Krakende gewrichten, Spier/pees pijn, Tintelende vingers/voeten

  • #1

    Ik ben een man van 25 jaar en heb het afgelopen aantal maanden last van extreem rare klachten die volgens mij echt totaal niet bij m'n leeftijd horen.

    Ik merkte een aantal maanden terug op dat ik al een tijdje last had van krakende enkels, bij elke voetstap die ik zet (vooral zonder schoenen aan) hoorde je knakkend geluid. Ik dacht dit gaat vanzelf wel over, maar het gekraak werd steeds erger en op een gegeven moment begonnen meer gewrichten te kraken: voornamelijk m'n polsen, schouders en vingers.

    Na deze ontwikkeling begon ik ook opeens pijn te krijgen rond enkele van m'n gewrichten. Bijvoorbeeld bij m'n knieen.

    Deze pijntjes waren echter op een gegeven moment niet meer specifiek bij m'n gewrichten, maar gewoon op bepaalde plekken op m'n lichaam, bijvoorbeeld pijnlijke plekken op m'n kuiten etc.

    Later kreeg ik er ook tintelingen bij in m'n vingertoppen en m'n voeten (alsof ze slapen). En heel afentoe voel ik even m'n kleine tenen niet meer.

    Inmiddels heb ik blijvende pijn op twee punten bij m'n schouderbladen, beide zijkanten van m'n nek, langs m'n ruggegraad in m'n onderrug en m'n twee bilspieren.

    M'n schouders en onderrug heb ik het meeste last van en voel ik vooral erg als ik in een bepaalde houding zit.

    Daarnaast heb ik vaak ook echt super koude handen en voeten.

    Ik ben via de huisarts eerst doorgestuurd naar de Reumatoloog, deze kon echter geen tekenen van reuma vinden en liet me bloed prikken. Al m'n bloedwaardes waren goed behalve B6 die extreem hoog was (rond de 2000 nmol/l). Het schijnt dat B6 teveel kan zorgen voor neurologische klachten, echter was dit B6 teveel te danken aan een supplement wat ik pas ben geen slikken toen ik al last had van deze klachten.. dus dat gaat niet echt op denk ik.

    Inmiddels is m'n B6 level weer normaal omdat ik gestopt ben met de betreffende mutlivitamine waar dat in zat.

    Na de reumatoloog ben ik doorverwezen naar de neuroloog. De Neuroloog heeft m'n lichaam en reflexen onderzocht maar vond niks bijzonders. Hij liet me vervolgens bloedprikken op Lyme en die uitslag was negatief. Toen ben ik nog een EMG onderzoek ondergaan om m'n spiersterkte en zenuwen te meten, echter was hier ook alles in orde.

    Ik snap er persoonlijk niks van, want ik denk wel dat het iets met m'n zenuwen te maken heeft ofzo..

    Fibromyalgie heb ik al aan gedacht, echter ben ik niet super vermoeid ofzo en voel ik me soms ondanks enige pijntjes best lekker.. Zo kan ik soms gewoon ook lekker dansen in de discotheek ofzo en heb ik dan ff niet zoveel last tijdens beweging.

    Nu plaats ik mijn verhaal hier op het forum in de hoop dat iemand dit herkent of me advies kan geven van wat ik nu moet doen. Want toen de EMG niks uitwees zei de neuroloog praktisch dat die dan verder niks voor me kon doen.

    Nu weet ik eigenlijk niet meer wat ik moet, ik ga me er niet bij neerleggen iig!

    Reageer
    #2

    Pas op inderdaad met vitaminepillen, je lichaam kan allergisch worden voor 1 van de vele stofjes die er in zitten en het vitamine b-gehalte en ijzergehalte kan bij een te hoge waarde ook klachten veroorzaken. Als je vitamine C gebruikt, gebruik dan Ester C die andere soort kan ervoor zorgen dat bepaalde stoffen na lang gebruik niet meer worden opgenomen. Het is een goede reumatoloog die mij erop wees. Ook voor jou mijn verhaal misschien heb je er wat aan.
    Zelf ben ik al jaren op zoek naar een juiste diagnose en ben ik onderzocht door verschillende behandelaars van regulier een goede reumatoloog en meer alternatief: acupuncturist en homeopaat. Het is nog een raadsel waar de klachten vandaan komen, maar het volgende heeft mij uiteindelijk heel goed geholpen:
    gebruik zo min mogelijk E-nummers (voeding zonder toevoegingen als stabilisatoren, verdikkingsmiddelen, conserveermiddelen en kleurstoffen)bijvoorbeel E120 121 etc of E621 kunnen ontstekingen geven bij je aanhechtingsspieren. Eet dus zoveel mogelijk vers en kruid zelf je eten, maak sauzen zelf! en pas op voor kant en klaar producten, sausen, juspoeder,snoeperijen,wijnen (sulfiet),sportdrankjes, cola! zie ingredienten, soepen kies voor alternatieven in natuurwinkel. Gebruik deze producten beperkt.
    ALS IK te veel E NUMMERS HEB GEBRUIKT KRIJG IK CONSEQUENT ernstige spier en gewrichtsKLACHTEN en ook slapende armen en benen. Je kan er allergisch voor zijn en dit wordt in de voedingsmiddelenindustrie en door artsen onderschat en miskent omdat het grootste deel van de mensen niet (direct)problemen ervaart.

    Pas ook op met gebruik van teveel suikers. En eet biologisch brood liefst zuurdesem uit natuurwinkel. In gewoon brood zitten veel toevoegingen.
    Daarbij helpt sporten mij erg goed. Fitness traint alle spieren en je kan het met beleid uitvoeren.
    Zelf ben ik nu aan het onderzoeken of melk ook een rol speelt. Mijn klachten waren tot mijn grote vreugde maandenlang voor 80 % verdwenen, maar waarschijnlijk nadat ik weer ben begonnen kaas te gebruiken zijn de klachten langzaamaan weer terug en zit ik vanavond weer met heel pijnlijke wijsvinger en hele pijnlijke benen/ ontstoken? knieen op de bank. Ik zal me de trap op moeten hijsen, maar weet dat morgenochtend het waarschijnlijk als sneeuw voor de zon verdwenen is.
    Laatste tip blijf het op een wijze manier onderzoeken. Mijn huisarts zei dat het best zou kunnen dat het een soort virus is dat nog niet erkend of herkent is. Eerlijke voeding en sporten met beleid doet bij mij wonderen. Ik hoop bij jou ook.
    Succes!

    Reageer
    #3

    Apart ik herken deze klachten. maar eet al mijn hele leven in grote maten biologisch en zelfs weinig vlees. Ik denk eerlijk gezegd niet dat het aan voeding ligt, maar tussen de oren zit. hoe meer ik mij verzet tegen de dingen die ik moet of wil doen hoe meer last ik heb van deze klachten. Het enige wat helpt is spanning loslaten,niet te hoge eisen stellen. En doen wat je hart werkelijk wil. Andere baan, andere vrienden, andere leefomgeving, nieuwe hobby?..het kan vanalles zijn. In mijn ogen zijn het typische burnout signaal klachten.

    Reageer
    #4

    Minq, ik heb precies hetzelfde. Bij mij ook ernstige spierklachten na inname van e nummers, en dan vooral e621.

    Die e nummers zijn zó evil!

    Reageer
    #5

    Nadat bij bij spierreuma is geconstateerd in september 2011 ben ik aan de prednison gegaan, mijn bezinkingswaarde in mijn bloed was 138, Spierreuma duurd 2 tot 3 jaar. nu ben ik voor de 2e x aan het afbouwen en krijg ik diezelfde klachten als jij behalve dat ik geen koude voeten of handen heb.
    Ik heb veel gesport en heel gezond gegeten, (te) weinig vlees, waardoor ik een tekort aan ijzer had. nu eet ik met mate vlees.

    Ik ga de internist vragen wat dit kan zijn, jij erg veel sterkte met de pijn.
    Groetend, Jo

    Reageer
    #6

    Ik heb net dezelfde klachten,inc het kleine teentje, hoop ook ooit te weten te komen wat de oorzaak van het probleem is en hoe het aan te pakken... mijn energie is wel een pak lager bij momenten. Alles al geprobeerd maar helemaal geen vat op te krijgen waarom...

    Reageer
    #7

    Ik heb soortgelijke klachten sinds 3 jaar. Ik ben 51 jaar. Mijn knieën , heupen en schouders knakken bij bepaalde bewegingen. Ik heb last van stijfheid als ik even gezeten heb en heb pijnen in mijn lichaam. Vooral schouders-nek-armen. Die pijn wisselt per uur en soms links soms rechts en steeds andere locaties. Ik ben al bij de chiropractor geweest en 2 fysiotherapeuten. Mijn huisarts zegt dat het over belasting is. Ook heb ik af en toe tintelende vingers of voeten. Verder sport ik heel veel en voel me op zich wel heel fit. Het zijn ook niet echt mijn gewrichten die zeer doen maar het lijken zenuwen of kapsels of zo te zijn. Ik weet ook niet wat het is en hoop dat het vanzelf weer over gaat.

    Reageer
    #8

    Mijn klachten komen (kwamen, inmiddels voor 90% verholpen) totaal overeen met de klachten van de eerste schrijver. Na een lange zoektocht op het spoor gekomen van verhoogde spierspanning. Bij mij als gevolg van te lang onder grote druk (lees spanning) te staan. Je zou dit burn-out kunnen noemen. Langdurige spierspanning gaat zich vastzetten en gaf bij mij onverklaarbare en niet voorspelbare pijnklachten in allerlei gewrichten, spieren. De ene dag linkerenkel en twee dagenlater rechterschouder en vervolgens polsen, knieën en gazo maar door. Uiteindelijk heeft een BSR therapeut mij na 3 behandelingen voor 75% van de klachten af geholpen. Momenteel ben ik nog onder behandeling en ben er van overtuigd dat binnenkort alle klachten zijn weggenomen. Uiteraard moet je wel zelf zorgen dat je de stresserende oorzaak wegneemt. BSR staat voor Body Stress Release en wordt door tal van therapeuten wereldwijd beoefend en in de meeste gevallen in NL (grotendeels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Voor mij is het nog steeds onbegrijpelijk dat hier zo weinig over bekent is? Op internet is alle info te vinden over BSR Nederland praktijken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ja Rene, exact wat jij schrijft, alles herkenbaar. Verhoogde spanning in spieren etc.telkens andere plek. Ben gaan zelf experienteren, natuurlijke rustgevers en warmte hebben mij voor 80% geholpen. Ben er nog niet vanaf maar geeft mij positief gevoel over wat ik hier allemaal lees. Wat ik van mijn huisarts hoorde, is dat deze klachten veel voorkomen in de lente. Overgang van koud naar warm weer. Heb niet gekozen voor allemaal onderzoeken want je schiet daar toch niets mee op, deze klachten zijn zo divers, ze weten het vaak zelf ook niet.

    Reageer
    #10

    hebben sommige van jullie al een diagnose,en zijn jullie de enige in de familie

    Reageer
    #11

    hoe gaat het nu met je,heb namelijk ook veel van deze klachten

    Reageer
    #12

    Zelfde symptomen, veel onderzoeken gehad, alleen heb ik een reumatoloog die denkt dat ik artritis psoriasis heb. Daarbij ook nog ijzertekort, krijg nu elk jaar een ijzerinfuus, heb geen tintelende handen en voeten/onderbenen meer. Nog wel regelmatig pijn in voet, knie en handen. Daar krijg ik tabl (NSAID)voor en die helpen 🙂 Ik heb overigens geen psoriasis, maar mijn moeder wel, ik heb wel wat exzeem in de nekgrens en volgens de reumatoloog zit dit in mijn lichaam/ het is dus erfelijk.

    Reageer
    #13

    Ik had jaren extreem last van harde pijnlijke spieren in mijn bovenrug, ze kraakten als een rieten mand. Fysiotherapie, massage, yoga, dry needling, body stress release, niets hielp. Uiteindelijk heb ik het zelf in 2 weken tijd opgelost! Hoe? Magnesium. Ik slikte al magnesium tabletten, maar uiteindelijk ben ik gewoon puur magnesium "zout" gaan drinken. Gewoon van die pure witte magnesium kristalkorrels die je in een voetenbadje moet oplossen. Theelepel ervan opgelost in een glas water en elke dag gedronken. Niet lekker. Wel effectief. Super goedkoop ook nog! En de waarschuwing dat het laxerend zou zijn is volgens mij gewoon vals alarm om je aan de dure pillen te helpen. Mijn stoelgang bleef prima. En mijn rig is helemaal OK!

    Reageer
    #14

    Klinkt herkenbaar. Alleen had ik klachten die meer op MS leken. Slapend been, kou deed pijn en warmte voelde ik niet. Uiteindelijk bleek vanuit de mri scan dat ik een aangeboren afwijking aan mijn bloedvaten. Multiple cavernomen. Dit houdt in dat sommige bloedvaatjes in de hersenen en het ruggenmerg niet goed ontwikkeld zijn en soms gaan bloeden. Mijn klachten trokken na 4 maanden weer weg. Deze afwijking is alleen te vinden bij toeval en sommige mensen lopen ermee door zonder dat ze het weten of er last van te hebben. En het geeft natuurlijk verschillende soorten neurologische klachten. Ik zou de neuroloog erop zetten als ik jou was.

    Reageer
    #15

    Ik ben 19 en heb precies hetzelfde. En vandaag is bij mij het ehler danlos syndroom type 3 vastgesteld. Hoe erg is dit syndroom? Ik heb wel wat last maar ook weer niet overdreven???

    Reageer
Reageer op: Krakende gewrichten, Spier/pees pijn, Tintelende vingers/voeten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief