Vergroeide pols? + Pijn

  • #1

    Beste lezers.

    Sinds ongeveer 7 jaar heb ik vreselijke last van mijn linker pols en door de jaren heen zijn hier steeds meer gewrichten bij gekomen.

    Inmiddels kan ik als 20 jarige niet meer normaal gaan shoppen of uitgaan, omdat mijn rechter heup en linker enkel te veel pijn gaan doen. Ik kan niet meer schrijven omdat mijn linker pols te zeer doet, en ook kom ik regelmatig mijn bed niet uit door een te pijnlijke rug en "brandende" plek tussen mijn schouderbladen.

    Inmiddels loop ik alweer een tijdje bij een reumatoloog, welke denkt dat het fibromyalgie is. Ik zelf denk van niet, gezien ik in principe geen last heb van mijn spieren, en het nogal een nietszeggende diagnose is. Ik heb een MRI gehad waar niks uitkwam, een skeletscan, er zijn foto's gemaakt en er is meerdere malen bloed getest waar allen niks uitkwam.(allen gericht op vormen van reuma)

    Nu beginnen mijn symptomen sinds enkele weken/maanden steeds erger te worden. Ik sport nog wel regelmatig, en ben in uitstekende conditie. Geen over/ondergewicht e.d. en eet gezond.

    Een aantal weken geleden ben ik erachter gekomen dat mijn pols lijkt te "vergroeien". Er vormt zich een bult aan het begin van mijn pols, waarachter een kuil zit.

    Foto van mijn polsen van zijkant: http://i46.tinypic.com/o0a1e9.jpg
    Foto polsen naast elkaar van bovenkant: http://i48.tinypic.com/swfuom.jpg

    Het is overigens geen cyste of iets, het beweegt niet en is keihard.

    Nu zal ik ook even mijn huidige symptomen op een rijtje zetten:

    - Veel pijn in gewrichten (rug, heupen, enkels, vingers, polsen, tussen schouderbladen)
    - Vergroeiing (?) in pols
    - Vaak moe & slecht slapen
    - Spastische darm (vaak diarree)
    - duizeligheid
    - trillende handen

    Ik heb nooit een teek gehad, en ook nooit symptomen van een tekenbijt (die "ring", weet niet meer hoe het heet). Ik ben daarentegen wel al vanaf mijn 10e bijna dagelijks in het bos met mijn paard. Ik ben overigens nog nooit op ziekte van lyme getest.

    Ik vroeg mij af of iemand hier dezelfde symptomen heeft, of misschien weet wat er met mij aan de hand zou kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Hoi, ik ben Els en heb sinds 3 maanden ook vreselijke pijn in mijn linker pols en aan de binnenkant. Vergroeit die.Ik weet niet waarom. Dus ik voeg misschien niets toe maar zit wel met de gelijke klachten .En door de reumatoloog de zelfdeconclusie.

    Reageer
    #3

    Hallo Steff, voor de meeste van jouw klachten zou ik eens een acupuncturist raadplegen. Ik was vroeger nogal sceptisch tegenover 'die naaldjes' maar tegenwoordig niet meer. Wat let je? Hoop van je te horen.

    Groetjes

    Reageer
    #5

    ik heb ook pijn in mijn polsen,nek,schouder,rug,ben zeer moe , gewrichten,nou heb ik ook een spastische darm veel diaree gehad , voor de dairy ben ik in belgie naar een diatist gegaan ,nou heb ik mijn eetpatroon aangepast en dat gaat nu prima [melklactose] nou drink ik en gebruik geen of bijna saus en ik ga nu gewoon naar toilet , nou voor de gewrichten heb ik al diverse tabletten , foto ziekenhuis en ego s gehad , geen resultaat , sinds 2 weken ga ik in belgie naar een arts neurologie, die heeft verschillende tests met me gedaan en vandaag weer naar een colega in het zelfde ziekenhuis verwezen die goede man heeft eerst eens mijn schouder nagekeken en hoera is wat gevonden, bleken de aanhechting pezen ontstoken te zijn waardoor ik zoveel pijn in de schouder heb ,nou over 2 weken gaan we het volgende probleem aan , geef de moed niet op en ga eventueel naar een andere arts

    Reageer
    #6

    Heb je een i-pad of tablet die je op de verkeerde manier vasthoudt?
    Dat was bij mij namelijk het geval, ook last van mijn linkerpols.
    Een tijdje niet gebruiken, of op een andere manier vasthouden en de klachten gingen vanzelf weg.
    Succes

    Reageer
    #7

    De Wii is ook een boosdoener.

    Reageer
    #8

    Bedankt voor de berichten, ik heb geen ipad, geen wii, geen mobiele telefoon, dus dit zijn absoluut niet de oorzaken. Daarnaast speelt het al 7 jaar en heb ik ook last van vele andere gewrichten..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    En ben je al eens bij een fysio geweest?

    Reageer
    #10

    Hoi,

    Weet je inmiddels al wat het is, gezien wat je beschrijft heb ik sinds enkele weken precies dezelfde pols afwijking, als op de foto echter dan nog iets duidelijker.

    Ben nieuwsgierig.

    Groet timo

    Reageer
    #11

    Hoi Steff,

    Ik reageer op een oud bericht, maar ben benieuwd hoe het nu met je is aangezien ik met exact dezelfde problemen worstel en van het kastje naar de muur ga. Bog geen skeletscan gehad wel een aantal röntgenfoto's gemaakt waaruit blijkt dat mijn linker onderarm krom groeit en ook mijn linker heup lichte dysplasie vertoont. Nu onderzoeken ze verder mijn knieën en enkels. Nog nooit van skeletscan oid gehoord....ook geen artsen die dit benoemen behalve dar ze het hoogst interessant vinden en ze zeggen dat ik de enige in NL ben die dit heeft, maar na jouw verhaal ga ik hier aan twijfelen.

    Kortom een hoop vragen en super benieuwd hoe het nu met je gaat en of je al meer duidelijkheid hebt.

    Gr. Mickey

    Reageer
Reageer op: Vergroeide pols? + Pijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief