Pijn in heel veel botten en gewrichten

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ga een lang verhaal vertellen over mijn pijn. Sorry hiervoor, maar als ik het kort en bondig vertel, ben ik bagng dat het niet klopt.

    In de loop der jaren heb ik veel pijn in mijn hele lichaam gekregen. Dit is niet door sport (sporten is onmogelijk), maar is 'gewoon' gebeurd.

    Het begon op mijn 16de met mijn linkerknie.
    Deze schoot zo erg uit de kom, dat mijn bovenbeen letterlijk een stukje naast mijn onderbeen schoof. Allebei de kruisbanden af en de rest in/rond mijn knie beschadigd.
    Nieuw kruisbanden gekregen, herstellen en vervolgens mijn voorste kruisband afgescheurd. Dit nog 2 x. Dit komt doordat ik hypermobiel ben en de speling op mijn gewrichten te groot is.
    Ik ben nu 7 keer aan deze knie geopereerd en zit nou aan mijn 3de vervangende (ook de laatst mogelijke) kruisband.
    Hierdoor altijd veel pijn in mijn knie gehad en ook in mijn andere knie. Dit ook, zogezegd, door mijn hypermobieliteit en door het ontlasten van mijn linker knie.
    Ok, het zij zo.
    Gaandeweg, kreeg ik echter er erg veel pijntjes bij en nooit een oplossing.
    Enigzins op volgorde:
    Vingers -> irritatie door hypermobiliteit
    Heup, onderrug & nek -> onverklaarbaar. Door naar fysio.
    Pols -> kan geen schroevendraaier meer rond draaien of uberhaupt veel kracht zetten bij iets wat ik met de pols doe -> Hypermobiliteit. Niets aan te doen.
    Kaak -> Onverklaarbaar. Mond niet te ver open doen.
    Grote tenen -> Hypermobiliteit. Niets aan te doen.
    Enkels -> Kunnen door hypermobiliteit uit de kom. Dit uit de kom gaan doet niet zeer, maar het veroorzaakt een kleine irritatie. Deze irritatie wordt gaan de weg groter, wat zorgt voor erg zere enkels. Niets aan te doen.
    Schouders -> irritatie en knelling van pezen door hypermobiliteit. Door naar fysio.

    Al met al ben ik nu 30 jaar, heb ik waanzinnig veel in fysio gelopen, wat eigenlijk niet helpt, worden mijn klachten alleen maar ergen en is er werkelijk niemand die mij helpt.
    Op rontgenfoto's valt niets te zien, ze blijven maar zeggen dat het of onverklaarbaar is, of door mijn hypermobiliteit komt.
    Het is zelfs zo, dat als ik bij de 'bekwaamde' mensen kom (in zeeland), dat ze er letterlijk van schrikken dat ik zo extreem hypermobiel ben. Dat ze het zo erg nog niet gezien hebben.
    Ik voel me dan net alsof ik besodemieterd word. Van alle patienten die zij gehad hebben, zou ik dan zogenaamd de meest extreme hypermobiliteit hebben, ver boven de rest.
    Jah daag...ik wil eens dat er een echt bekwaam iemand naar mij kijkt, die er JUIST NIET van onder de indruk is en er gewoon zijn schouders voor ophaalt en zegt, dat zal ik wel eens even een goede behandeling geven.
    Die is er echter niet.

    Nu heb ik erger dan ooit last van mijn enkels. Ze knarsen en kraken en er 'beweegt' van alles in mijn enkel. Kunnen ze zeggen dat het door hypermobiliteit komt, maar ik let er erg goed op dat mijn enkels niet meer uit de kom gaan. Dit al heel lang, dus waarom doen ze zo zeer?
    Mijn schouders doen ook weer erg zeer (de verdovings injectie in de pees is uitgewerkt). Kan dus weer terug naar de dokter en je raad het al....naar fysio.
    Dit wil ik niet meer. Dat helpt toch van geen meter.

    En de rest van mijn klachten...daar moet ik maar mee rond blijven lopen. Ibuprofen werkt niet en de sterkere medicijnen mag je niet van afhankelijk zijn.
    Wat kan ik hier nou eens aan doen?
    Weet iemand mij op zijn minst eens in de goede richting te wijzen?

    Bij voorbaat dank,
    Frans

    Reageer
    #2

    Ik vrees dat alle klachten die je hebt toch terug te voeren zijn op de extreme hypermobiliteit.

    Een van de beste orthopeden in Nederland die ik ken is Cees van de Hoogeband, van het St. Annaziekenhuis in Geldrop.
    Probeer daar eens een afspraak te maken.

    Reageer
Reageer op: Pijn in heel veel botten en gewrichten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief