stekende pijn in enkel

  • #1

    Beste allemaal,

    Heb al enige weken last van mijn enkel (rechts). Bijvoorbeeld als ik tijdens een voetbal training een (scherpe) bocht naar rechts maak krijg ik meteen een stekend gevoel aan de buitenkant van de enkel als ik dan weer gewoon loop is niks aan de hand. Ook krijg ik dat zelfde stekende gevoel als ik op een trottoir rand ga staan, het is echt een heel raar gevoel en er is een hele kleine verdikking te zien maar dat is maar minimaal. Mijn vraag; Wat moet ik hier mee doen? Ben pas 17 dus wil er graag vanaf.

    Ps; 2 jaar geleden heb ik mijn voorste enkelband (rechts) ingescheurd tijdens het sporten, dit is allemaal perfecte genezen, kan het hiermee te maken hebben?

    Reageer
    #2

    Ja, dat lijkt nog steeds een gevolg te zijn van de schade die je destijds aan de enkelbanden hebt opgelopen. Mijn advies zou zijn de benen te trainen zodat ze sterker worden en tijdelijk de enkel te tapen voor versteviging.

    Reageer
    #3

    oke, maar waarom zou ik mijn benen moeten trainen?
    Ik voetbal 4x in de week en mijn benen zijn genoeg gespierd denk ik zo! Maar het is wel raar 2 jaar helemaal geen last gehad en sinds kort gaat het weer vervelen.
    (bedankt voor je reactie)

    Reageer
    #4

    owja en ik heb GEEN drukpijn, alleen voelt de enkel wel wat warmer aan. Wat zou dit kunnen zijn?

    Reageer
    #5

    Het kan best zijn dat er nog wat rest schade zit en dat daardoor je enkel wat inmobiel is.
    Wat je hieraan kan doen is stabiliteits oefeningen voor je enkel bv op 1 been staan en dan door je knie zakken. Mocht dat lukken dan ga je verder op een bouncer/luchtkussen/bose bal. Daar ga je op staan en je balans trainen. Eerst met 2 benen daarna op 1 been (statisch) en daarna door kleine sprongetjes of kniebuigingen toe te voegen.
    Je zal zien dat dat de stabiliteit van je enkel verbeterd. Verder zou het fijn zijn als je iemand in de buurt hebt die Easy Taping toe kan passen. Dat is een bepaalde manier van tapen waardoor je klachten minder worden of geheel verdwijnen en dat in combinatie met de oefeningen is geweldig. Succes

    Reageer
    #6

    Hee Esther,

    Je hebt er aardig wat verstand van zo te horen, zelf ook het een en het ander meegemaakt?

    Super bedankt voor je tips ga er zeker aan werken! En wat betreft easy taping, onze sport arts (voetbalclub)legt gewoon een tape verband aan wat is het verschil daartussen?

    Reageer
    #7

    ik heb zo'n 4 jaar gelden mijn voet zwaar gekneusd op de trampoline en er was een pees gescheurd. Nu regelmatig heb ik daar nog last van. Dat voel ik door een trekkende en stekende pijn in mijn enkel als ik stap en dat doet vreselijk pijn. Is dit dan hetzelfde?

    Reageer
    #8

    Hai, ik zou met jouw klacht eens naar een fysiotherapeut gaan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: stekende pijn in enkel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief