pijn in been tijdens en na zitten op bureaustoel

  • #1

    Ik heb sinds een paar maanden (maar het wordt steeds erger) last van een vervelend pijngevoel in alleen mijn rechterbeen, aan de gehele achterzijde van mijn been, nadat ik en tijdje (eerst na uren, nu al na minuten) op mijn bureaustoel op mijn computer gewerkt heb. De pijn (het lijkt wel of er een lange 'draad' van pijn in mijn been zit, van mijn bil tot mijn voet) blijft ook uren nadien. Veel bewegen helpt niet, benen in andere positie ook niet. Alleen op dagen dat ik niet op een bureaustoel hoef te zitten heb ik geen last.
    Ik heb al twee nieuwe bureaustoelen gekocht en ook op verschillende hoogten en ook gewone stoelen voor mijn bureau geprobeerd maar dat helpt allemaal niet of nauwelijks. Zitten aan gewone tafel en op een eetkamerstoel is geen probleem.
    Wat kan het zijn en waarom heb ik alleen pijn in mijn rechterbeen (en niet in mijn linker)?

    Reageer
    #2

    Heb je hier ooit een reactie op gekregen? Of een oplossing elders?
    Via google kom ik bij deze vraag terecht omdat ik precies hetzelfde ervaar.
    Hoor het graag

    Reageer
    #3

    Slechte zaak dit ik heb van precies hetzelfde last en krijg alsnog geen antwoord hier. Vind dit een slechte zaak omdat of er niemand heeft gereageerd op de OP of de OP na zelf antwoord te hebben gehad het geen fuck meer kan schelen. Wederom, dit is een bizar slechte zaak.

    Reageer
    #4

    Ik begrijp niet zo goed wat je bedoeld.
    Maar een antwoord kan ik je wel geven.

    Door het zitten op de bureaustoel komt er in je bil of bovenbeen een zenuw iets bekneld te zitten. Dat geeft de pijn in je been. Voornamelijk aan de achterkant met uitstralingen soms tot in de enkel.
    Het kan aan de bureaustoel liggen. Mogelijk is de rand van het zitvlak te hard of zit je te ver naar voren op je bureaustoel.

    Reageer
    #5

    ik heb precies hetzelfde klachten als Jolanda, de huisarts wist ook niet waar de pijn vandaan kwam tijdens het zitten, ik ben door verwezen naar de fysio. slechte zaak niemand weet precies wat het is.

    Reageer
    #6

    Ook ik heb deze pijn. Al twee burostoelen geprobeerd. Net als de eerste persoon vroeger na geruime tijd pas last en nu al vrijwel meteen nadat ik zit. Naar een fysiotherapeut geweest, die bovenbeenversterkende oefeningen gaf maar me verder behandelde als een hond, dus nu op zoek naar een andere. A.s di. afspraak met de huisarts. Zo is niet te werken.

    Reageer
    #7

    Ik heb precies dezelfde pijnen, alleen hoofdzakelijk aan mijn linkerbeen. Ook als ik een stuk in de auto gereden heb, komt deze pijn. Daarnaast ook aan een bureaustoel of eetkamer stoel. Heb nu een wiebelkruk gekocht, maar daar krijg ik het ook bij. Een fysiotherapeut heeft mij behandeld maar er zat volgens haar niets verkeerd.
    Wat nu?

    Reageer
    #8

    @Rob
    Er hoeft ook niks verkeerd te zitten om klachten te krijgen.
    Het kunnen ook spieren zijn ( bijvoorbeeld je grote bilspier ) die op een zenuw drukken als je te lang in één houding zit.
    Of in een verkeerde houding zit voor jou lichaam.
    Heeft die fysio ook naar bijvoorbeeld je spierspanning gekeken? Of juist het gebrek daaraan in bepaalde spiergroepen?

    Ik zou beginnen met naar een fysio te gaan die naar je hele lijf kijkt,hoe dat functioneert en niet alleen of er iets verkeerd zit.
    Je zou daarnaast een fysiotherapeut of ergotherapeut kunnen vragen wat voor jou de juiste werkhouding is. Dus zithouding, stoel, hoogte werkblad,je hele werkplek.
    En dan niet uitgaand wat de standaard "correcte " zithouding is,want die is niet voor ieder lichaam even geschikt, het gaat dan echt om jou persoonlijk.
    Misschien kom je bijvoorbeeld bij een hoog/laag bureau uit,zodat je staan en zitten af kunt wisselen.
    En daarnaast wat voor kleine oefeningen je tussen het zitten door ( of zittend aan je bureau kunt doen ) om te voorkomen dat je te lang in één houding blijft zitten.

    En als een goede fysio er ook niet uitkomt, zou je je huisarts een verwijzing kunnen vragen naar een neuroloog voor verder onderzoek. Maar dat zal de fysiotherapeut zelf ook aangeven,als hij of zij denkt dat daar een reden voor is.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: pijn in been tijdens en na zitten op bureaustoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief