Pijn in linker bil,heup, lies, onderrug en uitstralingen naar been

  • #1

    Ik heb al ruim 2 jaar pijn in mijn linker bil,heup,lies,onderrug met uitstralingen in mijn been. Ik heb vrij fanatiek gesport(bodypump(2/3 xpw), bodycombat(2/3 xpw) en hardlopen(2/3 xpw) En nu kan ik vrij weinig meer. Het begon met hardlopen, dat tijdens een loop ik pijn kreeg in mijn been met uitstralingen naar mijn knie. Na wat rust ging het niet meer over en werd het uiteigenlijk alleen maar erger. Ben inmiddels naar het UMC geweest, daar hebben ze foto's gemaakt. Met de uitslag been lengte verschil wat ik mijn hele leven al heb. Door gestuurd naar Foot connection voor aangepaste voetzolen. 2 jaar lang fysio gehad om buik en onderrug sterker te maken. En nog is het niet over! Ben 39 jaar en wil niet toegeven dat ik niet meer kan sporten, werken of wat dan ook. Moet soms weekenden op bed liggen van de pijn. Slik diclofenac en paracetamol. En daar wil ik ook vanaf. Heb wel veel spanningen om mij heen. Volgens de fysio is dat het probleem. Maar wie kan mij helpen!! Ik wil graag weer normaal fuctioneren!!

    Reageer
    #2

    Een acupuncturist kan je misschien van je pijn afhelpen. Laat je weten hoe het verder gaat met je?

    Groetjes

    Reageer
    #3

    dit is hernia heb ik ook gehad en nu is het een versmalling heb al 2 jaar deze klachten na hoge val op l, gestrekte been. vandaag weer naar het ziekenhuis. en ik moet je eerlijk zeggen dat het een hele proces alleen maar om je te laten onderzoeken. ik kwam vele artsen tegen die me voor gek verklaarde en me huisarts ook daarbij. die werd me gewoon beu en ze dat ik me over de pijn moest verzetten. maar zo makkelijk is het niet. orthopeten, neuroloog die lachte me uit en zeiden dat ik niks heb. moest vele kilometers reizen voor goede hulp. als je je wil onderzoeken ga daan a.u.b naar een klienik want daar is de zorg vele malen beter. ik ben bij MEDINOVA klein rosendaal geweest. ziekenhuizen ontvangen vette bonnissen als ze zuinig zijn en dat is ook zichtbaar.

    Reageer
    #4

    Dag , heb pas je bericht gelezen , heb dezelfde klachten , hoe gaat het nu met je, ben je geholpen in roosendael?

    Reageer
    #5

    Hoi,

    Heb dus afgelopen jaar het zelfde. Altijd sporten, kreeg last van pijn in been en rug. In mei dit jaar was het zo erg dat ik amper kon lopen, maar volgens dokters heb ik niets. Ben nu nog steeds elke dag zwaar vermoeid door de pijn in bil en boven been (hamstring). Ook heb ik continu tintelingen in mijn benen wordt er dus echt gestoord van, omdat ik militaire ben kan ik dus niet gewoon mijn werk. Wat erg frustrerend, ook wordt ik van kassie na de muur gestuurd. Wat nog meer stress met zich mee brengt.

    Gr,

    Gert-jan

    Reageer
    #6

    Heb ik ook in 2005 hernia geconstateerd daar ben ik vanaf gekomen met manuele therapie en sport therapie maar nu na een val op mijn onderrug en linkerbeen verleden jaar constant pijn in rug en benen en billen soms steekt het heel erg en als ik op wil staan duurt het een paar tellen eer ik mijn been kan gebruiken.

    22 behandelingen fysio gehad nu en chiropractici maar blijft terug komen volgens de dokter staat mijn bekken scheef en verder kon hij niets voor mij betekenen.

    Reageer
    #7

    Ik heb precies hetzelfde. Ik ben een half jaar geleden (met gordijnen afhalen) van een vensterbank achterover gevallen op een harde keukentafel. Ik kwam op mijn linker bovenbeen terecht en dat doet nu nog steeds pijn. Ik heb pijn in mijn rug, in mijn lies en bovenbeen. De artsen gaan nu verder kijken. Ik krijg in een keer enorme pijnscheuten in mijn lies en het is net of ik dan door mijn been zak. Ook heb pijnen in mijn kuiten en in mijn onderrug.
    Ik voel ook pijn in mijn linker onderarm en nu moet ik me laten testen voor reuma of artrose. We zien wel wat hier uit komt. Maar persoonlijk denk ik dat het ook door die val komt.

    Reageer
    #8

    Nou ik doe sinds kort ook met jullie mee... Begon met een geknelde spier in me bil waardoor ik niet meer kon zitten. Na 5 behandelingen bij de manuele therapie zit de pijn nu vanaf me onderrug naar me voet. Zitten gaat niet en lopen kan ik niet al te lang. De pijn gaat niet meer weg ook niet bij liggen! Begin nu aan me 5de week niets kunnen. Ligt dit aan de fysiobehandeling of zat de pijn er al aan te komen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De manuele therapie zou de oorzaak kunnen zijn. Wat zegt de therapeut hier zelf over?

    Reageer
    #10

    Na een onderzoek zijn ze erachter gekomen dat ik heupdysplasie heb en artrose. Toch ben ik gisteren weer in de MRI gemoeten omdat ze dan alles nog beter kunnen na kijken. Ik kan sinds ca 4 weken ook vaak niet meer slapen van de pijn in mijn heup, lies en bil. De reumatoloog dacht dat het niet van de val kwam maar ik begin nu toch te twijfelen.
    Ik wil niet graag de hele tijd pijnstillers innemen. Tot nu toe heb ik er maar twee ingenomen. Op de plaats in mijn linker been, waar ik op gevallen ben voel ik nog steeds pijn. De val is zeker een half jaar geleden. Ben benieuwd wat uit de MRI komt.

    Reageer
    #11

    hoi senna hoe is het afgelopen met je rug hoor het graag

    Reageer
    #12

    Ook ik ken deze verschijnselen maa r al te goed
    Ik heb 4 hernia's met dank aan een bezoek van een chiroprakter
    De tussenschijf van de l4 en l5 is gescheurd en druk op de zenuw
    Het gekke is dat ze nu weten dat ze de zenuw tussen de l5 en S1 moeten behandelen
    De zenuw loopt nl. Achterlangs het l5 gewricht
    Na een cortisone injectie raak ik een gedeelte van de pijn kwijt maar omdat ik er al een 1/2 jaar mee loop is mijn bekken scheef gaan staan
    Nu komt de zenuw aan de achterkant terhoogte van mijn heup tegen een uitsteeksel van het gewricht aan waar door ik veel uitstraling krijg naar m'n been tot aan mijn enkel toe

    Pijn achterkant hele lage onderrug
    Bil en heup
    Achterkant bovenbeen
    Achterkant en af en toe voorkant knie
    Achterkant kuit en buitenkant scheenbeen en enkel

    Het zijn nagenoeg dezelfde pijnen als met de hernia alleen deze versterken de symptomen van een hernia

    Zolang ik niet aan een hernia geholpen wordt blijf ik in dit cirkeltje

    Hernia,, scheefstaand heup bekken
    Bekken weer recht, hernia in de knel
    Begint het weer opnieuw

    Reageer
    #13

    Dag Gertjan,

    Gooi het eens over een andere boeg: bezoek een acupuncturist of iemand die acupressuur kan toepassen met shiat-su massage. De Chinese geneeswijze kijkt veel meer naar je op een holistische manier, de mens als geheel met invloed van alles op elkaar.
    Ik heb er zelf, en ook mensen in mijn omgeving, veel baat bij.
    Succes.

    Reageer
    #14

    Ik herken erg veel van de klachten die op dit forum genoemd worden.
    Versleten tussenwervelschijven, te nauwe facetgewrichten, 6 stuks, kleine hernia en wegglijdende tussenwervelschijven, nauwe gewrichtspleet heup etc.
    Ellende.
    Woon in Belgie, toen ik bij huisarts kwam direct flinke pijnstilling ( tramadol) en MRI aangevraagd. Daar kwam dus de ellende uit.
    Naar specialist geweest en die heeft door verwezen naar pijnkliniek.
    Kon binnen 3 weken terecht.
    Eerst cortisonen spuiten en afwachten 1 a2 weken. Hielp tijdelijk toen terug komen en facetdenervatie gehad ( lam leggen van kleine zenuwen met hoog frequente stroom) en nu al 1 jaar PIJNVRIJ!!!
    Hernia zit er nog en speelt af en toe op.
    Dus mensen ga een naar een pijnkliniek die kunnen zoveel voor je doen!!!!
    Laat je doorverwijzen!!!!
    Veel sterkte allemaal.

    Reageer
    #15

    Hoop dat je je hier niet bij neer heb gelegd. Heb precies hetzelfde gehad en ben in augustus na zes maanden hernia en vier maanden oxycidon geopereerd. Het is heel normaal dat je na zo n tijd en geen verbetering geopereerd wordt. Als het echt heel erg is mag de fysiotherapeut ook niet doen. Ik heb nog wel last van mijn rug en af en toe uitstraling maar ik kan prima functioneren zonder pijnstillers.

    Reageer
Reageer op: Pijn in linker bil,heup, lies, onderrug en uitstralingen naar been


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief