flink knakkende gewrichen

  • #1

    Hallo,

    Heel mijn leven heb ik al dat mijn gewrichten flink knakken. Dat was toen nog niet zo'n ramp maar de laatste 2 jaar is het flink erger geworden in mijn polsen, heupen en knieen. Als ik die knak niet los maak kan ik mijn pols, knie of heup niet meer bewegen en ik kan dan zelfs niet meer lopen omdat het dan gigantisch pijn doet of mijn handen niet meer gebruiken. Ook is het zo dat mijn gewrichten snel uit de kom gaan. Dit vind ik nu wel erg vervelend worden. Inmiddels ben ik al wel een keer aan mijn schouder en aan mijn kaak geopereerd omdat die vaak uit de kom gingen en ook flink knakte wat erg pijnlijk was.

    de laatste tijd heb ik ook gemerkt dat mijn knieen erg raar doen. Soms voelt het of het uit de kom schiet. Maar als ik op mijn knieen zit of met karate een bepaalde val moet maken voel ik in mijn knieholte de delen in mijn knie over elkaar heen schuiven met als gevolg dat ik mijn knie niet meer kan strekken. Meestal probeer ik uit alle macht mijn knie te strekken, wat onwijs veel pijn doet.

    Ik heb nu geen zin om er naar te laten kijken omdat ik bang ben dat er wat kapot is in mijn knie.
    Herkend iemand dit probleem en wat is handig om te doen?

    Reageer
    #2

    Hoi,
    Het knakken van gewrichten kan duiden op laxiteit van de banden. Deze banden zorgen er normaal gesproken voor dat een gewricht soepel kan bewegen en niet 'uit de kom gaat'. Dit bevestig jij ook met jouw verhaal.
    Ik wil je toch adviseren om naar je knie te laten kijken. Je kunt direct naar de fysiotherapeut maar je zou ook eerst naar de huisarts kunnen gaan. Succes!

    Reageer
    #4

    Bedank voor u reactie. Mijn knie is de laatste paar dagen flink achteruit gegaan en heb vanaf dit weekend er veel pijn aan. Een afspraak met de huisarts is gemaakt om ernaar te laten kijken.

    Reageer
Reageer op: flink knakkende gewrichen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief