knakkend borstbeen

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al heel wat jaartjes last van een knakkend borstbeen en de laatste tijd wordt het pijnlijker en moeilijker om die knak uit mijn borstbeen te halen. Als ik het niet doe dan heb ik het gevoel dat ik het benauwd heb en heb dan ontzettend veel steken in mijn borstbeen. Bij elke beweging voel ik het en het is niet prettig!!!

    Zijn er meerdere mensen die hier ook last van hebben en hoe gaan jullie ermee om. Wat doe je met zo'n geval?

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het in ieder geval goed is om met je klachten langs te gaan bij de huisarts. Wellicht kan een röntgenfoto uitsluitsel geven waar het door wordt veroorzaakt.

    Reageer
    #3

    Het syndroom van Tietze is een goedaardige, maar vaak hevig pijnlijke, chronische ontsteking van het/de kraakbeenverbinding(en) in de borstkas tussen de ribben en het borstbeen:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Tietze

    Reageer
    #4

    Heb precies hetzelfde probleem soms krijg bijna geen lucht meer maar als ik het dan knakt is die druk weg

    Reageer
    #5

    Ik heb precies hetzelfde. Het is soms erg moeilijk en pijnlijk om de druk er af te krijgen. Soms helpt het om mijn bovenlijf te draaien, soms helpt plat liggen en schuin opstaan... Als ik achteruit rijd en kijk, terwijl ik in de auto zit wil het ook nog wel eens knakken. Het blijft een naar/apart gevoel.
    Ik ben er zelf nog niet mee naar de dokter geweest en heb het nu een half jaar ofzo.

    Reageer
    #6

    Ik ben er vandaag voor in het ziekenhuis geweest. Bij mij is inderdaad het syndroom van tietze vast gesteld. Er is weinig aan te doen. Pijnstillers slikken en er wordt ontstekingremmer voorgeschreven.

    Reageer
    #7

    Ik heb nu sinds twee jaar last van Tietze. Oorzaak is een verkeerde houding (krom) waardoor druk vanuit de rug via het sleutelbeen in de borst terecht komt en uiteindelijk resulteert in ontstekingen.

    Pijnstillers slikken zal het laatste zijn wat ik doe, troep je lichaam in jagen die op andere plekken schade aanrichten.

    Vorig jaar ben ik bijna van de klachten afgekomen door een serie behandelingen bij de manueel therapeut. Dit raad ik dan ook iedereen aan om te doen.

    Op dit moment heb ik weer veel klachten waarschijnlijk door teveel werken en nog steeds een structurele verkeerde houding.

    Ik heb nu meerdere mensen ontmoet die van Tietze afgeraakt zijn door hun houding te verbeteren. Er is dus wel een manier om er vanaf te komen.. nu hopen dat ik die zelf ook snel vind.

    Groeten,
    G.

    Reageer
    #8

    Zelfde probleem hier. Als ik me uitrek met men rug tegen de leuning van de stoel krijg ik het drukkende gevoel weg.
    Meestal gaat dit gepaard met een luide knak die omstaanders dan ook kunnen horen.

    Mvg

    J.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb hier ook last van sinds 2 weken. het is nu twee weken weg geweest maar sinds vanmorgen schoot het er opeens in. mijn man kan horen als het knakt en schrikt er zelfs een beetje van. verschil is alleen dat het nu niet zoon pijn doet als 2 weken geleden. toen kon ik niet eens mijn zoontje optillen. natuurlijk als je dan naar de huisarts gaat heb je net nergens last van. hij gaf ook aan het nog even aan te zien.
    Als ik de posts hier boven lees kan ik wel wat verbanden leggen. Ik heb inderdaad een nogal kromme rug de laatste tijd (fisio bellen stond al op mijn planning) dus ik kan me dan ook goed voorstellen dat dit een gevolg hiervan is.

    Reageer
    #10

    Hey siepie

    Wat toevallig ik heb het zelfde!

    Ik dacht dat ik de enige was

    De osteopaat die zegt dat er geen kwaad kan maar goed messchien ga ik een keer ervoor naar de dokter!

    Mvg

    Feline

     

    Reageer
    #11

    Ik heb er ook last van; ik dacht zelf dat ik hartproblemen had omdat ik zo veel pijn had. Bij mijn kraakt het ook en soms vermindert de pijn daardoor.

    Reageer
    #12

    Ook ik lees veel herkenbare klachten en natuurlijk naar huisarts geweest

    diclofenac gekregen maar eeuwig gebruiken is ook niet goed

    op internet stond een goede vervanger namelijk groenlipmossel tabletten

    deze zijn beter dan die andere nare rommel in je lichaam

    over gaan doet het niet maar bij mij wel het idee dat het minder is geworden

    Reageer
    #13

    waar kan ik die Groenlopmossel tabletten krijgen ik heb er al 6 jaar last van, en alles al geprobeerd inderdaad dilclo helpt maar wil ik niet altijd gebruiken.

     

    grtzz !!!

    Reageer
    #14

    dat is op internet makkelijk te vinden als je googled op: groenlipmossel tabletten

    Reageer
    #15

    Alleen doen alsje last hebt, leun naar achteren sprijd je armen zover mogelijk open en ga dan langzaam met je nek naar achteren , zou 1 van de posities zijn om die 'knak' te horen daarna zul je weer zonder pijn verder kunnen

    Reageer
Reageer op: knakkend borstbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief