Wrijvend/slijpend gevoel aan de knieschijf

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben Evert Van der Jonckheyd. 21 jaar, en tot vorig jaar fanatiek fietser en afstandsloper. Ik zit met

    Ik loop al een jaartje rond met lichte knieproblemen die me beletten terug intensiever te sporten: soms ontstoken/geïrriteerde aanhechtingspezen aan de knie, soms overgevoelig kraakbeen (al is dat nu beter). Ik ben al lang onder begeleiding van een fysiotherapeut en kinesist, die me goed hebben begeleid tot nu toe, maar volledig herstel blijft uit. Ik moet op een dun koord balanceren tussen veel rust en spierversterkende oefeningen, en dit evenwicht is niet altijd gemakkelijk te bewaren. Na een zoveelste screening van mijn lenigheid/flexibiliteit is gebleken dat er qua spieren geen probleem is, integendeel. Absolute rust zou geen goede optie zijn, zeggen ze. Maar zelfs lichtjes fietsen op klein verzet brengt terug irritatie aan de aanhechtingspees net boven de patella aan de buitenkant. Er is hoop op herstel, maar daarnaast ook angst om in een chronische situatie te zitten, die me belet terug op te bouwen in km's.
    Ik heb al een MRI laten doen in Augustus, en er was niets op te zien. M'n dokter zei dat zelfs lichte aantasting van het kraakbeen te zien zou zijn. Maar toen was er dus niks te zien; Ik heb in tussentijd geen intensieve sport meer gedaan. Maar ik heb voor de zekerheid een nieuwe MRI gepland. Nu ben ik bij een accupuncturist in behandeling.

    Er is beterschap stilletjes aan. Maar ik maak me misschien onnodig zorgen over allerlei dingen: zoals:
    Wanneer ik in ligpositie, met gestrekt been m'n vingers op m'n knieschijf leg, en ik kantel m'n voet voorwaarts en achterwaarts (de knie buigt of strekt niet), dan voel ik een wrijvend/slijpend/schurend gevoel. Ik weet niet of het m'n kraakbeen is, m'n patellapees dat wat stram is, of iets anders. Het doet geen pijn tijdens, maar ik voel wel iets vaags achteraf, alsof er iets geïrriteerd is. Ik voel het niet als ik dit al rechtstaand doen of als m'n knie gebogen is, enkel als m'n benen volledig ontspannen zijn, EN enkel als ik de bewegingen traag doe. Bij m'n linkerknie (waar de meeste last is) voel ik dit het sterkste. Als ik op m'n zij lig met m'n rechterknie op de vastus medialis van m'n linkerbeen lig ter hoogte van de knie, voel ik het ook sterker op m'n linkerknieschijf.
    Als ik met gestrekt, ontspannen been m'n knieschijf vastneem met m'n vingers, en het zo op en neer beweeg over de groeve, voel ik niets. Als ik m'n quadriceps opspan en terwijl m'n knieschijf probeer tegen te houden door m'n duim ervanboven op te drukken,voel ik niet zo veel pijn. (zeker minder dan enkele maanden geleden).

    Wat ik me eigenlijk afvraag is of dit 'ruw' gevoel normaal is, of het iets zou kunnen impliceren? Mijn huisarts zegt dat dit "normaal" is. M'n accupuncturist zegt dat het te maken kan hebben met de verzuring van pezen en spieren (door het ijzertekort dat ik effectief had); Misschien als meerdere mensen dit zouden testen bij hunzelf, dat ik al meer gerustgesteld zou zijn; of misschien kan dit voorbijgaan?

    Wat is jullie gedacht hierover?

    Reageer
    #2

    Volgens mij heb jij een jumpers knee , veel beterschap nog jongeman

    Reageer
    #3

    De ziekte van Osgood-Schlatter is een ziekte waarbij er pijn optreedt op de plaats van de aanhechting van de kniepees aan het scheenbeen.

    Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van_Osgood-Schlatter

    Reageer
    #4

    De klachten die je beschrijft lijken op de klachten bij het plica sydroom.

    Op onderstaande link kun je meer info vinden en vergelijken met je eigen situatie.
    http://www.mortele.info/patienteninfo/knie/plica_synovialis.asp

    Reageer
Reageer op: Wrijvend/slijpend gevoel aan de knieschijf


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief