Vitamine D en krakende botten

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al heel mijn leven last van krakende enkels en pols. Twee jaar geleden was ik vaak moe en uit bloedonderdoek kwam pfeiffer, dus ik ben gestopt met sporten voor 2 jaar. Later bleek dit fout positief maar had ik een Vitamine D tekort. Het laatste half jaar is mij opgevallen dat ik steeds vaker mijn botten kan kraken, bijna alles van enkels en knieën tot elleboog, schouders, nek en kaak. Heeft dit vitamine D tekort er iets mee te maken? Ik spory overigens sinds 3 weken weer.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #3

    Ik heb ook B12 tekort en lijk ook vaker krakende botten te hebben . Vooral als ik uit bed stap is het erg. - - Ben 35 jaar, sinds twee jaar B12 tekort. heb zuig tabletten maar blijf de B12 kwalen houden, alleen mijn waardes gaan omhoog. Misschien maar overgaan op b12 spuiten.

     

    Reageer
    #4

    Kreeg zelf het advies om methylcobalamine zuigtabletten te gebruiken. Ook adenosinecobalamine schijnt goed te zijn. Meestal staat een tekort niet op zichzelf. Allerlei stofjes werken ook samen. Zo is het beter om ook het hele B-complex te slikken.

    De krakende botten kunnen door een optelsom van factoren komen. Dat je krakende gewrichten hebt en een vitamine B12-tekort hebt wil nog niet zeggen dat het verband houdt met elkaar. Misschien kom je nog andere stoffen tekort. Een bepaald celzout, natriumchloride/-muraticum, kan ook helpen bij krakende gewrichten.

    Reageer
    #5

    1 advies, ga naar een b12 kliniek daar zitten gespecialiseerde internisten/artsen.

    Na een jaar tobben volgens de regels van de huisarta is het alleen maar van kwaad tot erger gegaan. Nu de juiste ampullen( niet de koelkastvariant) en frequent (2X IN DE WEEK INJECTEREN) en merk lichte verbetering. Een jaar weggegooid.........

    Reageer
Reageer op: Vitamine D en krakende botten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief