Vermoedelijk kniebanden gescheurd nav verkeersongeval.

  • #1

    2,5 week terug heb ik een beste klap gemaakt nav een verkeersongeval en ben met mijn knie op de straat gekomen. Na een uur begon de knie enorm dik te worden en blauw en het leek op een breuk. Ik heb foto's laten maken maar daarop was geen breuk te zien.
    Met krukken en een drukverband naar huis gestuurd en de eerste anderhalve week voornamelijk met mijn been omhoog gezeten.

    Afgelopen maandag ben ik voor controle terug geweest, de knie was nog redelijk dik en blauw maar deed minder pijn. De traumatoloog wil me over 2 weken terug zien.
    Nu ben ik bij de fysio met oefeningen begonnen en fiets en wandel kleine stukjes op hun advies maar naarmate de dag vordert hoopt er zich behoorlijk wat vocht op in mijn knie. Ik begin te vermoeden dat er toch wat meer aan de hand zou kunnen zijn als die kniebanden of kneuzing maar weet niet of ik nu dingen onherstelbaar aantast door door te gaan met die oefeningen. Ik hoop dat u zo een advies heeft over welke stappen ik het beste kan ondernemen want ik word helemaal gek van dat thuiszitten.

    Reageer
    #2

    Als er na de oefeningen vocht in de knie komt is dat een teken dat de knie vooralsnog overbelast wordt. Wellicht toch te vroeg en te zwaar begonnen met belasten. De oefeningen en de overige belastingen, met name fietsen zullen teruggebracht moeten worden.
    Het vocht kan veroorzaakt worden door irritatie of ontstoken slijmbeurzen.
    De fysio zou dit toch eigenlijk moeten onderkennen.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie.
    Ik vind het idd ook apart dat ik hier gewoon mee door moet oefenen terwijl de knie deze signalen (naar mijn idee) afgeeft. Ik heb het gisteren nogmaals aangekaart en de fysio geeft aan dat ik het juist wel moest blijven bewegen/belasten om de spieren te trainen. Hij denkt dat de banden niet helemaal door zijn omdat de knie nog wel enige weerstand geeft. Ook gloeit de knie niet echt na belasting dus de slijmbeurs is het ook niet.
    Komende maandag moet ik nogmaals naar de traumatoloog van het ziekenhuis voor nacontrole. Ik zal het hem ook eens vragen hoe hij hier in staat.

    Reageer
    #4

    Laat even wat weten als maandag bent geweest

    Succes.
    Groet
    Tandor

    Reageer
    #5

    Afgelopen maandag ben ik bij de traumatoloog geweest en hij is toch bang dat mijn voorste kruisbanden helemaal door zijn. Hij voelde wel verschil in de rechter en linker knie.

    Mijn fysiotherapeut is het daar niet mee eens en wijt het aan vocht in de knie waardoor het anders aanvoelt. Ik doe mijn oefeningen trouw elke dag en de knie is minder dik als 2 weken terug maar er zit nog steeds behoorlijk wat vocht in.
    Wel kan ik het beter bewegen en kan ik vrij goed fietsen (en lopen gaat ook steeds beter). Buigen is nog wel lastig en pijnlijk.

    Over 2 weken moet ik naar de orthopeed toe die de knie verder gaat beoordelen. De traumatoloog had het namelijk al over een eventuele operatie (een 'plastic'?) maar kon daar verder niet veel over zeggen. Hij heeft me doorverwezen.

    Het is nog steeds niet helemaal duidelijk dus wat er nu precies met de knie aan de hand is...

    Reageer
    #6

    Ik neig om de traumatoloog het voordeel van de twijfel te geven. Er is duidelijks iets niet in orde.
    Met plastic doelde hij waarschijnlijk op het vervangen van een kruisband in het geval dat volledig afgescheurd zou zijn. Maar zover is het nog niet.
    Eerst naar de orthopeed. Die kan beoordelen of een kijkoperatie noodzakelijk is.
    Dus nog even afwachten.

    Laat wel even wat weten als je bij de orthopeed bent geweest.

    Succes
    Groet
    Tandor

    Reageer
    #7

    Het vocht in mijn linker knie is gelukkig al wel een stuk minder geworden maar nog niet volledig verdwenen. Helemaal door mijn knieën zakken is nog geen optie.

    Gisteren ben ik bij de orthopeed geweest en hij voelde wel enig verschil met de rechter knie en heeft er nog een andere orthopeed bijgehaald. Omdat ze wel weerstand voelen bij het rekken en strekken van de knie denken ze niet dat de banden volledig zijn afgescheurd. Waarschijnlijk is het ingescheurd en bij de bobbel bovenop mijn knie vermoedelijk een scheurtje in de pees.

    Nu is het zaak om de bovenbeen spieren te trainen, aldus de orthopeed, omdat die spieren niet al te sterk voelden.
    Ik ben erg benieuwd hoe het verloop verder zal gaan. Ik wil graag weer dansen en volgens hen zou ik dat gewoon zonder gevaar moeten kunnen proberen. Dat ga ik komende maandag dus maar eens proberen te doen.

    Reageer
    #8

    Gelukkig zitten je kniebanden er dus nog.

    Alles wat je doet moet je op geleide van pijn doen. Doe het rustig aan als je met dansen gaat beginnen.
    wat dans je?
    Jazz ballet, Street dance, Free style, Latins, Ballroom?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt voor je reactie terug. Het lijkt er dus idd toch op dat de banden er nog zitten.

    Ik doe aan Bodyjam (van les Mills), dat zijn eigenlijk verschillende dansstijlen door elkaar heen. Van hiphop tot salsa zeg maar.

    Morgen wil ik proberen een lesje mee te doen en zal je advies om op gelede van pijn te dansen meenemen.
    Ben je zelf trouwens ook werkzaam binnen de fysiotherapie of gezondheidszorg?

    Reageer
    #10

    Ja, ik ben o.a.sporttherapeut.
    kijk voor meer info op:
    http://www.tandor.webklik.nl

    Reageer
    #11

    Als je klachten erger worden of te lang duren

    Kijk ook eens op:
    https://www.mchaaglanden.nl/mcdm

    Reageer
    #12

    Bedankt voor de informatie, het was zeker nuttig voor mij.
    Heb ik nog een laatste vraag, want ik kan op jou site niet ontdekken vanuit welke plaats je werkt, mocht ik over willen stappen van therapeut.

    Reageer
    #13

    Ik heb zelf geen praktijk meer Ik werk ambulant.

    Reageer
Reageer op: Vermoedelijk kniebanden gescheurd nav verkeersongeval.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief