Pijn bekken en onderrug

  • #1

    Aangezien ik veel sport, gespierd ben en erg slank ben steken mijn bekkenbenen een beetje uit de zijkant van mijn buik. Toen ik eergisteren op de bank lag zat ik met m'n ellebogen een beetje tegen mijn rechter bekkenbeen aan te duwen/ porren. Vraag mij niet waarom, dit deed ik semi-per ongeluk en het was deels om te kijken of alles stevig in elkaar stak. Ik duwde er met mijn rechter eleboog redelijk hard tegenaan, ik duwde het bekkenbeen als het ware naar buiten (ter verduidelijking: ze bewogen absoluut niet naar buiten, maar ik duwde dus aan de binnenkant van mijn rechter bekkenbeen). Ik duwde natuurlijk niet met volle kracht, maar zat er met m'n ellebogen gewoon een beetje tegenaan te pushen. Dom dus.

    Nu heb ik al anderhalve dag last van mijn onderrug en heb ik gelezen dat je last kunt krijgen van je onderrug door bekkeninstabiliteit. Kan ik door het duwen tegen mijn rechter bekkenbeen bekkeninstabiliteit hebben gekregen, of gaat dat niet zo snel?

    Ik heb ook veel in de tuin gewerkt, het zou dus ook spierpijn in de onderrug kunnen zijn.

    Wat lijkt jullie waarschijnlijk?

    Alvast bedankt.

    Twan

    Reageer
    #2

    Van een beetje duwen op de bekkenrand krijg je geen bekkeninstabiliteit. Het werken in de tuin lijkt mij een betere optie. Wat voor sport doe je? het kan namelijk gaan om een dysfunctie van je lage rug (het scheef zitten van een rugwervel in de volksmond). Als je over een week nog last hebt kun je het beste even contact zoeken met een manueel therapeut in de buurt. DIe onderzoekt je en zal je behandelen of je met je huisarts contact laten opnemen als het nodig is.

    Taksen de Nijs
    Instituut D&C
    Fysiotherapeut - MSU-echografist - Manueel Therapeut i.o.

    Reageer
    #3

    Ik doe aan kickboxen, mountainbiken en voetballen. Nooit heb ik last van mijn rug gehad, dus het werken in de tuin zal inderdaad het meest waarschijnlijke zijn. Ik merk ook dat de pijn in mijn rug erger wordt als ik de bewegingen die ik in de tuin maak (veegbeweging) erger wordt. Spierpijn, lijkt mij dus?

    Wel heb ik tijdens het kickbox-sparren zojuist een paar rake schoppen gehad op mijn rechter bekkenbeen (gelukkig niet ontzettend harde trappen). Ik neem aan dat ook deze paar normale schoppen niet leiden tot bekkeninstabiliteit, toch?

    Wil het nu toch allemaal even 'zeker' weten, voor zover mogelijk.

    Alvast bedankt

    Twanno

    Reageer
    #4

    Er staat een foutje in het vorige bericht. "Ik merk ook dat de pijn in mijn rug erger wordt als ik de bewegingen die ik in de tuin maak (veegbeweging) erger wordt. Spierpijn, lijkt mij dus?"

    Het moet zijn: Ik merk ook dat de pijn in mijn rug erger wordt als ik de bewegingen die ik in de tuin maak (veegbeweging) nadoe. Spierpijn, lijkt mij dus?

    *De schoppen tijdens het sparren waren trouwens op de buitenkant van mijn rechter bekkenbeen.

    Twanno

    Reageer
    #5

    Hai Twanno, ik denk inderdaad dat het door het vegen komt. Dat is een niet alledaagse beweging die je van links naar rechts doet keer op keer, dus spierpijn kan geven. Rode tijgerbalsem helpt goed.

    Groetjes Emma

    Reageer
Reageer op: Pijn bekken en onderrug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief