Verdikking rib?

  • #1

    Vandaag voelde ik plotseling een hevige steek in mijn linker borst, of net iets erboven. Toen ik ging voelen, ontdekte ik een behoorlijke verdikking. Aan de rechterkant zit dit niet. Het voelt erg hard en zit gewoon vast (niet als een 'ei' dat beweegt wanneer je wat druk geeft). Ik krijg, ook vanwege de vorm, het idee dat het een verdikte rib is, maar ik twijfel. Het ligt minstens een halve centimeter hoger dan mijn rib aan de rechterkant en is ook veel dikker (breder). De pijn lijkt me niet normaal, maar misschien heeft iemand hier ervaring mee? De pijn is nu weer iets gaan zakken, maar komt regelmatig een paar minuten terug. Het is dus echt stekende pijn die naar binnen drukt.

    Een betere omschrijving kan ik niet geven, maar ik hoop dat er mensen zijn die iets herkennen, ik maak me namelijk toch wel een beetje zorgen maar het lijkt me wat overdreven om hiermee naar de huisartsenpost te gaan?

    Alvast bedankt voor jullie reacties.

    Reageer
    #2

    Ik heb nog wat toe te voegen: net ontdekt dat de pijn bij rugligging flink verergert!

    Reageer
    #3

    Toch maar even door een huisarts laten onderzoeken. Laat je weten hoe het verder gaat met je?

    Lola

    Reageer
    #4

    Ben inmiddels bij de huisarts geweest, hij vermoedt dat ik 'iets aan mijn longen' heb. Heb daarom een longfoto laten maken maar ook een ribfoto, omdat het ook best een gebroken of gekneusde rib kan zijn, of een aangegroeid stuk bot.

    Ik krijg morgen de uitslag van de foto's en die zal ik hier dan ook plaatsen. Overigens heb ik net zo een zelfde rib ontdekt, nog iets hoger, maar die is waarschijnlijk niet op de foto zichbaar geworden...

    Reageer
    #5

    hoi wat is eruiteindelijk bij u uitgekomen ik zit ook met dat probleem! Groetjes

    Reageer
Reageer op: Verdikking rib?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief