Bobbel in de lies

  • #1

    Ik heb sinds ongeveer een week een bultje in mijn lies, hij schiet weg als ik er op druk zeg maar, en is ongeveer 2cm groot en doet behoorlijk zeer als ik er op druk maar verder geen last van. Ik weet niet zo goed wat ik ermee aanmoet en wil graag jullie advies vragen

    Reageer
    #2

    Wij kunnen dit ook niet weten want een bult in de lies kan vele verschillende oorzaken hebben. Alleen met een lichamelijk onderzoek door een arts die jouw medisch dossier kent, kan er een diagnose gesteld worden.

    Mogelijeke en vaker voorkomende oorzaken van een bult in de lies zij onder andere: een liesbreuk, een hernia femoralis, gezwollen lymfeklieren, spataderen, een niet-ingedaalde testikel, een aneurisma van de slagader die in de lies loopt, een lipoom. een tumor uitgaande van de huid, of een abces.

    Heb je bijkomende symptomen zoals pijn, koorts, afscheiding uit de genitaliën of andere opvallende symptomen waar je momenteel of voordat de bult ontstond last van hebt of had?

    Op basis van bijkomende symptomen is het eenvoudiger om bepaalde oorzaken weg te strepen zodat er hopelijk een of enkele overblijven die het waarschijnlijk zouden kunnen zijn.

    Reageer
    #4

    Ik heb ongeveer een week ook last van uitslag op m;n lichaam, jeukende bulten en dergelijke. Eerst alleen op me rechterbovenbeen maar het breidt zich nu ook uit naar bovenlichaam en nek dus ik weet niet of dat er wat mee van doen heeft.. Ik zal maandag overigens gelijk een afspraak bij mijn huisarts maken zodat hij er ook naar kan kijken! Bedankt voor de tips in ieder geval!

    Reageer
    #5

    Klierzwellingen wijzen op een geactiveerd immuunsysteem. Gegeneraliseerde pruritus (jeuk over het hele lichaam) waarbij bulten voorkomen, wordt prurigo genoemd. Volgens mij kun je beter nu even met de dienstdoende huisarts bellen of het nodig is dat je even gezien wordt. Als je koorts krijgt en de klachten zich blijven uitbreiden zal ik dat in ieder geval zeker doen! Waarom zou je trouwens wachten tot maandag als je een acuut medisch probleem hebt waarvan je de oorzaak niet kent? Laat je weten wat de huisarts ervan vindt? In geval van een staphylococcen infectie wil je echt niet te lang wachten hoor!

    Reageer
    #6

    Ik ga morgenmiddag langs een kennis die huisarts is dus dan zal ik horen wat ze er over te zeggen heeft! Ik zal het laten weten als ik weet wat het is! Heb geen idee zelf wat het zou kunnen zijn maar ben bang dat het idd niet helemaal goed zit.

    Reageer
    #7

    Ja, volgens mij is het `t beste als de symptomen worden onderzocht. Als je denkt dat je nog een dag kunt wachten, dan bepaal je dat natuurlijk zelf. Ik zou ook vandaag even naar een dokter gaan, of in ieder geval even bellen.

    Reageer
Reageer op: Bobbel in de lies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief