Sinds ruim een jaar zwaar en moe gevoel in m’n benen

  • #1

    Vorig jaar ben ik na mijn zwangerschapsverlof weer begonnen met werken. Na mijn eerste werkweek had ik ontzettend vermoeide en zware benen. Ik dacht dat dit kwam omdat mijn lijf weer even moest wennen aan het lange zitten (ik heb een kantoorbaan).
    Het ging echter maar niet over en het werd steeds erger, vier maanden later ben ik naar de fysiotherapeut gegaan en die weet het aan bekkeninstabilteit. Ik heb veel therapie gehad en mijn bekken zijn goed hersteld.

    Helaas zijn de klachten van mijn benen niet verminderd, ik heb dagen dat het wat beter gaat maar vaak weet ik niet waar ik het zoeken moet van dat nare gevoel. Als pijn kan ik het niet omschrijven, maar soms zijn ze heel koud of het voelt als allerlei naaldjes die erin geprikt worden of mijn benen zijn gewoon heel erg zwaar.
    Omdat er bij de fysio geen verbetering in kwam ben ik doorverwezen naar een specialist, ik kwam bij de neuroloog terecht. De neuroloog kon ook geen verklaring vinden en ik heb een aantal medicijnen getest (mocht niet baten), tevens heb ik een spieronderzoek gehad en daaruit bleek dat mijn spieren prima functioneren.

    Een paar maanden geleden kwam ik er bij toeval achter dat ik mijn rechterbeen gestrekt niet omhoog krijg als ik op mijn rug lig. Hier schrok ik een beetje van en dit heb ik ook de neuroloog voorgelegd. Hij vond dit ook vreemd maar wederom niet te verklaren. Een paar weken later had ik een vervolgafspraak en de arts vroeg me het nog eens te laten zien dat mijn been niet omhoog wil. Ik begon met rechts en inderdaad, hoeveel kracht ik ook zet meer dan een centimeter komt die niet van de grond. Links ging voorheen heel flexibel dus dat moest ik ook nog een keer laten zien, ging niet meer. Beide benen krijg ik met geen mogelijkheid omhoog.

    Ik ben nu doorverwezen naar een revalidatiearts. Wat ik zo raar vind dat ik moet revalideren van iets wat spontaan (lijkt) 'uit te vallen'.
    Inmiddels ben ik een beetje wanhopig en zou ik graag willen weten waar ik aan toe ben. Heeft misschien iemand hier ervaring mee of heeft iemand een idee in welke richting ik zou moeten zoeken?
    Volgens de neuroloog kan het geen hernia zijn.

    Reageer
    #2

    Ik heb bij naam per ongeluk het onderwerp ingevoerd.
    De naam is dus Marieke.

    Reageer
    #3

    Hallo Marieke,

    Hoe gaat het nu met je benen? Ik heb een zoon met hetzelfde probleem, maar we komen er niet achter wat het kan zijn. Ben jij al iets verder gekomen?

    Reageer
Reageer op: Sinds ruim een jaar zwaar en moe gevoel in m’n benen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief