Pijn onder rechter borst

  • #1

    Hallo,

    Begin vorig jaar kreeg ik ineens een enorme pijn onder mijn rechter borst. Mijn huisarts zei dat ik een gekneusde rib had, maar ik had helemaal niets geks gedaan. Maar ja, hij is de dokter, dus hij zal wel gelijk hebben. Ik kreeg pijnstillers, maar ik bleef echter veel last houden. Na 5 maanden heb ik een week echt helemaal niets gedaan en de pijn werd minder. Bij flinke inspanningen bleef ik het echter wel voelen, maar niet dat ik heel veel pijn had. Nu is het 3 weken geleden "er weer in geschoten" en ben ik weer naar de huisarts gegaan. Er zijn foto's gemaakt waar niets op te zien was. Ik kreeg een doorverwijzing naar de orthopeed en hij zei dat ik een beschadeging of overbelasting heb van een zwevende rib of een spier daar in de buurt. Het moet vanzelf overgaan. Maar ik heb echt heel erg veel pijn en ik kan bijna niets als ik geen pijnstillers neem.
    Ik vind het een beetje een vaag verhaal en vraag me af of iemand hier me er meer over kan vertellen.

    Groet Maaike

    Reageer
    #2

    Beste Maaike, ik herken dit helemaal. Ik heb dit nu binnen een half jaar al voor 2e keer en het is erg pijnlijk. Bij mij is ook een verdikking te zien naast mijn rechterborst. Ik heb het nu gekregen door "gewoon" onkruid te borstelen met zo'n metaalborstel. Een dag later begon de pijn al. Ik ben hiervoor nog niet naar de dokter geweest, de 1e keer dat ik dit had was het na 6 weken weg, het ebde toen langzaam weg. Dat zal nu ook wel gebeuren. Ik smeer tantum erop en slik pijnstillers om het draaglijk te houden. En maar hopen dat ik niet verkouden wordt, want hoesten/niesen doet ongelooflijk pijn. Ik ben wel bekend met artrose in mijn rug/nek, misschien heeft dat er wat mee te maken ? Ik weet niet of dit bij jou ook zo is ? Ik wens je sterkte, groetjes, Linda

    Reageer
    #3

    Bij mij hetzelfde euvel. Ik weet, dat het erin is geschoten,toen ik de auto wilde achteruit duwen. Het was net of er iets knapte. Na een paar dagen kreeg ik op die plek een bloeduitsorting. Ben niet naar de huisarts geweest, maar denk zelf, dat het met rust moet genezen, want, als ik mij rustig houd, dan heb ik er niet zoveel last van. Zal wel weer over gaan.

    Reageer
    #4

    Dit lijkt erg veel op het syndroom van tietze ga dat maar eens nakijken.

    Groetjes

    Reageer
    #5

    Syndroom van tietze

    Reageer
    #6

    Hoi,
    Ik ben een meisje van 13, heb precies alle symptonen,, moet ik me nu zorgen maken? Lachen,kuchen,niezen doet allemaal vreselijke pijn. Ben nog niet naar een dokter geweest, moet ik dat doen?

    Bezorgd meisje ~

    Reageer
    #7

    Om te beginnen zou je naar je huisarts kunnen gaan.

    Reageer
    #8

    heb precies het zelfde .ze kunnen niets vinden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik dacht misschien sluimervirus gordelroos / waterpokken oorzaak ? Kleinkind ziek geweest vandaar. Na 5 dagen naar de huisarts,spiertje tussen bovenste rib wat weg trekt na ong. 14 dagen?!! Bij blaasjes meteen terug was advies dan medicatie tegen gordelroos. Virus waterpokken is oorzaak gordelroos en blijft voor altijd in je lijf sluimeren maar verplaatst zich niet naar de andere kant van je lichaam.

    Reageer
    #10

    Hallo

    Heb zelf hetzelfde probleem en het duurt al een jaar.
    Bij mij begon het met steken onder mijn rechter borst wat kwam en weer ging.
    Na een paar weken kon zelfs mijn vriend mij niet meer kietelen.
    Toen naar de huisarts gegaan waar toen het syndroom van Tietze is vastgesteld.
    Heb nog elke dag last maar helaas niks aan te doen behalve wennen aan de pijn en wanneer het erg word pijnstilling innemen.
    Vooral proberen te blijven bewegen en probeer yoga uit dat houdt je lijf flexibel (helpt bij mij niet maar elk mens is anders)

    Succes en sterkte

    Reageer
    #11

    laat een een bot meeting maken me schien wat aan je botten

     

    Reageer
    #12

    dag Maaike, (of anderen) 

    Maak je echt geen zorgen, 99% kans heb je gewoon een spier die overspannen is, pas als het ECHT blijft duren zou ik naar de huisarts gaan. Laat je echt niet bang maken dat je een enge ziekte hebt, hoogstwaarschijnlijk maak je je zorgen om niets en krijg je misschien nog meer pijn door de angst. Het komt allemaal wel goed, en mensen die zeggen "je hebt duidelijk..." spreken onzin uit.

    Groetjes 123

    Reageer
    #13

    Ik hoop dat iemand er raad mee weet, is al een dag of 2 dat ik pijn heb aan men rechterborst de buitenzijkant eigelijk,als ik moet hoesten of niezen is de pijn zo hevig dat ik me even moet leggen. Nu deze morgen opgestaan met uitstralingen naar men arm toe,deze kan ik nauwelijks omhoog houden.

    Ik vertrek morgen op reis voor 2 weken, dus ik hoop echt dat het overgaat ook al weet ik niet wat ik mankeer. Een knobbeltje is er niet te voelen, en zware inspanningen heb ik ook niet gedaan.

    Reageer
    #14

    Het schijnen dan toch spieren te zijn. Neem even contact op met de huisartsenpost. Ze kunnen dan een recept voor een wat sterkere pijnstiller geven die je dan mee kunt nemen.

    Reageer
    #15

    hoi,

    ik heb ook al deze dingen maar ik heb ook heel erg last bij het ademhalen, ik kan kan niet meer gapen of diep inademen. Hierdoor heb ik het heel erg benauwd maar ik weet niet wat het kan zijn..

    groetjes Jasmijn ~

    Reageer
Reageer op: Pijn onder rechter borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief