Extreme pijn rug en tussen schouderbladen

  • #1

    Lieve mensen,
    Ik ben Saskia, 16 jaar en ik wil jullie graag mijn verhaal voorleggen;

    Ik heb al zo'n 4 jaar last van felle pijn tussen mijn schouderbladen.
    Er was niet echt een duidelijk begin van de pijn, het is er zeg maar langzaam in geslopen.
    Het wordt telkens erger, en de pijn is altijd aanwezig. De pijn in mijn rug is het vervelendst, maar ik heb ook pijn aan mijn gewrichten; polsen, schouders, heupen, knieën, enkels en kaken. Ook mijn hele wervelkolom is pijnlijk.
    Sporten is hierdoor eigenlijk niet mogelijk, maar ik fiets wel dagelijks naar school. Ik ben extreem snel moe en word ook nooit uitgerust wakker. Ik had erg veel moeite met in slaap vallen, daar slik ik nu al zo'n 5 maanden 5 mg melatonine voor, dit werkt uitstekend, maar ik wordt nog steeds niet uitgerust wakker. Aan mijn rug is niets bijzonders te zien, ook niet op MRI-scans en röntgenfoto's.
    Rust verergert de pijn alleen maar. Soms heb ik last van tintelingen in mijn handen, er is dan niets vreemds aan mijn handen te zien. Ik heb een jaar geleden een keer 2 dagen lang slapende benen gehad, ook daaraan was niets te zien. Ik heb erg snel blauwe plekken en wondjes bloeden vaak lang na. Ik ben nooit geopereerd en heb geen tandheelkundige ingrepen gehad. Ik gebruik geen cafeïne producten, rook en drink niet. Mijn pijn beperkt mij erg in mijn functioneren. Ik heb moeten stoppen met turnen, mijn grote passie. Ik ben met het turnen nooit over mijn eigen grenzen heen gegaan en ik ben nooit hard gevallen. Soms heb ik een onregelmatige hartslag, en soms opeens heel snel, mijn ECG-filmpje was niet afwijkend. Ik krijg niet meer pijn als ik bijv. stress heb of het heel druk heb.

    Ongeveer 2,5 jaar geleden heb ik een aanval van misselijkheid en huiduitslag gekregen, via de huisarts heb ik toen medicijnen gekregen die niet hielpen. Een natuurarts heeft in m'n keel gekeken en er bleek een keelontsteking te zijn zonder de klachten van keelontsteking. Een homeopatisch middel heeft toen de klachten opgelost. Kort daarna is mijn hele huis vervelt. Ik weet niet of dit iets te maken heeft met mijn al bestaande klachten.

    Er is meerdere keren bloed getest, hier kwam telkens een opvallend hoge waarde van positieve ANA (anti SS-A) en ENA (snti-SS-A/Ro) uit zonder dat er verdere aanwijzingen zijn voor Sjögren of SLE.

    Ik heb een gezonde familie, en er was bij mij altijd sprake van een goede groei en ontwikkeling.
    Ik heb leef heel gezond en heb een normaal gewicht.

    Ik heb echt van alles geprobeerd om van de pijn af te komen:
    Manuele therapie
    Bioresonantie
    Osteopathie
    Haptonomie

    Niets heeft geholpen, ik ga nu standaard naar de fysio, dit is wel prettig, maar vermindert de pijn niet.
    Ik gebruik diclofenac, dit is een pijnstiller die eigenlijk helemaal niet zo goed helpt, maar goed, bij gebrek aan beter...

    Ik ben in twee verschillende ziekenhuizen naar allerlei artsen geweest, zij hebben erg hun best gedaan mij te helpen, maar dat is (tot nu toe) nog niet gelukt....
    Ik verwacht van jullie dan ook niet dat jullie mijn probleem kunnen verhelpen, maar ik hoop dat er mensen zijn met hetzelfde, mensen die er een naam voor weten, welke pijnstillers/medicijnen goed helpen, enz.

    Bedankt voor het lezen, hopelijk plaats je een reactie! En als jullie vragen hebben hoor ik dat heel erg graag!
    Groetjes Saskia

    Reageer
    #2

    Lyme!

    Reageer
    #3

    Fybromyalgie?

    Reageer
    #4

    Ga eens informatie inwinnen bij een aryuvedisch arts en misschien.is accupunctuur ook wel wat voor je.

    Sterkte.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor alle reacties!

    Ik ga acupunctuur proberen, dat lijkt me inderdaad wel wat!

    Door bloedonderzoeken is lyme uitgesloten, maar sommige klachten komen wel ongeveer overeen.

    Reageer
    #6

    Wat vervelend op die leeftijd! Ik heb ook elf jaar intensief geturnd en ineens kreeg ik ook pijn tussen mijn schouderbladen. Ik ben nu al 7 jaar gestopt (ik ben nu 22) en het zit er nog steeds. Ik ga iedere zes weken naar een Chiropractor die mijn rug en nek kraakt. Ik heb hier erg baat bij. Hij vertelde mij dat ik hypermobiel ben. Waardoor mijn gewrichten erg snel gevoelig zijn. Ook na een vaste slaap kan het soms in mijn rug schieten en kan ik niks! Ik herken me dus wel ongeveer in jou verhaal. Ik hoop voor je dat je een passende behandeling vindt! Succes

    Reageer
    #7

    Ik heb al twee jaar de zelfde klachten. De ziekte van lyme is ontdekt.. Een jaar helse pijn. Ook lopen word steeds minder. Na een gezichtsverlamming zijn ze via een rug punctie er achter gekomen dat het een gevorderde lyme is helaas .Eerst dachten de artsen dat het tussen me oren zat. Gelukkig weet ik dat dat niet het geval is.

    Laat je niet afschepen en ga door met zoeken het is jou leven en lichaam. Leven met pijn is verschrikkelijk omdat je niet weet wat het is. Je lichaam geeft aan dat er iets niet goed is.

    Dus luister er naar en laat je niet afschepen met een mindfulness

    grt Penny

     

     

     

     

    Reageer
Reageer op: Extreme pijn rug en tussen schouderbladen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief