peesontsteking heup

  • #1

    Hallo,
    Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen met een peesontsteking in de heup. Ik ben vooral benieuwd naar 1. Wat was de oorzaak? 2. Hoe lang duurde het herstel? 3. Welke medicatie en behandeling heb je gehad? 4. Gaat het weer helemaal over?
    Ik ben een vrouw van bijna 40 jaar, geen overgewicht en altijd wel sportief geweest, veel bewegen.
    Vorige week kreeg ik binnen een paar uur enorme pijn in de heup/lies. Dit gebeurde 's nachts, de volgende dag kon ik nauwelijks nog lopen. Naar de dokter geweest en met pijnstillers/ ontstekingsremmers (Celebrex) en rust thuis gezeten. Na een paar dagen waren de klachten verergerd en kreeg ik koorts. Ik kon geen enkele beweging meer hebben en ben teruggegaan naar de dokter. Toen opgenomen in het ziekenhuis, hier heb ik 6 dagen gelegen. Er zijn foto's gemaakt, een echo, bloedonderzoek en een MRI. Op de MRI was te zien dat het een peesontsteking was. Nu ben ik weer thuis en moet ik rust houden, met pijnstillende ontstekingsremmers (Ibuprofen).
    De oorzaak weet ik niet. Ik had vorig jaar ook al last (toen gediagnostiseerd als slijmbeurs/Isias), heb steunzolen (heeft dat er wat mee te maken?), heb intensief gesport (kan hebben bijgedragen). Ik wil graag fysiotherapie, maar volgens de huisarts mag dat pas over twee weken, nu moet ik eerst volledig rust houden. Ik vind het zo lang duren, zou graag sneller willen. Ik lees weinig over peesontstekingen in de heup en zou graag willen weten of er mensen zijn die hier volledig van zijn hersteld en hoe lang dit heeft geduurd en of zij nog meer hebben gedaan, dan alleen rust houden en medicatie?
    Bedankt alvast.

    Reageer
    #2

    Niemand die dit ook heeft (gehad)?

    Reageer
    #3

    Ben ik dan echt de enige?

    Reageer
    #4

    Hallo
    heb vandaag dezelfde diagnose gekregen bij de orthopeed.
    Kan er ook weinig over vinden.
    Heel toevallig is het bij mij ook s nachts begonnen.
    Ik kreeg ineens tijdens het omdraaien vreselijke pijn.
    Moet nu 6 weken rusten met flink veel pijnstillers.
    Hierna moet ik terug komen.
    Ik vindt het ook ontzettend lang duren,bij mij waren er ook
    stukjes bot van het bekken afgebroken.
    Had jij dit ook??
    Gr tam

    Reageer
    #5

    Ergens ben ik blij, dat er eindelijk iemand is die dit herkend. Maar heel rot voor jou en wat doet het vreselijk veel pijn he!
    Ik ben na 2 1/2 week rust, weer wat gaan bewegen (in overleg met de dokter natuurlijk). Het deed nogsteeds veel pijn, maar niet meer zoveel als eerst, ik kon weer enigszinds lopen met krukken.
    Daarna ben ik naar de fysiotherapeut gestuurd en deze doet ook giroprak en een soort ostheopatie. Ik had inmiddels zelf ook gezien, dat het zere been langer was dan het goede been. Hij heeft de heup weer goed in de kom gezet, wat overigens kwa pijn goed te doen was. Daarna moest ik een kwartier lopen (mocht met krukken), voordat ik de auto weer in ging. Volgens hem mocht ik het lopen op gaan bouwen, steeds kleine stukjes, dit in tegenstelling tot wat mijn arts had gezegd.
    De dag hierna ging het lopen al gelijk veel beter en veel, maar dan ook echt veel minder pijn. Ik heb nu, zoals hij zei, steeds stukjes gelopen. Nu, een krappe week verder, kan ik al lopen zonder krukken. Ik ben zo blij! Binnenkort moet ik weer terug en ik geloof dat ik dan oefeningen te doen krijg.
    Ik zou je aanraden om ook naar een ostheopaat, tevens giropraktor te gaan. Deze kijken heel anders en letten veel meer op de stand van je heupen. Ik heb er in elk geval heel veel baat bij gehad.
    Laat me even weten hoe het verder met je gaat, ik ben heel benieuwd!

    Reageer
    #6

    Het doet idd ontzettend veel pijn,gewoon door de pijnstillers heen!
    Ik heb ook twee kinderen op de basisschool,dus moet toch wat in beweging blijven en kan niet volledige rust houden.Ga heen een weer op de fiets naar school.Is wel belastend allemaal,maar ja je zal wel moeten.Dat is ook met de kleine dingen in huis zoals de vaatwasser en wasmachine uitpakken en eten koken enz.Mn man is altijd pas laat thuis,dus probeer dat toch allemaal zelf.Wel laat ik de zware dingen zoals stofzuigen,boodschappen,bedden verschonen enz.maar het valt niet mee allemaal.
    Loop jij hier ook tegenaan?
    Eigenlijk ben ik al wel wat gewend,want in 2004 heb ik al een grote heup/bekken operatie gehad vanwege heupdysplasie.Ik had toch wel sterk het vermoeden dat dit er mee te maken had...Ik ben trouwens 34 jaar.
    Ik mocht niet naar een chiropractor maar wel naar de fysio.
    Daar ga ik nu morgen naar toe,maar daar heb ik voor deze diagnose ook al een aantal behandelingen gehad.
    Moet jij ook terug komen bij de orthopeed?
    Bij mij hebben ze vertelt dat als het over 6 weken niet over is,ze een ander behandelplan hebben??Geen idee wat,maar ben wel benieuwd wat ze daarmee bedoelen.
    Bij mij is mn pees in of afgescheurt(dit kunnen ze niet onderzoeken vanwege de straling van de pinnen die in mn bekken zitten) en is nu ook aan t ontsteken.
    Nou lang verhaal,maar ben blij dat er ook iemand is met dezelfde klachten!Fijn dat het met jou nu beter gaat!!
    Groetjes tam

    Reageer
    #7

    Het eerste weekend, nadat het begonnen was, kon ik niks meer van de pijn. Ik kon er niet op staan en iedere beweging/aanraking deed pijn. Ik kon niet meer de trap op en heb beneden moeten slapen. Mijn man moest alles doen. Daarna ben ik in het ziekenhuis opgenomen, waar ik af en toe een paar meter met krukken heb gelopen en verder rust heb gehouden. Wel met heel veel pijnstilling (infuus+medicatie), ondanks dat, toch pijn. Verder zijn er foto's en een MRT gemaakt. De diagnose was: peesontsteking. Na ontslag uit het ziekenhuis, hoefde ik niet terug te komen bij de orthopeed, maar moest ik naar mijn eigen huisarts (zij kan je dan ook weer terugsturen, zo nodig). Daarna thuis dus nog meer rust gehouden, lopen en staan waren eerst onmogelijk en later gewoon erg pijnlijk. Mij is verteld, dat als ik toch zou gaan lopen, dat de genezing van de ontsteking nog langer gaat duren (ik dus mijn eigen herstel belemmer).
    Als kind had ik ook al last van de heupen (heupdisplasie?). Ik had altijd aangepaste schoenen en een angepaste stoel, ivm scheefstand. Hierdoor ben ik goed recht gegroeid. Inmiddels ben ik 37. Ik heb wel weer steunzolen (maar geen verhoging meer in één voet).
    Goed, maar nu terug naar de peesontsteking. Na de periode van thuis rust houden, ben ik naar de fysiotherapeut geweest en zij verwees me door naar haar collega. Hij doet een combinatie van fysio, ergotherapie, manuele therapie, giroprak en ostheopatie. Hij heeft eerst mijn bekken rechtgezet en vervolgens mijn heup beter in de kom gezet. Gelijk de dag daarna ging het al stukken beter.
    Volgens de fysioterapeut/giroprak/etc. heb ik (kan al langer geleden zijn) een verkeerde beweging of stap gemaakt, waardoor mijn bekken en heup scheef zijn komen te staan (mede ook doordat bij mij mijn heup/bekken te flexibel zijn). Vervolgens ben ik er mee gaan sporten en bewegen en daardoor is de peesontsteking ontstaan.
    De peesontsteking is, vermoed ik, een heel eind over, gezien ik nauwelijks nog pijn heb. De oorzaak (scheefstand) is nu hopelijk ook weg. Ik blijf onder controle bij de fysio en ik moet voorlopig regelmatig wandelen/bewegen. Ik slik geen pijnstilling meer. Wat ik nu nog voel, is alsofhet beurs is/flinke spierpijn, meer niet. Volgende week ga ik weer aan het werk. In totaal ben ik dus 4 weken ermee bezig geweest.
    Ik zou je dus toch aanraden om naar een manuele therapeut te gaan of giroprak of ostheopaat (en het liefst nog eentje die alle drie kan!). De fysio mag en kan een bekken niet rechtzetten en ook een heup niet goed in de kom doen. Een orthopeed kan dit over het hoofd zien (zoals bij mij het geval was). Je hoeft er niet vaak heen, dus ik zou ook gaan al zou ik het zelf hebben moeten betalen. Jouw situatie ken ik natuurlijk niet en ik woon niet in Nederland, dus hier loopt het iets anders met de verzekering. Waar ik was kost een losse afspraak geloof ik nog onder de 30 euro (=20 minuten).
    Als ik dit eerder had geweten, was ik veel eerder naar deze therapeut gegaan. Nu is het achteraf, maar mocht het weer gebeuren, dan ga ik gelijk naar deze fysio/manuele/giroprak/ostheopaat terug!
    Ben erg benieuwd hoe het met je verder gaat, hou me op de hoogte. Ik zal volgende week laten weten hoe het gaat als ik ook weer aan het werk ga.
    Heel veel beterschap!

    Reageer
    #8

    Vandaag voor het eerst bij fysio geweest. ze heeft alleen mn been gemasseerd.Heb wel t idee dat ik vanaf vandaag minder pijn voel,zou ook door alle medicatie kunnen komen.
    Zo'n heftige pijn als jij hebt gehad,heb ik niet gehad.Ik heb er wel altijd op kunnen staan en lopen.Wel met erg veel pijn.
    Nu voel ik met lopen wel echt minder pijn vanaf vanochtend.
    Ik hoop maar dat het zo blijft,en moet nu dus proberen om rustig aan te blijven doen.Ik zal met de fysio is overleggen over een osteopaat.Het nadeel is dat ik geen auto kan rijden,dus zou er al moeilijk kunnen komen...
    Nou veel succes met je herstel en je werk.
    Hopelijk heb je niet te zwaar lichamelijk werk?
    Wel toevallig trouwens dat we beide vroeger ook al heupproblemen hadden.

    grtz tam

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Goed om te horen dat je minder pijn hebt!
    Die keer dat ik naar de fysio ben geweest, heeft ze ook gemasseerd, toen had ik de dag daarna weer iets meer pijn leek het wel. Naar een giroprak/ostheopaat hoef je maar één keer of een paar keer (mijn man heeft me steeds gebracht, maar inmiddels kan ik ook al weer auto rijden!).
    Vandaag sprak ik een kennis en zij kende ook iemand die hetzelfde had gehad. In het ziekenhuis wilden ze opereren, maar door een fysiotherapeut (ook één die een combi deed met ostheopatie en manueel en giroprak)is ze geholpen en tot nu toe heeft ze geen operatie nodig.

    Helaas is mijn werk wel zwaar, in de zorg, maar niet fulltime, dat scheelt. Eerst sta ik nog boventallig en als dat lukt, dan word ik weer volledig ingezet.
    Ik wens je heel veel beterschap/sterkte!

    Reageer
    #10

    Hoe is het nu met jou?
    Ik heb twee dagen gewerkt, wat wil zeggen: boventallig. Dus ik hoefde niet veel te doen en ik ben wat eerder weggegaan.
    Viel nog niet mee, best wel pijnlijk en vooral heel vermoeiend.
    Morgen weer naar de fysio.
    Groetjes

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Ik heb sinds een jaar last van pijn aan mijn rechterheup en liesstreek , slapen op die kant lukt niet meer .
    Ik ging voor fotos, en er is niks te zien van artrose, ik heb artrose in de nek, en dacht dat dit daar ook het geval was, niet dus .
    Door nierziekte mag ik geen onstekingsremmers gebruiken .
    Ik ging gisteren op aanraden van de huisarts naar een osteopaat . Volgens hem is het bekken door overbelasting niet meer op de juiste plaats, en daardoor is de plaats van de aanhechting van de spieren ontstoken , wat die pijn veroorzaakt .
    Hij probeert nu het bekken weer goed te krijgen, om zo de ontsteking op lange termijn weg te krijgen .
    Het zal een zaakje van lange duur zijn verzekerde hij mij, ik moet mezelf wat ontzien in heffen, wandelen, lang stilstaan, trappen lopen,in de grond werken (tuinieren) enz....
    Ik hoop dat het allemaal goedkomt .
    Na het osteopaat bezoek gisteren heb ik merkelijk meer pijn vandaag, maar mss is dit normaal ....

    Reageer
    #12

    Ik ben vandaag ook weer naar de fysio geweest (ik bedoel dus de fysio die ook manueel en ostheopatie doet etc). Mijn bekken en heup zit goed, alleen er zat te weinig beweging in, wat verder herstel belemmerd, dus is het "losgemaakt".
    Nadat er iets gedaan is, zoals bekken rechtzetten en zoals vandaag, moet ik altijd eerst een kwartiertje lopen, voor ik de auto in ga. Verder moet ik zo ie zo, veel liggen of lopen en minimaal zitten. Tillen gaat nog niet en met lopen bedoel ik "rechtdoor" lopen, ik moet vooral NIET opzij neigen/buigen, waren de tips.
    Mijn ervaring is dat het de middag en dag na een ostheopatische behandeling inderdaad meer pijnlijk is, een soort "in de brand staan" gevoel of tintelingen. Dit gaat vanzelf weer over. Ik ben erg blij met deze behandeling, het helpt heel goed!
    Tja...en dat het lang duurt, dat is waar. Ik ben er nu bijna vijf weken mee bezig en ben er nog lang niet.
    Sterkte ermee.
    Ps. Wat ook tegen de ontsteking helpt (behalve rust) is drie keer per dag koelen met een coldpack gedurende 15 minuten, ook heel prettig om in slaap te kunnen vallen.

    Reageer
    #13

    Hallo,

    Tja het gaat hier nog niet veel beter.
    Heb van t weekend een reactie op de ontsteking remmers gehad.
    Heb maandag contact gehad met mn orthopeed en mag ze niet meer gebruiken.
    Nu moet ik het doen met tramadol s nachts en evt ook overdag,maar dat durf ik niet vanwege de sufheid.
    Dus dat betekend nu veel pijn,vooral s avonds en s middags.
    S nachts heb ik nu de laatste 2 nachten ook veel meer pijn gehad.
    Het voordeel hiervan is wel dat ik me echt aan de rust probeer te houden.
    Zit nu in mn officiele tweede week,maar ben al veel langer bezig natuurlijk.
    De orthopeed zei dat als het bij mn volgende controle over 4,5 week niet over is,ze een botscan gaan maken.
    (geen idee waarom)
    De osteopaad is voor mij geen optie,omdat ik in 2004 een gecomplceerde bekkenoperatie heb gehad.
    Hoop dat het met jullie weer wat beter gaat..

    groetjes

    Reageer
    #14

    Ik voel dat koude kompressen idd veel deugd doen .
    Overdag is de pijn bij mij goed te doen hoor, maar de nachten zijn slechter, rechts liggen gaat dus echt niet , en ik heb de indruk dat links liggen ook niet zo pijnloos meer is, kom dan ook veel wakker op mijn rug .
    Ik ben wel wat soepeler geworden sinds het bezoek aan de osteopaat eergisteren . Ik moet één week wachten om terug te gaan omdat teveel volgens hem niet positief zou zijn .
    Ik ben bang dat ik zal blijven last hebben met die ontsteking, vooral daar ik niks mag nemen .
    Ik ben 51 jaar en graag actief bezig in de tuin enz... wandelen en fietsen doe ik ook heel graag .
    Rustig aan doen zoals ik nu moet doen haat ik 🙁
    Ik laat weten hoe het verder gaat in de volgende weken .
    Veel sterkte voor jullie beiden .
    Rita

    Reageer
    #15

    Vandaag weer naar de fysio geweest en over twee weken terug komen bij de fysio-ostheopaat.
    Gistermiddag had ik wel weer veel pijn, ik voelde ook even mijn andere heup, maar gelukkig nu niet meer. Vandaag heb ik 2 km gewandeld, dat was wel ver, maar volgens de fysio is het goed: vaak (kleine stukjes) wandelen/bewegen, maar niet tillen/opzij bewegen/onverwacht bewegen. Alleen als het niet teveel pijn doet, anders moet ik weer pauze houden/stoppen. Volgens de fysio is een stukje fietsen ook wel goed, mits ik niet te zwaar trap. Dat moet ik nog uitproberen.
    Slapen gaat vaak heel slecht. Normaal slaap ik op mijn buik, dat gaat nu dus niet/nauwelijks. Op mijn zere heup kan ik niet liggen, sinds kort soms wel heel even. Op de andere heup lag ik eerst wel aardig, maar die voelt nu zo beurs door er steeds op te liggen (ik doe dan een kussen tussen de knieen zodat het zere been een goede houding heeft). Op de rug kan ik ech niet slapen en dan voel ik ook veel pijn in mijn bovenbeen.
    Ik ben wel erg erg ERG moe. Komt dat door het slechte slapen/veel wakker liggen/om moeten draaien 's nachts? Of door pijn zo ie zo? Of doordat ik weer begonnen ben met werken? Of heb ik door de periode van rust nu geen conditie meer? Of is het een nawerking van alle medicatie die ik in het ziekenhuis heb gehad incl. MRI? Ik merk dat ik meer vergeet (vreselijk!), suffer ben en chaotischer.
    Jullie heel veel succes en beterschap. Ik vroeg nog aan de fysio hoe lang dit nu duurt in totaal, zij vermoedde ergens tussen de twee en drie maanden, maar zei er wel bij dat het moeilijk in te schatten was en het herstel nou eenmaal veel tijd met zich mee bracht.

    Reageer
Reageer op: peesontsteking heup


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief