Gloeiende Rode Knieen!!

  • #1

    Hallo...
    Ik ben evelien (21 jaar).

    Ik heb al zo'n 3 a 4 jaar last van rode, warme knieen. Maar de laatste tijd heb ik het iedere dag.
    Mijn knieen zijn dan zeer, zeer rood en hebben kokend warm. Het is zeer vermoeiend want iedere keer als ik het heb, verlies ik deels kracht en alle bewegingen zijn moeilijker. Daarbij heb ik soms de pijn die je zou hebben als je hoofdpijn hebt maar dan in mijn knie, die druk denk ik.
    Ik ben al bij twee huisdokters geweest. De ene zei dat "mijn pees te lang en spier te kort is" ofzo en de tweede denkt aan "een allergie maar hij vond het dan zelf raar dat het alleen mijn knieën zijn en dat het niet jeukt".

    [b]Mijn symptomen:[/b]
    - kokend heet en gloeit rode knieën
    - Stijfheid
    - Verlies mobiliteit en kracht
    - Zeer vermoeiend
    - Ongemakkelijk gevoel
    - Al 3 a 4 jaar last, nu bijna dagelijks
    - Buigen is zwaar
    - Geen jeuk! (geen allergie)
    - Beide knieën tegelijk, heel soms rechts alleen.
    - Wanneer: Zeker bij langere stilstand(afwassen, stijken) maar ook bij veel bewegingen(sporten, werken,..) En heel soms bij lang zitten.

    Misschien weet er iemand raad?!
    Met vriendelijke groeten,
    Eve

    [attachment=971]WP_001864.jpg[/attachment]

    [attachment=972]WP_001905.jpg[/attachment]

    Reageer
    #2

    Wat ik zo op de foto zie lijkt toch op een allergie. Dat hoeft niet altijd met jeuk gepaard te gaan. Aan pezen of spieren kan het in ieder geval niet liggen. Vraag aan de huisarts een verwijzing naar de dermatoloog.

    Reageer
    #3

    Dank je voor je reactie. Zelf had ik nooit in die richting gekeken maar ik zal een afspraak met een dermatoloog. Mvg, evelien

    Reageer
    #4

    Hallo Evelien,

    Ik heb exact hetzelfde. Nadat vastgesteld was dat het niet om een allergie ging, heb ik de afgelopen 6jr 7 dermatologen geraadpleegd. Iedereen staat voor een raadsel. Zelf ben ik tot de conclusie gekomen dat er een verband is met wat ik eet. Soms is het nl. aanzienlijk erger dan andere keren, afhankelijk van wat ik gegeten heb. Bij mij is er dus sprake van een voedselintolerantie.

    Reageer
    #5

    Ik was aan het zoeken wat er met mijn knien aan de hand kan zijn en toen zag ik de foto's van jullie knien en ja hoor ik heb al jaren lang last van gloeiende knieen . En ik ben bij de dokter geweest die stuurt me naar therapie . Zeg ik denk dat het komt misschien door mijn waspoeder of door de soort stof waarvan mijn broeken gemaakt zijn dat kan ook omdat het lijkt alsof ik over Nijlon vloerbedekking ben gekropen mijn knieën lijken in brand te staan en worden ook wat dikker . Maar ik heb geen pijn

    Reageer
    #6

    Zou het fybromyalgie kunnen zijn?

    Reageer
    #7

    Ik heb ook hele warmen knieen en het voelt een beetjes als bonken. Tot nu toe heb ik bloed geprikt en foto's laten maken maar er is niks te zien wat kan uitwijken. Mijn dokter heeft echt geen idee wat het kan zijn. Zelf heb ik er echt last van voornamelijk in de avond. Maar het doet geen pijn... beide zijn ze knal rood. Maar overdag zien ze er normaal uit. Tenmiste er zit wel ve vocht in

    Reageer
    #8

    Heb dit ook. Bij mij is het fibromyalgie. Koelen met koud washandje helpt bij mij.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey,

    Ik heb er zelf ook al een aantal jaar last van. Ik ben ervoor naar de dokter geweest en hij zei dat het aan de groei van mijn spieren lag. Blijkbaar is het ook zo da het kan dat je (knie)spieren niet goed meegroeien in je groeispurt en heb je dus te kleine spieren. Perfect oplosbaar met kinesisttherapie.

    Reageer
    #10

    Onze dochter van 14 heeft dezelfde symptomen. Zij heeft wel ook de typische 'meidenknie', een loszittende knieschijf die bij sport en zelfs in rust pijn doet (herstelt normaal vanzelf). Over enige tijd weten we of het kraakbeen daardoor aangetast is. Maar of de warme, rode knieën daarmee te maken hebben? Het komt en het gaat, doet niet echt pijn, gewoon een brandend gevoel dat plots opkomt en van binnen naar buiten uitstraalt. Je kan het ook zien en voelen.  En als ik jullie reacties lees, is het niet evident om een diagnose te stellen en nog minder om te behandelen. We proberen nu eens met 'koud' washandje. Voor de volledigheid van het plaatje: ze heeft ook een vorm van allergie want ze kan plots 'bulten' 'rode vlekken' op armen, in gezicht krijgen die na korte tijd vanzelf verdwijnen.

    Reageer
    #11

    Ik heb sinds 7 maanden heel veel last van rode warme gloeiende knieen. Het komt van binnuitde knieen en dan worden mijn voeten ook zo gloeiend warm. Het is steeds wisselend, maar iedere dag. Ik kan niet lang meer staan en niet ver stappen in huis zo stram en stijf zijn dan mijn benen en knieen. Ik heb uitgebreid bloedonderzoek gehad, bloedvatenwaren goed, cardioloog geweest,dermatoloog, 2 keren naar de reumatoloog vewezen. Alles is goed, reuma was 't niet want dat dachten ze eerst, behalve uit de bloeduitslag komt uit dat ik het EBV Epson Baree virus heb. De specialisten-dokters zeggen nu dat dat nawerkingen zijn van dat virus en dat tot anderhalf jaar kan duren.Ik heb heel veel pijn ,mijn knie zit vocht in, nu ook al enkel vol vocht, dan plots weer vocht weg... Ik koel mijn knieen, voeten met koude waslapjes en leg dan mijn benen omhoog maar het wordt erger en erger en mijn lichaam zou dat virus zelf moeten overwinnen zeggen ze. Ik vraag me af of dit wel de oorzaak is.
    Ik heb al jaren voedselallergieen en fibromialgy maar met voedselallergie krijg ik rode vlekken, uitslag en jeukende huid en na 30-40 min. trekt dat weg. Ik ben rugpatient en ik vraag me af , kan het ook van mijn rug zijn, dat iets in mijn benen afsluit???
    Ik weet het niet meer, het is heel pijnlijk en stappen gaat heel moeilijk als mijn knieeen en:of voeten zo branden en rood zijn!

    Reageer
Reageer op: Gloeiende Rode Knieen!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief