voorste kruisband verrokken

  • #1

    Hallo

    Ik heb in april een accidentje gehad in de volleybal waarbij mijn voorste kruisband uitgerokken is. Niet gescheurd. Maar het gevolg blijft hetzelfde, de kruisband heeft geen functie meer.

    Ik heb toen besloten om geen operatie te doen, wegens de zeer lange revalidatie. Dus het heeft zichzelf redelijk genezen.

    Ik heb nu een hele tijd geen last meer gehad, tot vorige week donderdag dat ik een verkeerde beweging gemaakt heb en het dus weer pijn deed. Gelukkig was dat behoorlijk rap weg, toch het meeste maar vandaag heb ik weer een kleine beweging gemaakt waardaar het weer veel pijn doet.

    Nu is mijn vraag wat doe ik hier het best mee, hem zoveel mogelijk laten rusten, zalf(voltarengel ) op smeren, ijs opleggen? Ik kan hem wel nog volledig strekken en plooien en dat kon ik niet na het accident in april en het heeft even geduurd voordat ik dat weer kon.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Heey,

    Ik zou toch naar een ziekenhuis gaan. Ik heb in mei mijn kruisbanden opgerekt. Toen ben ik fysio gaan volgen, maar dat hielp niet. 2 weken later er weer doorheen gegaan, werd ook vertelt dat ie verrekt was. Toen ging ik er voor een derde keer doorheen en kon ik niet meer lopen. Zat vocht en bloedin mijn knie. Uiteindelijk naar ziekenhuis gegaan en was mijn kruisband afgescheurd. In september geopereerd. Operatie mee gevallen en revalidatie valt ook mee. Zit nu bijna op 5 maanden en ben nu met spring oefeningen bezig en mag gaan hardlopen.

    Dus ik zou toch voor ziekenhuis of operatie kiezen. Succes in ieder geval.

    Groetjes Marjolijn

    Reageer
    #3

    Beste Lynns,
    Indien een kruisband ernstig is verrekt, verliest het zijn elasticiteit en zal het altijd een zwakke plek blijven. Een kniebrace kan soms voldoende ondersteuning geven. GA voor advies even langs bij een fysiotherapeut of een orthopedisch chirug

    Reageer
Reageer op: voorste kruisband verrokken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief