Avulsiefractuur mogelijk middenvoetsbeentje 3

  • #1

    Ik heb een avulsie fractuur ( werd mij uitgelegd als klein hoekje van bot af of barst) in derde middenvoetsbeentje opgelopen.

    Gelijk na de blessure viel de pijn eigenlijk wel mee maar in de loop van de dag werd mijn voet steeds blauwer en dikker. Aangekomen in ziekenhuis had ik het gevoel niet serieus te worden behandeld. Ze probeerden me af te schepen met kneusing, maar op mijn aandringen en beter naar foto te hebben gekeken zag hij toch de mogelijke fractuur.

    Vervolgens kreeg ik te horen dat ik wel een schoentje van gips zou krijgen wat ik er na tien dagen zelf wel af kon knippen of dat ik zelf maar een stevige schoen moest aandoen. Ik heb erop gestaan dat ik dat niet wou en met pijn en moeite kreeg ik een gipsspalk tot net over de enkel (op het internet wordt overal aangegeven dat dit ook de behandeling hoort te zijn). Deze spalk moet ik 10dagen dragen en voet niet belasten. Dan zou ik dus klaar moeten zijn.

    Voet voelt echter nog zeer pijnlijk aan en is ook nog gezwollen, misschien is er wel meer aan de hand wat nog niet zichtbaar was op foto (toen ik dit zei,zeiden ze ook dat dat niet zo is en dat alles gelijk en goed zichtbaar is). Op het internet zag ik ook dat soortgelijk letsel wel kan oplopen tot een maand. Hoe moet ik nu verder na die tien dagen spalk? Wat kan ik verwachten en hoe kan ik ervoor zorgen dat ze hier serieus naar kijken? Ik zie op verschillende forums dat mensen slecht hiervoor worden behandelt en na maanden nog last hebben... Heeft u misschien tips?

    Reageer
    #2

    Ik heb op zaterdag 15 juni jl ditzelfde opgelopen. Op maandag richting huisarts en foto laten maken.
    Mijn behandelplan:
    1 week onbelast gipsspalk van tenen tot knie.
    Vervolgens ruim 4 weken loopgips.
    Op 24 juli kom ik uit gips. Tussendoor geen foto en het is nog maar de vraag of er op 24 juli nog een foto wordt gemaakt.
    Maar daar zal ik wel om vragen: ik wil wel zeker weten of alles goed genezen is.

    Reageer
    #3

    Ben ivm vocht vasthouden een week eerder uit het loopgips gekomen, nl 18 juli.
    Geen controlefoto gemaakt.

    We zijn nu ruim 2 weken verder en ik moet zeggen dat mijn voet helemaal weer goed aanvoelt.

    Achteraf ben ik wel blij dat ik zo lang in het gips ben geweest.

    Reageer
Reageer op: Avulsiefractuur mogelijk middenvoetsbeentje 3


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief