Stukje kraakbeen los in knie.

  • #1

    Hallo,ik sukkel al een tijdje met mijn knie,heb namelijk het probleem dat men knie onverwachts klik zegt,en iets doet vredelijk pijn dan,kan er niet meer op stappen dan.
    Ben 2 maanden geleden om foto's geweest en men zei dat men minuscus ontstoken zat,dat vond ik al niet kunnen angezien ik anders nooit geen pijn heb,enkel als hij kraakt om het zo te noemen .. na de medicatebehandeling enzo,deed mijn knie het soms nog.
    Nu heb ik een MRI ondergaan,en hebben ze gezien dat een stukje kraakbeen,afgekraakt is en nu los rond zit te dwarrelen in mijn knie,daar van die pijn,als het op een verkeerde plek zit vormt dat een probleem en heb ik die pijn.

    Nu is mijn vraag,weet iemand welke operatie ik ga ondergaan?hoe lang het revalideren is en of het veel pijn doet achteraf?

    Mvg,

    Reageer
    #3

    Hey,

    Ik heb dat ook voorgehad.. Het was bij mij ook een stukje dat zomaar is losgekomen.. Ik kon mijn been moeilijk strekken dus liep ik hinkend en ook het knakken als ik het toch strekte was daar bij..

    Na een scan (zoals jij) hadden ze het ook ontdekt maar ik had geen ontsteking ofzo..

    Ik heb een operatie ondergaan waarbij ze 4 ankertjes in de knie hebben gezet. (volledige verdoving)

    De dokter zei dat ik er op tijd bij was want het losgekomen deeltje kon verder 'zakken' naar het been toe en dat zou een serieuzere operatie geweest zijn...

    Daarna een paar weken kine..

    Veel succes

    Reageer
    #4

    Normaliter wordt er in zo´n geval een kijkoperatie uitgevoerd. Tijdens deze operatie zal men indien mogelijk gelijk het losgeraakt stukje kraakbeen verwijderen en eventueel het andere kraakbeen glad maken want door het afscheuren kan er een gerafeld randje ontstaan.

    Revalideren duurt in een gunstig geval enkele weken. Voor de pijn zullen doorgaans pijnstillers worden voorgeschreven.

    Reageer
    #5

    ik deel zoiets ook al jaren mijn huisarts zei sukje kraak been andere arts dacht stukje bot nu op foto geweest geen bot maar denken ze door onderliggende ader die drukt de bovenliggende ader heb een knobbeltje onder de knie zitten en kan niet buigen of op mijn knie rusten moet nu a.s donderdag naar febologie maar heb twijfel of ze het wel goed hebben

    Reageer
    #6

    Maar even afwachten dan.
    Misschien is het een hemangioom.

    Reageer
    #7

    Hey
    Heb dit ook voorgehad ze hebben bij gewoon de losse stukjes weggehaalt en bijgeschaafd tijdens een kijkoperatie.

    Revalideren ging vrij snel na 10 dagen mogen de draadjes er uit en kan je intensiever kinetherapie doen. Voor pijnstillers raad ik spidifen aan.

    Denk er aan kraakbeen groeit niet terug. Dus vraag zeker welke bewegingen je best zo veel mogelijk vermijd en welke sporten je nog mag doen.

    Ik heb ondertusse een groot gat en niet meer te verhelpen wachten tot ik oud genoeg ben voor een prothese en ben nog maar 23. Dus wees voorzichtig achteraf

    Reageer
    #8

    ben vandaag naar flemolgie geweest maar die zegt tis geen onderliggende ader tis wel orthepedisch dus geb weer een nieuwe afspraak bij de chirurg ben er zat van dat heen en weer en de pijn wordt alleen maar erger kan niet op mijn kniecrusten en moeilijk buigen en in mijn slaap wordt ik wakker van stekende pijn

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Is het ook zo dat dit stukje op gelijk welk tijdstip plots uit zit en dat je dat kan 'terug duwen' wat een pijnlijk maar vooral vreemd en ongemakkelijk gevoel heeft? Ik heb dit sinds ik een patella-luxatie heb gehad. Ik maak volgende week een afspraak bij een andere dokter, misschien als ik meer weet dat ik het kan laten weten.

    Groetjes

    Reageer
    #10

    Kraakbeen kan inderdaad verplaatsbaar zijn

    Reageer
Reageer op: Stukje kraakbeen los in knie.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief