harde spieren.

  • #1

    Mijn vriend heeft vanaf zijn 15de problemen met zijn gewrichten,spieren en pezen.
    Tot op heden weten wij nog steeds niet wat hij mankeert. Inmiddels is hij 25 jaar.
    Het begon met pijnlijke knieën, toen pijnlijke rug, toen pijnlijke knokkels en handen. Het verplaats zich steeds van plek. De dokters hebben zijn bloedwaardes nagekeken, hij had wel een verhoogde ontstekingswaarde maar niet genoeg om reuma te hebben. Zijn pijn is ondraaglijk pijnlijk. Ik masseer hem regelmatig, vooral in de tijd toen zijn spieren net aanvoelde als harde stenen, de 2 rugspieren stonden bol en zijn ruggenwervel lag diep naar beneden. Net een vallei. Dit werkte goed maar nu lijkt het vooral pijn te hebben zijn pezen vooral in de lies, binnenbeen richting zijn knie. We proberen het te masseren, los te schudden, soms rek en strek oefeneningen maar hij heeft het gevoel dat zijn knie gewoon los gaat scheuren als ik iets te hard druk, nogmaals hij schreeuwt dan ook van de pijn. Alles wat we doen werkt tijdelijk. Ook was hij begonnen met een speciaal dieet aangezien de dokters niets voor hem konden betekenen. Het dieet heet paleo. Men denkt dat hij gaatjes in zijn darmen heeft waardoor er rommel in zijn bloed komt wat ontstekingen veroorzaakt. In de eerste 3 maanden had hij er profeit van, hij had 50% minder pijn. Zijn spieren stonden ook minder bol/verhard. Maar nu is het probleem weer erg vooral zijn pezen. Wel wil ik even informeren dat hij op heden lange werkdagen maakt, overwerkt, rookt, scheefstand heeft (gebruikt zooltjes) en te korte spieren heeft (hij kan bijv niet met zijn kont zijn hiel aanraken als je op je knieën zit. Ik hoop genoeg informatie te hebben gegeven en hopelijk kan iemand mijn vriend helpen!

    Reageer
    #2

    Aanvulling: mijn vriend gebruikt magnesium (duur merk)dagelijks.
    Zorgt voor belans omega 6 en 3. Eet iedere dag vis en omega3 sup.
    Paleo is in het kort geen rijst, aardappels, zuivel, pasta en soja (nu geen paprika, aubergine en tomaten).

    Pijnlijke knokkels van vroeger begon hij ook helemaal te zweten van de pijn. Op heden nog steeds roodheid om knokkels volgens hem vooral na het eten maar ik zie het wel vaker ook midden op de dag. Pijn verplaatst zich kan volgend jaar weer anders zijn

    Reageer
    #3

    Ik denk dat het goed is om naar een reumatoloog te gaan.
    Het zou een vorm van jicht kunnen zijn.

    Reageer
    #4

    Hallo ik ben nu 60+ bijna heel mijn leven al pijn zwerfpijn noem ik het , artsen weten het niet fibromyalgie - M.E, of dergelijke . in 1994 ben ik gedeeltelijk afgekeurd . ik sliep toe ca. 16 tot 18 uur per dag. nu na jaren met tussenpozen weer geheel uitgeschakeld , Het eerste half jaar van 2017 revalidatietraject heel veel pijnstillers .
    tot opiaten aan toe naast de 6 x daags 1000 mg paracetamol. niets kunnen ze doen tot ik het boek Medical Medium bijna in een dag uit las . sinds okt. 2017 ben ik langzaam begonnen met de voeding die daar staat vermeld .
    Nu bijna 4 maanden verder en ik ben zonder pijnstillers , nog wel pijn maar is draaglijk . de vermoeidheid neemt nu ook af . misschien heb je ook wat aan dit boek, met zeer interessante informatie . zoals de onbegrepen aandoeningen ( ziektes )

    Veel succes

    Reageer
    #5

    Klinkt als hypermobiliteit syndroom ben nu 50 maar ken de hele klachten serie begon bij mij ook met mijn knieen zit nu in mijn hele lichaam dan zijn zijn banden te slap en moeten de spieren het opvangen.

    Reageer
Reageer op: Hevige pijn strakke pezen en harde spieren.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief