Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Pijn aan buitenkant linkerbovenbeen/heup

  Pijn aan buitenkant linkerbovenbeen/heup

Moni #1 29 aug 2012 15:30

Al ruim 10 jaar heb ik pijn in mijn linkerbovenbeen. In het begin had ik alleen pijn wanneer ik opstond. De 1e meters en minuten kon ik moeilijk lopen. Omdat dit niet overging werd ik door de huisarts doorverwezen naar de fysio. Na een aantal behandelingen ging het beter, de pijn is zelfs weggeweest maar kwam na een aantal maanden toch weer terug en verdween daarna ook zomaar weer. In het begin had ik ook pijn in mn scheenbeen. Nu is dat alleen nog in mn heup en zijkant van mn bovenbeen. Later nog 2 keer bij een fysio geweest en ook die kon me er niet vanaf helpen. De huisarts heeft me nog doorgestuurd naar een revalidatiearts en een orthopeed maar die konden ook niets vinden. Toen werd er gedacht aan slijmbeursontsteking en kon ik daarvoor een spuit krijgen. Omdat ik niet zo ben van de spuiten vroeg ik of er een alternatief was om te zien of het een ontsteking was. Dit kon met een rontgenfoto en deze heb ik dan ook gehad. Daar was niets (geen onsteking) op te zien. Mn heupen staan recht, niets scheef, geen gescheurde, afgesplinterde botten waardoor er een ontsteking kan ontstaan. Onlangs heb ik nog een algehele losmaak/kraak sessie bij de fysio gehad, ook geen positief resultaat. Inmiddels loop ik dus al 10 jaar met de pijn, ben nog maar 27 en weet niet hoe ik eraf kom. Weet overigens ook niet hoe ik eraan kom, geen ongeluk gehad ofzo.
Heeft iemand tips of een idee wat dit kan zijn door eigen ervaring?

Moni #2 29 aug 2012 15:35

Ps... ik heb ook nog een MRI scan met contrastvloeistof gehad. Daarop was te zien dat er geen onsteking zat. Op de rontgen was alleen te zien dat mn heup niet scheef staat.

Iemand die meeleest #3 29 aug 2012 15:45

Hai, ik ben geen dokter maar omdat je het al zo jong hebt gekregen, denk ik aan jeugd reuma? Zou dat kunnen?

Moni #4 29 aug 2012 15:50

Hallo iemand die meeleest,
Ik heb zojuist opgezocht wat jeugdreuma is en daarbij zou je minimaal 4 onstoken gewrichten moeten hebben. Ik heb het alleen in mn linkerbeen. Het is nooit erger geworden dan wat het was. Enige verschil is dat ik in het begin nog wel eens pijnvrij was en nu zeurt de pijn alle dagen. De ene dag meer dan de andere.

Iemand die meeleest #5 29 aug 2012 17:55

Lees meer vragen en antwoorden over heup pijn:
www.dokter.nl/index.php/Content/uw-zoekr...F%2Fwww.dokter.nl%2F

Moni #6 30 aug 2012 08:42

Ik heb al heel wat dingen gelezen maar kom er niet achter wat het is.

Iemand die meeleest #7 06 sep 2012 15:54

Ergens een zenuw beklemd?

Anoniem #8 19 jan 2014 21:44

accupunctuur misschien optie ? wij zweren erbij. ))

Anoniem #9 23 dec 2014 17:00

Hallo Moni,

Gek genoeg fijn om te lezen dat er iemand is met dezelfde klachten ik herken mijzelf er helemaal in. Bij mij begon de pijn in de lies, die pijn is inmiddels weg alleen zit het nu in de aanhechting bovenbeen naar torso zeg maar... Kan het precies aanwijzen! Ook ik heb de nodige onderzoeken gehad ook inwendig (eierstokken links) maar niets levert iets op. Ik ben 29 en eigenlijk ook nooit blessures gehad of wat dan ook... Ik vraag mij wel iets af, welke anticonceptiepil slik je? Ik krijg soms het idee dat door die van mij de klachten verergeren! Misschien acupunctuur inderdaad maar eens proberen want fysio e.d helpt niet bij mij!

Anoniem #10 26 apr 2015 11:00

Het lijkt mij 60er geen pil probleem. Ik kamp er nu ook al maanden mee. Slijmbeurs heup geinjecteerd. Die pijn is weg. Maar ovenbeen blijft een pijnlijke kwestie. Verminderde kracht na zitten. Loop ik eenmaal. Pijn weg??

Anoniem #11 04 mei 2016 12:47

Ik heb ook al een tijd pijn in mijn linkerbovenbeen. Kan nauwelijks nog 10 meter stappen of fietsen. De huisarts zegde dat het door de fitness kwam waar ik juist mee begonnen was maar ik ken mijn lichaam beter dan mijn huisarts dus mijn eerste afspraak is gemaakt bij de orthopedist. Ik denk ook aan een slechte doorbloeding in mijn been of een ontsteking want ik mankeer niets aan mijn rug of dergelijke. Hopelijk verdwijnt het snel.

Pijn aan buitenkant linkerbovenbeen/heup

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA