Kraakbeen in enkel beschadigd

  • #1

    5 maanden terug heb ik een tackel mogen ontvangen tijdens een voetbal wedstrijd. Na een aantal weken ben ik naar de fysio gegaan wegens aanhoudende pijn. hierop volgend zijn er foto's en een echo gemaakt. hieruit bleek dat er niks gebroken was, echter wel veel beschadigd weefsel.
    Mijn fysio is er zeker van dat mijn kraakbeen beschadigd is, en zodoende zijn we al maanden bezig, met maar zeer weinig resultaat. De pijn is licht (alleen last na zware inspanning) maar blijft toch aanwezig. Fysio weet nu eigenlijk ook niet meer hoe hij deze blessure moet behandelen. Zou het wel degelijk kraakbeen zijn? zo ja hoe te behandelen? ervaringen?

    Reageer
    #2

    Hoi, dat is natuurlijk moeilijk te zeggen vanaf hier of het daadwerkelijk om kraakbeen gaat. Als het kraakbeen is kan het kloppen dat het zeer lang kan duren. Voor zekerheid zou ik gewoon je huisarts eens vragen voor verder onderzoek of eens langs een andere fysio.. Succes

    Reageer
    #3

    Heb in Mei 2010 een motorongeluk gehad,daarbij mijn scheen en kuitbeen verbrijzeld.Orthopeed zei dat ik van geluk moest spreken omdat mijn enkel niet beschadigd was.Eind 2011 is het plaatmateriaal verwijderd en 6 mnd erna begon ik meer last te krijgen van pijn in mijn enkel,na een MRI en CT zag de orthopeed dat ik een breuk had in mijn bovenste spronggewricht,ook het kraakbeen is gescheurd en vormt er zich arthrose. Nu heb ik weer meer pijn gekregen en ben voor een secondopinion naar Dr. van Dijk doorverwezen,heb hem niet gezien wel een collega en die spraken over vastzetten.Ik ben 51 en een zeer sportieve en actieve man en ben bang dat ik dan niet meer alles kan.Heeft iemand ervaring met de foot and ankel clinic in Basel(Zwitserland)heb gelezen over kraakbeentransplantatie en protese,vastzetten zal het laatste zijn wat ik zou laten doen.Dan kunnen ze volgens mij net zo goed amputeren.

    Reageer
    #4

    Inmiddels is het nu zo´n 8 maanden geleden.
    Mijn enkel is in deze tijd beoordeeld door 2 fysio´s, die allbei constateerde dat mijn gewricht prima in orde was en dat de pijn hoogstwaarschijnlijk voort kwam uit een kraakbeen blessure. Hierna ben ik naar de orthopeed geweest, waarna er een MRI is gemaakt. De orthopeed concludeerde hieruit dat mijn enkelbanden slecht/niet genezen zijn, en er dus speling zit op het gewricht. Als behandeling heb ik een enkelbrace gekregen die ik vier maanden moet dragen (Ben nu 2 maanden opweg).
    Na deze diagnose heb ik ook weer contact gehad met mijn fysio, en zijn visie staat dus haaks op die van de orthopeed. Er zijn al vele pogingen gewaagd om mijn fysio in contact te brengen met de orthopeed, maar tevergeefs. Buiten dat is de pijn er in al deze tijd nog niet minder om geworden.

    Reageer
    #5

    weet je toevallig al meer over de clinic in Zwitserland.

    of is je enkel toch vastgezet, hoe bevalt dat?

    Reageer
    #6

    Ik ben vorig jaar in september flauwgevallen. Door men enkel gezakt met een dubbele draai (naar twee kanten omgeslagen). Sindsdien meer en meer last (doorzakken, omslaan, pijn ed.) Twee weken geleden bleek na consultatie bij orthopedie dat er een osteochondraal letsel is.
    Mijn orthopeed gaf aan: 90 % kans operatie.

    Iemand ervaring met de operatie en het herstel?

    Reageer
    #7

    Hallo

    Ik heb vorig jaar mei al m'n enkelbanden afgescheurd na maanden fysio/dokter/fysio/podotherapeut/ziekenhuis heb ik uiteindelijk mri scan laten doen en daar zagen ze het een ten het ander, dus ik ben afgelopen dinsdag geopereerd en daar hebben ze een bult in me kraakbeen vlak geschuurd, iemand ervaring met deze ingreep? ¿ Mvg

    Reageer
Reageer op: Kraakbeen in enkel beschadigd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief