Knie klachten na ongeluk in waterpark

  • #1

    afgelopen mei heb ik in Florida een ongeluk gehad in een waterpark. Ik ben toen vanuit een waterglijbaan met mijn linker knie op de bodem van het zwembad geknald. Op dat moment voelde ik al meteen dat het goed fout was en kon ik er niet meer op lopen.

    Gevolg was een grote en diepe wond op mijn knie aan de binnenkant/bovenkant van mijn knieschijf. Deze wond was zo diep dat al het weefsel tussen de knieschijf en de huid weggeslagen was. Dit kon dus niet meer gehecht worden en moest uit zichzelf maar genezen. Verder dan de wond hebben ze in Florida niet gekeken. Ik moest maar naar de huisarts gaan als ik weer terug in NL was, ondanks dat mijn knie natuurlijk vreselijk veel pijn deed.

    Toen ik weer in NL was ben ik dezelfde dag nog naar de huisarts geweest en hier is de knie nagekeken. Alle banden in mijn knie waren erg opgerekt, mijn knie zat vol met vocht (2x zo dik als normaal) zat er waarschijnlijk een zenuw bekneld waardoor mijn onderbeen en voet tintelen en was mijn knie was zwaar gekneusd. Dit zou gewoon tijd nodig hebben om te genezen. 2 weken later kon ik mijn knie nog steeds amper buigen en bleef ik zo veel pijn houden. Ook voelde ik regelmatig iets bewegen in mijn knie. Toen mocht ik een foto laten maken om uit te sluiten dat mijn knieschijf gebroken zou zijn. Dit was niet het geval en dus moest ik het de tijd geven om te helen.

    Nu 5 maanden later weer terug geweest naar de huisarts omdat ik last blijf houden van de knie. De grootste pijn is wel weg en ik kan weer gewoon lopen, maar ik kan niet door mijn knie gaan, traplopen blijft pijnlijk, ik blijf het tintelend gevoel in mijn been en voet houden en zak geregeld door mijn knie heen. Ook als ik overdag veel loop of even ga sporten wordt mijn knie weer dik. De pijn zit dan aan de binnenkant van de knie.
    Volgens de huisarts had dit nu al wel genezen moeten zijn en mogelijk is er in de knie toch meer kapot dan dat er aanvankelijk gedacht werd. Nu ben ik dus doorgestuurd naar een orthopedisch chirurg. Hier kan ik volgende week terecht.

    Herkent iemand deze klachten en heeft iemand een idee wat het nu kan zijn?

    Reageer
    #2

    Er zijn verschillende mogelijkheden. Maar dat zal waarschijnlijk pas duidelijk worden met een MRI of een kijkoperatie. Dus maar even afwachten wat de orthopeed er van gaat vinden. Je had hier eerder naar doorverwezen moeten worden.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je snelle reactie. Ik had gehoopt dat het inderdaad "gewoon" tijd nodig had om te genezen. Helaas is dit dus niet zo. Ik lees overal dat mensen waarbij er echt iets kapot is in de knie dat zij veel pijn blijven houden, ook met normale dingen als lopen. Dit is bij mij wel stukken minder geworden in die 5 maanden.

    Het is vooral
    pijn bij door de knie zakken (op de knie zitten gaat helemaal niet)
    Zak regelmatig door de knie heen.
    Pijn zit aan de binnenkant van de knie.
    Knie kraakt en knoept regelmatig bij draaibewegingen van de knie.
    Bij inspanning/druk op de knie wordt hij dikker.
    Tintelingen in onderbeen en voet.

    Waar zou ik aan kunnen denken wat er mogelijk mis zou kunnen zijn?

    Reageer
    #4

    Dat is moeilijk te zeggen. Misschien het gewrichtskapsel beschadigd of de meniscus...wie weet. Misschien nog een zenuw beschadigd. het zal toch echt even goed onderzocht moeten worden.

    Reageer
    #5

    Even een update: ik ben vandaag naar de orthopedisch chirurg geweest. Er zit nog steeds speling op mijn knie en de klachten lijken op een gescheurde meniscus of voorste kruisbandletsel. Dit is alleen niet zeker aangezien dit letsel vaak ontstaat na een bepaalde draaibeweging en niet na een val. Er wordt nu dus voor de zekerheid een MRI scan gemaakt volgende week. Aan de hand hiervan wordt bekeken of een kijkoperatie zinvol is.

    Nu vraag ik mij echter af of meer mensen zulk soort letsel hebben gehad en daar toch nog maanden mee hebben kunnen lopen. Zou ik bij dit letsel dan niet erg mank horen te lopen of iets dergelijks?

    Ik ben in ieder geval blij dat er nu toch actie wordt ondernomen op de klachten.

    Reageer
    #6

    Afhankelijk van hoe groot de schade is en op welke plek zou je daar jaren mee rond kunnen lopen. Alleen zal er een keer een moment komen dat het niet meer gaat.
    Maar even afwachten wat de MRI laat zien.

    Reageer
    #7

    De uitslag van de MRI scan is binnen. Er zijn oneffenheden in mijn meniscus te zien en de voorste kruisband heeft volgens de orthopedisch chirurg waarschijnlijk ook een tik gehad. Dit aangezien er veel vocht rondom de kruisband zit.

    Weet iemand wat er aan de hand zou kunnen zijn als er veel vocht rondom de kruisband zit?

    Over 2 weken krijg ik een arthroscopie.

    Reageer
    #8

    Dat vocht zou veroorzaakt kunnen worden door een slijmbeurs die ook een tik heeft gehad.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    2 december heb ik de kijkoperatie gehad. Hoewel de mri oneffenheden aan de meniscus aantoonde, bleek tijdens de operatie dat er geen afwijking aan de meniscus was. Wel bleek er een geïrriteerde/ontstoken plica te zitten. Deze plica is nu verwijdert.

    Ik had nog nooit van een plica gehoord en weet eigenlijk ook niet zo goed wat dit is. Kan iemand mij hier uitleg over geven?

    Reageer
    #10

    Een plica is een plooi in het gewrichtskapsel.

    Reageer
Reageer op: Knie klachten na ongeluk in waterpark


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief