pijnlijk bekken en gespannen spieren na het sporten

  • #1

    Ik zit al meer dan 2 jaar met iets waar ik niet vanaf geraak.

    In 2010 ben ik als wielrenner gevallen tegen 65/h
    sindsdien zijn de klachten begonnen. Eerst een vervelend gevoel in mijn linker heup met uitstralingen naar mijn kuit- ontstekingsremmers gekregen. eerste diagnose frictiesyndroom en cortisone spuit gekregen op 2 plaatsen ( geen resultaat)

    Daarna een reeks aan scans ( mri-rx-botscan-petscan-mentoux test- nmr, 2x endoscopie...) noem maar op alles gehad en telkens hetzelfde antwoord: " niets te zien" behalve op de petscan was een verhoogde doorbloeding te zien rond de maagstreek, vandaar een 2de endoscopie.

    na verloop van tijd was ik altijd moe, geraakte de trap niet meer op en alles deed pijn
    onderzoek bij proff Moorkens in Antwerpen wees uit spasmofilie. Volgens haar had ik na 3 maand beterschap moeten hebben. Na een jaar pillen slikken was de vermoeidheid grotendeels voorbij.
    Al kwam het volgens mij niet door de medicatie maar door zelf te vechten tegen het feit dat je niets meer kan. Na 8 maand thuis te zitten van het werk kon ik eindelijk terug beginnen.

    Maar de pijnen zijn er nog altijd.
    De pijn ontstaat meestal na een inspanning ( bij mij fietsen ) het begint rond mijn bekken en slaat uit op mijn linker- of rechterbeen de pijn valt het best te omschrijven als groeipijnen.
    Het maakt niet uit hoe snel of traag ik fiets, na afloop is er pijn. Soms kan ik amper blijven staan van de pijn. Mijn benen zijn zeer gespannen en zitten vol kleine bultjes

    positie op de fiets is al aantal x verandert-ander schoeisel-zadel..
    elke dag stretchen,genoeg water drinken...

    ik ben al meerdere malen bij masseur-kine-ostepaat en chiropractor geweest

    Ik ben waarschijnlijk een aantal zaken vergeten omdat het al over 2 jaar gespreid is,
    maar hopelijk kan hier iemand iets uit maken en mij een beetje raad geven

    Reageer
    #2

    Beste Robbe,
    Met alle onderzoeken die al zijn gedaan, is het moeilijk nog een goede optie te vinden.
    Toch denk ik dat er nog een mogelijkheid is. Namelijk een bekkeninstabiliteit. Dat zou de klachten na het fietsen kunnen verklaren. Dat kan ook verklaren dat er op röntgenfoto´s en scans niets te zien is.

    Ga eens naar een fysiotherapeut en laat eens uitvoerig testen op bekkeninstabiliteit en probeer eens een bekkenband uit.

    Reageer
    #3

    Bedankt,

    zal dit zeker eens proberen!

    Reageer
Reageer op: pijnlijk bekken en gespannen spieren na het sporten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief