Osteochondritis dissecans

  • #1

    Hoi iedereen!
    Ik heb een vraagje.. Ik heb vandaag de diagnose osteochondritis dissecans gekregen. Dit is een stukje bot door trauma afgestorven in mijn onderste spronggewricht (de talus). Het is helaas al zover gevorderd dat het kraakbeen erboven geen goede doorbloeding meer krijgt en dus eigenlijk niet meer goed is en nergens meer op rust, omdat mijn bot zo goed als weg is daar.
    Nu heeft mijn behandelend arts aangeraden om me te laten opereren. Dit houdt in dat ik uit 2 mogelijkheden kan kiezen: 1. kraakbeen op kweek zetten, bot uit mijn scheen halen en in het gat plaatsen en het gekweekte kraakbeen eroverheen plaatsen.. of keuze 2. alleen het gat opvullen met bot uit het scheenbeen en daar komt dan littekenweefsel op wat redelijk soepel is en dus als een soort van kraakbeen door zou kunnen gaan.
    Nu is mijn vraag of iemand met 1 van deze 2 ingrepen te maken heeft gehad en of hij/zij weet wat de gang van zaken ongeveer is qua medicijngebruik voor afstoting, revalidatieproces etc.
    Ik hoop snel wat te horen als iemand iets weet :)!
    Groetjes,
    Celeste.

    Reageer
Reageer op: Osteochondritis dissecans


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief